Glad påsk i efterskott!

Hejsan!

 

Först och främst vill jag önska alla en glad påsk. Jag har haft ett jättebra lov ute på Yxlö på farmors och Karl-Eriks gamla sommarställe som vi nu har. Första halvan av lovet var jag mest hemma och gjorde inget speciellt. På torsdagen åkte vi till Yxlö med farmor. Det var kul. Vi fick fint väder och mycket godis, haha;) Kom på att jag inte har skrivit något om kryssningen när Leif fyllde 50 år. Det var jättekul och spelningen vi gjorde blev den bästa på väldigt länge. Leif blev också jätteglad för videon som dem i studion hade gjort. De hade skrivit om låten Shanti Shanti som är vår senaste låt till en text om Leif och sedan hade vi fått spela in den i studion utan att Leif visste någonting alls. Vi gjorde en musikvideo också när vi barn var i vår replokal och i studion. Videon blev jättebra. På kvällen var vi och lyssnade på karaoken, en fördetta nextare vann och ska därför få tävla på en annan Birkabåt i maj, hon sjöng jättebra. 

 

Imorgon ska jag till skolan som vanligt och på kvällen är det genrep med kulturskolan. Sedan har vi konsert imorgon klockan tio och klockan ett på kulturskolan. På torsdag och fredag har vi också klockan tio och ett och en föreställning klockan sju på kvällen för allmänheten. Vi har repat både igår och idag från klockan tio till klockan fyra, jobbit men jag tror det kommer bli jättebra.

Det var allt för den här gången, vi hörs!

/Lollo<3


Snart lov!

Hejsan!

 

Nu är klockan strax efter åtta och jag är redan trött. Skoldagen har varit lång fast ganska intressant. På SO:n fick vi instuderingsfrågor till provet vi ska ha imorgon om antiken. Det gick bra för mig och jag kunde alla svaren utan att titta i boken. På Matten fortsatte vi att jobba med bråk. På NO:n dissekerade vi en fisk. Läraren frågade mig om jag ville känna men jag vågade inte, det fanns inga handskar. Efter lunchen som bestod av påskbuffé hade vi Idrott. Det var vikarie. Vi leker fortfarande lekar på idrotten. Det var ganska tråkigt eftersom vi lekte samma lek i princip hela lektionen. Efter Idrotten hade vi språkval. Vi har haft läsläxa som vi fick läsa upp. Det gick bra, det var en ganska kort text. Under sista lektionen var det elevens val. Jag har pluggstuga. Jag satt och försökte sammanfatta en text tills jag tröttnade, då satt jag och pratade med läraren, haha;) Nu på kvällen har jag tagit det lugnt, ätit och gjort läxor.

Annars har den här veckan varit rolig. Igår var hela klassen på Tekniska museet. Vi kollade på Nasautställningen som handlar om rymden. Den var inte så superrolig, kan i och för sig bero på att jag inte är så intresserad av rymden. Resten av tiden fick vi gå fritt men tyvärr inte på ställena där man kunde göra saker, konstigt:S På kvällen var det ungdomsträff. Vi pratade om vad vi vill göra på dem framtida träffarna, det blev ganska flummigt och inte alls så seriöst men det var kul att få träffa alla igen. Annars har det varit vanlig skola, orkar inte skriva om allt. Nu kan jag bara säga att jag längtar tills imorgon då vi får lov!

Vi hörs!

/Lollo<3


Fredag och ridning

Hejsan!

 

Fredag eftermiddag och jag har precis duschat efter ridningen. Fick rida Vasari. Jag har aldrig ridit honom förut men det gick riktigt bra<3 Idag har jag varit rätt trött i skolan. På SO:n läste vi om antiken och svarade på frågor. Sen kom en journalist som har skrivit en bok om groming. Vi ska läsa hennes bok och säga lite om vad vi tycker och tänker om den. Några stannade för intervju men jag ville inte, det kändes som om jag hade fått nog av det för ett tag. På Engelskan var det läxförhör för oss som var där. Efter lunchen var det Svenska. Jag skrev ut min berättelse som jag har skrivit. Den heter ”Spegeln” och handlar om en tjej som hittar en spegeln i vilken hon kan se framtiden. Sen läste jag ett tag. När jag kom hem tog jag det lugnt innan mamma kom och skjutsade mig till ridningen. Annars har veckan väl varit ganska lugn (lugn med mina mått mätt och dem är kanske inte så bra eftersom vi gör förhållandevis mycket;D) I helgen ska mamma och jag på kryssning. Leif fyller 50 år och har bjudit med sina vänner och oss nextare på kryssning till Mariehamn. Ska bli jättekul, längtar verkligen! Bloggar snart igen!

/Lollo<

Karl-Erik

Hejsan!

 

Bortsett från i fredags har det här varit en riktig slapparhelg. Vi har varit hemma och gjort i princip ingenting alls.

 

Begravningen i fredags var hur fin som helst. Den började klockan två så jag hann gå i skolan. Både jag och Jacob spelade som jag skrev sist och det gick väldigt bra för båda. Jag var jätterädd att jag skulle bli så ledsen att jag inte skulle kunna sjunga men det gick bättre än vad jag någonsin kunde tro att det skulle göra, är så nöjd så här i efterhand. Det gick jättebra för Jacob också, han spelade super bra! Resten av begravningen var också jättefin. Det var så mycket Karl-Erik i den, fint men ganska enkelt. Jag tror att han skulle ha blivit glad över den. Efter ceremonin åt vi i församlingshemmet. Pappas kusin och hennes man följde med oss hem. Jag var väldigt trött den kvällen, tror det var spänningarna som släppte så jag var inte så social precis.

 

På lördagen åkte de. Resten av dagen var vi hemma. Vi var uppe hos farmor en sväng. Hennes syster Elsa-Stina har bott här ett tag och ska bo några dagar till hos farmor. På kvällen åt vi en god middag innan vi gick och la oss.

 

Idag har vi varit ungefär lika aktiva. Farmor och Elsa-Stina kom över på lunch. Mamma skjutsade hem dem och körde mig sedan till ridningen. Jag red Chérie eller Mon Chérie som hon egentligen heter. Det gick sådär, hon var trött och jag också så det tog ett tag innan vi kom igång. Nu ikväll ska jag försöka vila så mycket jag kan inför den näst sista skolveckan före påsklovet, hoppas den går fort!

/Lollo<3


RSS 2.0