Första dagen i Tänndalen

Hey!

Vi kom fram som vi skulle igår. Lägenheten är liten men mysig och vi har bastu och sånt :) idag har vi åkt en del skidor. Har snöat och blåst men det har inte vart så kallt. Hade svårt att komma igång, men efter lunch blev det bättre :-D Nu, efter skidåkningen har vi vart på after ski hos våra grannar hemifrån. Vi är rätt många som känner varandra hemifrån här. Nu har vi bastat och ska straxt äta middag.
Hare ;)
/Lollo<3


Påväg

Hejsan!

Ville bara säga att vi har kommit halvvägs nu. Stannade nyss och åt lunch på vanliga stället. Vädret är och det går rätt snabbt. Vi lyssnar på ("Hundraåringen.
Hörs!
/lollo<3


Jag har lov!

Hejsan!

Nu är det looov! Sååå skönt! Mycket skidåkning ska det bli! Men innan vi börjar på lovet ska jag lite snabbt berätta om hur jag har haft det.

Hade det bra i skolan i fredags. Vi hade inga läxförhör eller prov, super nice. Vi såg en film på Engelskan och sedan på svenskan. Den var engelsk och handlade om kriget mellan England och Argentina på 80-talet. Den var rätt bra, vi ska se slutet efter lovet. Sista lektionen var rätt rörig kan man säga, det var dessutom Matte. Efter att alla hade sprungit iväg, vilket gick rätt fort åkte jag hem, tog det lugnt och pratade med Vickan till klockan elva på kvällen.

Idag har hela dagen gått åt till att packa till resan till Tänndalen imorgon. Vi åker tidigt imorgon, jaja runt åtta sägs det men tror det blir runt halv nio eller nio typ. Nu på kvällen har vi sett på melodifestivalen vilket jag inte tycker var så mycket att hurra för.
Ska försöka uppdatera lite under veckan i Tänndalen. Vi kommer hem på lördag kväll, det är rätt skönt för då har man söndagen hemma.
Föresten, var och red idag för första gången på ett tag. Red Chess. Vi körde markarbete, gick väldigt bra faktiskt!
Nu har jag bluddrat klart, hörs!
/Lollo<33


En bra dag

Hejsan!

En dag kvar och den blir lugn.

Har haft en bra dag. Hade sovmorgon till halv tio. Vi skrev engelskaprov första lektionen. Det var ganska lätt med grammatiken och så, däremot hör och läsförståelsen var lite svårare. Vi hade Franska innan lunch. Efter lunch hade estetlinjen konsert. Det var rätt bra. Sen hade vi elevens val. Vi ska ju göra en välgörenhetskonsert och nu är det bestämt att jag ska sjunga Can you feel the love tonight med Sussi. Efter skolan stack jag hem, duschade och åkte till frissan. Kapade ca 10-15 cm men har fortfarande rätt långt hår. Det känns skönt men lite ovant. Har klippt kortare och kortare senaste tiden men tar en del i taget, så blir jag väl nöjd någon gång.
Var det allt? Tror det. Hade SO prov igår. Gick sådär, valde helt fel saker att skriva om så särskilt argumenterande blev det inte precis.
Och grattis Viktoria och Daniel för er bebis, det tycker jag ni har förtjänat! :) :D <333
Ha det!
/Lollo<3


4-2=2

Hejsan!

Nu var det tisdag igen. Snart är det looov! Men innan dess har jag lite saker att klara av i skolan. Trodde först att jag skulle ha 4 prov den här veckan i SO, NO, Franska och Engelska. Sedan fick vi veta att vi inte skulle ha något prov på NO:n och Franskaprovet blev uppskjutet så det blev bara två kvar! :) Bortsätt från att plugga och vara i skolan så har jag haft mina vanliga aktiviteter. Var hos farmor ett tag igår och det var helt ok. Idag har jag sjungit och ätit semlor, aja, bara en men det räckte gott och väl, blev proppmätt!
Nu orkar jag inte skriva mer, är trött och telefonen har dåligt batteri. Ska bara säga en sak till föresten.
Idag på idrotten dansade vi. Coco höll i det och det var jättebra och vi hade super kul! Att dansa är väl inte riktigt min grej men det var kul :)
Klart slut ;D
/Lollo<3


Bra helg i Romme

Hejsan!

Är dödstrött men tänkte sammanfatta helgen lite kort. Vi har ju som sagt varit och åkt skidor i Romme tillsammans med en massa grannar och andra från stan.

Vi åkte tidigt i lördags morse och var framme halv elva. Det snöade lite och blåste mycket men det var inte kallt. Vi hittade några backar som vi gillade och höll oss till de. På kvällen bodde vi alla på hotell. Vi åt taco buffé, hade after ski och och kollade på melodifestivalen.

Idag var det plussgrader ute. Det var hårt i backarna så jag hade svårt att höra vad pappa sa men när det blev mer uppkört så blev det lättare att höra. Vi åkte ungefär samma backar som dagen innan. Jacob okte med oss på eftermiddagen, han åkte med kompisar annars. Bussen gick fyra och vi var hemma straxt före åtta. Jag är rätt nöjd med helgen och känner mig väldigt peppad för skidåkning i Tänndalen på sportlovet. Men det känns ändå bra att få sova hemma i natt och träffa "Lilla Rocky."<3
Vi hörs!
/Lollo<3


Det rullar på

Hejsan
Sitter i sängen och bloggar. rocky ligger på mina ben. Han brukar vara uppe hos mig ganska ofta, särskilt nu när ingen annan är hemma. Har precis pluggat och ätit middag men har inget annat för mig nu. Har haft en ganska tuff vecka och nästa vecka blir ännu tuffare. skrev hemkunskapsprov näringslära igår. Det gick bra fastän frågorna var väldigt olika de vi hade fått att plugga på och vissa känner jag mig väldigt osäker på. Uppsattsskrivningen som var uppgiften som gav högre betyg gick sådär men hoppas det gick bra. Har fått tillbaka SO och Matteprovet och allt har gått bra. annars har det varit rätt lugnt bortsätt från skolan alltså. Imorn efter skolan ska jag åka och rida, det var ett tag sedan nu. I helgen ska vi och en massa andra har omkring åka till romme tillsammans som vi alltid gör. den här natten sover vi över, annars brukar vi bara åka över dagen. Längtar inte jättemycket men kul att få åka lite skidor i af.
Det var väl allt jag hade att säga. Ciao ;)
/Lollo<3


En lugn men bra helg

Hejsan!

En kort och rätt händelselös helg har jag haft men tänkte blogga lite snabbt om den.

I lördags var vi på Yxlö med en granne till oss och kollade elen. Vi fikade och grillade korv vid havet, super mysigt var det! Sen var vi hos farmor en stund och fikade innan vi åkte hem. Köpte godis på vägen hem. Väl hemma tog vi det lugnt. På kvällen åt vi middag och godis och kollade på melodifestivalen. Vissa var sjukt dåliga, vissa var ok men ingen som var helt perfekt enligt mig.

Idag på förmiddagen var vi vid båten som ju snart ska säljas och plockade ur en del grejer som vi ska ta med till den nya båten. Killarna var kvar ett tag. Jag pluggade hemma, vi åt lunch och mamma och jag gick ut med Rocky en stund.
Nu har vi ätit middag. Nu på söndagskvällen ska jag titta lite på tv och gå och lägga mig tidigt, ska bli skönt. Har hemkunskapsprov och SO prov i veckan, pluggar för fullt.
Så, detta var min helg!
Vi hörs!
/Lollo<3


En skidkul skitdag

Hejsan!

Ursäkta för en del slarv och stavfel jag gör när jag skriver, kan ju som sagt inte kontrolera mina texter innan jag publicerar de. Skriver så noggrant jag kan i af.

Idag har vi haft vinterfriluftsdag i skolan och jag och Coco hade längdskidor tillsammans med fiskarna och de som vill prova snöskor. Det var bara Coco och jag och en lärare med oss. Det började med att jag, som inte har åkt på nästan 2 år tar mig upp på världens minsta kulle och ramlar pladask på den ca 3 meter långa nerförsbacken, haha ;) Sedan tog vi oss över isen. Det var skitkallt rent ut sagt och inget glid alls. Vi skulle hitta spåret för att kunna åka lättare. Rätt som det är hamnar vi där snön är som allra blötast och tungast. Vi bestämmer oss för att ta av skidorna och bära de förbi det jobbiga partiet. Det är bara det att när vi kommer förbi och har fort bort den värsta snön så har det fastnat så mycket is i bindningarna att varken jag eller läraren får på oss våra skidor. Coco åker bort för att undersöka om det vi sätt möjligtvis kan vara spåret vi letar efter. Det är det inte, så vi går tillbaka till de andra lagom nöjda med skidåkningen. Men hos de var det rätt mysigt. Vi lånade två pimpelspön och fiskade lite. Sedan grillade vi korv och det var också kul. Så det blev ingen dålig dag till slut. Vi lyckades få bort så pass mycket snö från mina skidor så att vi kunde åka tillbaka till bilen. Vi fick till och med lite glid ett tag, haha.
När jag kom hem var jag kallt och blöt. Gick ut med hunden och sedan var det raka vägen in i en lång, varm och skön dusch!
Nu på kvällen har vi varit hemma hela familjen. Vi har ätit lax och kollat på tv. Är trött efter dagens utomhusaktiviteter och har fruktansvärt ont i huvudet.
Trevlig helg på er!
/Lollo<3


Jag och mina fuskögon

Idag på lunchen i Skolan:
Jag går in i matsalen med min lärare för att ta mat. Samtidigt som hon berättar för mig vad som finns går min uppmärksamhet till några yngre barn, 6-8 år gamla skulle jag kunna gissa på.
- Ser du den där tjejen, hon går och blundar.
- Nej, vem då?
- Hon bredvid fröken i lila tröja. Hon har en röd tröja på sig.
- Ja, hon går och blundar. Hur då?
Jag gjorde min lärare uppmärksam på det lilla ganska högljudda samtalet en bit bort.
När jag hade tagit min mat och gått och satt mig kom min lärare fram till mig och sa att hon hade pratat med barnen.
- Varför blundar hon?
- Hon ser inget, hon har nästan som fuskögon (proteser).
- Men varför tittar hon inte med sina fuskögon?
- För hon behöver inte det. Det är jobbigt för henne.
- Men jag kan ju titta *spärrar upp ögonen*

Sådana här saker får mig verkligen att skratta, fast på ett väldigt bra och varmt sätt. Man kanske skulle kunna tro att man skulle bli irriterad, men precis tvärtom är det faktiskt. Kanske när det gäller vuxna så kan man bli irriterad ibland, men när det gäller barn är de så raka, ärliga och modiga så det går inte att bli arg. Jag tycker de är tuffa som vågar fråga. Oftast är det de små barnen som vågar fråga men inte de äldre, och det tycker jag är modigt.
Har när jag var lite yngre pratat med sexåringarna om min synskada, och det har varit jätteroligt och lärorikt även för mig.
En sådan grej får mig verkligen på gott humör. Visst kan det låta konstigt, men så är det verkligen.
Var bara tvungen att skriva det ;)


Mysig helg på Värmdö

Hejsan!

Gud vad kaaalt det är! När vi vaknade imorse var det -26 grader!

Jag har i alla fall haft en väldigt rolig helg. Igår åkte Jacob till matchen i Tyresö, mamma och jag åkte lite senare. Det snöade mycket ett tag så det var lite obehagligt att vara ute på vägarna men det gick bra. Nynäs vann mot Tyresö med 9-2. Efter matchen var vi och skulle köpa några saker. Jag skulle bland annat köpa träningsbyxor men hittade inga bra. På vägen till Värmdö åt vi på MC Donald's. Hos mormor var det bra. Sara, min kusin kom på kvällen och vi åt tacos tillsammans med min morbror Svenne. Sedan såg vi på melodifestivalen. Jag tycker de flesta var jämnlika, ingen var kass men ingen var särskilt superbra heller. Efter programmet spelade vi yatzy. Harry, Saras och deras chihuahua var med Sara så det var full rulle hela kvällen.

Imorse var det som sagt kallt, men det blev bättre. Mamma skulle träffa två barndomsvänner på ett café i närheten så jag följde med. Det var kul, har träffat de några gånger förut. Sedan hemtade vi Jacob och åkte hem.
Nu på kvällen har jag varit på ljusmässa med Coco. Nu har vi gjort hälften av gudstjänsterna. Känns rätt bra men ikväll var det lite mysigt faktiskt :)
Annars då? Har en ganska lugn skolvecka framför mig, inga prov vad jag vet. På fredag har vi vinterfriluftsdag. Jag och Coco har valt längdskidor så hoppas vi får det!
Vi hörs snart!
/Lollo<3


Värmdö nästa

Hejsan!

Och god morgon! Tänkte posta ett snabbt inlägg här innan vi åker till Värmdö som vi göra idag.

I onsdags och torsdags var allt ok. Hade matte a-del som gick bra. På kvälen var jag hemma och pluggade. Vi åkte också skridskor i torsdags vilket var rätt kul.

Igår hade jag Fysikprov, ljud som gick väldigt bra. På eftermiddagen hade jag matte b-del som tog oändlig tid. Är inte direkt känd för att vara snabb när jag skriver prov. Resultaten brukar vara bra och matte är jättekul och allt sådan men snabbt har jag aldrig varit i matte. Dessutom hade jag svårt att förstå bilderna. Detfinns inga färdiganpassade taktila bilder till proven så min lärare måste hela tiden förklara vad som ska stå istället för det som står på y och x-axeln pådiagrammet. Oftast är det helt olika graderingar på bilden än vad jag ska ha på provet och då är det ännu lite svårare att läsa av den. Sen kronglade datorn en stund också ;) Mamma och Jacob hemtade upp mig i skolan. De hade köpt thaimat så vi åkte hem och åt den på en gång. Sedan hade vi en riktigt lugn fredagskväll. Jag badade och vi såg på tv och åt godis.

Idag ska Jacob på match i Tyresö. Sen ska vi till Värmdö och träffa släkten. Ska även kanske träffa några barndomskompisar till mamma :)
Aja, vi hörs väl då! ;D
/Lollo<3


RSS 2.0