Söderhamn nästa!

Hejsan!

 

Sedan vi kom hem har jag haft ett par väldigt lugna och sköna dagar. Mamma och pappa har varit på jobbet och jag har varit ensam hemma eftersom Jacob är i Trosa. Jag har spenderat mina ganska många ensamma timmar med att prata med Vickan;D Det har varit kul. Nu har jag precis ätit lunch. Vid tretiden idag tar mamma och jag tåget till Centralen och därifrån tar jag bussen upp till Söderhamn själv. Jag ska vara hos Vickan tills på måndag eller tisdag och det ska bli jättekul! Vi har inget speciellt inplanerat, så vi kommer nog ta dagarna som dem kommer.

Jag kanske har möjlighet att uppdatera från Söderhamn. Har jag inte det så hörs vi när jag kommer hem!

Ha det!

/Lollo<3333


Hemma!

Hejsan!

 

Nu är vi hemma igen efter en lång semester på sjön. Vi kom hem igår. Egentligen tänkte vi segla hem idag men så blev det inte. Igår natt blåste det en hel del så vi bestämde oss för att lägga om på ett annat ställe bara runt udden. Då låg vi hos några vänner i Trosa. Men vi kände inte viken så väl och krockade med en sten. Rodret fick sig en smäll och vi förlorade styrförmågan. Vi var tvungna att ringa sjöräddningen så att dem kunde bogsera oss in till varvet i Trosa. Men de var tvungna att åka för det kom ett mer akut larm. De skickade en annan båt men även den var tvungen att ge sig av. Då kom sjöassistans och bogserade oss äntligen in till varvet. Skadorna är inte så omfattande men dem har bestämt sig för att lyfta båten och kolla under och det gör att vi inte kan segla hem den förrän nästa helg. Det var andra gången vi har behövt bli bogserade. Den första gången var som sagt i Skagen. Vår motor fick bränslestopp precis som förra året. Detta fel lyckades vi fixa själva. Men semestern har inte bara bestått av motor och roderhaverier. Det har också varit spännande och lärorikt och roligt. Att segla i Danmark gillade jag och Skåne och Blekinge är också mysigt. Rocky har också klarat sin båtresa med bravur. Han trivs bra på sjön och är nog även han en båtmänniska/båtsman;). Han klarar ganska många timmar på sjön vilket gör att vi ändå kan komma ganska långt. När det finns skärgård är det ganska lätt eftersom vi då kan stanna vid någon ö. Annars när det inte finns skärgård klara han 6 till 7 timmar vilket man kommer ganska långt på.

Efter fyra veckor på sjön är det ändå härligt att komma hem igen och det känns lite konstigt så här i början men det gör det alltid. Jag har några lugna hemmadagar framför mig nu fram tills på torsdag då jag åker till Vickan och jag gissar att det kommer att bli hälften så lugnt och dubbelt så roligt.

Vi hörs snart!

/Lollo<3


Snart hemma!

Hejsan!

 

Nu befinner vi oss i Oxelösund. Vädret är ganska trist, det har regnat nu på förmiddagen. Nu ska vi tuffa vidare mot Trosa där vi ska hälsa på ett par kompisar idag och några andra imorgon. Vi ska ligga vid någon ön straxt utanför Nynäs på lördag. Vi har tänkt att vi ska vara hemma på söndag förmiddag. Det ska bli skönt att komma hem fastän det har varit kul på sjön.

Ska lite snabbt berätta om var vi har varit någonstans sedan sist. Vi  lämnade Karlskrona i fredags. Då gick vi till Kristanopel som var en ganska lite mysig hamn. Sedan har vi också varit på Figeholm som också var en ganska mysig hamn. Vi har inte kunnat besöka många naturhamnar eftersom det inte har varit så mycket skärgård där vi har gått men första gången för i sommar blev vid Krokön i måndags. I förrgår var vi på ön Gubbö kupa där vi har varit förut och den ön är en av dem mysigaste jag vet. Igår hade vi en trevlig kväll med kompisar som bor här i Oxelösund. Det var nog allt.

Vi hörs förmodligen när vi har kommit hem.

/Lollo<3


Nu är vi i Karlskrona...

Hejsan!

 

Nu är det tisdag och jag är väldigt trött. Vi har precis varit ute och gått i flera timmar. Vi befinner oss i Karlskrona och det är väldigt bra här.

 

Sedan sist har vi varit i Simrishamn som var en ganska stor och mysig hamn. Vi åkte därefter till Hanö som var en blandning av stadshamn och naturhamn. Det var jättemysigt där och en trevlig atmosfär. Sedan gick vi till Karlshamn och hälsade på några bekanta. Idag gick vi som jag tidigare har skrivit till Karlskrona. Imorgon ska vi till Kristianopel. Där kommer vi nog att få stanna till på torsdag eftersom vädret ska bli väldigt dåligt.

Nu slutar jag, är väldigt trött. Ha det så bra!

/Lollo<3


14 år!

Hejsan!

 

Nu är vi äntligen tillbaka i Sverige. Vi kom igår men tänkte skriva idag eftersom jag fyller 14 år idag. Grattis till  mig:-D De andra väckte mig på morgonen som alltid. Jag fick en bikini, ett par löparskor, en parfym och ett armband. Vi har varit ute på sjön hela dagen idag. Nu befinner vi oss i Ystad. I Danmark hade vi det bra. Vi har varit på Jylland, och Skjälland innan vi seglade över till Falsterbo igår.

Nu ska vi duscha och sedan gå ut och äta någonstans.

Vi hörs snart!

/Lollo<3


RSS 2.0