Globen och skolan

Hejsan!

 

Nu har vi ätit och det är måndag kväll. Känner mig trött, på något sätt känns det som om alla är trötta på en och samma dag, undra egentligen varför?

 

I söndags var det väääldigt mycket snö ute. Vi har som tradition att gå i kyrkan varje första advent som jag skrev sist. Det var ganska bra, men rätt långt. När vi gick hem träffade vi några som vi känner och bjöd med dem hem på fika. När de hade gått åt vi mat och sen tog mamma och jag en taxi in till Globen! Vi kollade först runt lite efter en ridväst men vi hittade inget bra så det får bli en annan gång istället. Själva showen var bra, jag tyckte bäst om ja... allt! Det var tredje året vi var där och det är alltid lika kul. Det var hur som helst ponnyhoppning (Prins Philips pris), någon tävling mellan fem ryttare som hade vunnit priser i norden, bland annat Malin Bayard där priset var en bil, fyrspann då Tomas Eriksson vann och sen till sist kändishoppningen. Vi hann dock inte se prisutdelningen för vår taxi kom så jag har inte riktigt koll på hur det gick. Vi kom hem vid tio-tiden ungefär.

 

Den här dagen började med att taxin var ganska sen men jag hann i af:-D Först var det Bild, vi ska jobba med gipsavtryck så jag ritade skisser. Sen var det Svenska då vi jobbade med våra sagor, min är jättetöntig och inte ens särskilt bra, haha;) Sen var det Engelskaprov. För mig gick det bra, har säkert ett eller annat slarvfel för det lyckas jag alltid få till men annars var det bra. Det var en hörförståelse också som var betydligt lättare än den under Franskaprovet för en vecka sedan. Efter Engelskan var det lunch. Sen var det NO som blev inställd så vi fick håltimme som jag spenderade med mina kompisar. På Språkvalet gjorde vi inte så mycket, vi jobbade mest i övningsboken, ganska trist. Sista lektionen var SO då jag blev klar med mitt häfte. Taxin var i tid på vägen hem i af så jag kom hem i rätt tid. Hemma har jag bara lyssnat på talbok och ätit, har inga läxor och inga prov så det känns jätteskönt. Vi får ännu mindre läxor i sjuan än i sexan, undrar hur det kommer sig egentligen? Det är ju mer prov men jag har bara läxor i Engelska och franska och det är inte ens varje vecka:S

Aja, man får väl njuta så länge det varar. Nu måste jag sluta, är jättetrött. Ha det!

/Lollo<3


En bra film

Hejsan!

 

Nu har vi precis kommit hem från biografen, vi har sett Harry Potter och dödsrelikerna. Den var jättebra! Filmen var väldigt detaljerad och jag tycker att den här filmen följde boken mycket bättre en sexan. Längtar till del två även fast jag vet hur det kommer att gå. Nu till vad jag har gjort i veckan...

 

Igår var det skola. På morgonen var det guldstund, det vill säga när mentorerna pratar med varje enskild elev. Jag pluggade till Engelskaprovet. Sen var det Engelska, då pluggade vi också till Engelskaprovet. Efter lunchen var det Svenska då vi läste. Jag hade ingen bok så jag hade tagit med mig någon riktigt dålig bok hemifrån för barn mellan typ 8-9 år. På kvällen hade vi fredagsmys hemma. Vi åt god mat, tittade på TV och lyssnade på julmusik. Nu börjar det verkligen kännas att julen snart är här och imorgon är det första advent!

 

Idag har jag bara varit hemma förutom filmen. Imorgon ska vi nog fira första advent. Vi brukar alltid gå i kyrkan som en tradition och på kvällen ska mamma och jag på Horse Show i Globen! Kul!

Japp, det var allt för idag eller vad man nu säger...

/Lollo<3


Ett skumt inlägg

Hejsan!

 

Nu sitter jag och lyssnar på musik från Youtube. Har precis pluggat Engelska med pappa. Det gick ganska bra.

 

I tisdags var det andra läsdagen. Så det var det jag gjorde, läste. På eftermiddagen gick vi en tipsrunda och det var kaaallt! Det har börjat snöa nu och det är verkligen kallt. När jag kom hem pluggade jag lite innan det var dags att åka in till Next Generations öppna kör som sjunger varje tisdag i Stockholm. Tobbe trollkar var där och trollade lite för oss. Next G fyller 5 år nu i november, grattis till oss! Titta gärna in på vår hemsida som jag har länkat till från bloggen. Mamma och jag kom hem sent den kvällen men det var kul.

 

Igår var det sista läsdagen. Vi läste hela förmiddagen. På eftermiddagen kom författaren Mikael Ängström till vår klass och pratade. Han var inte så jättebra men det är ändå intressant att höra hur en riktig författare tänker. Vi hade tidigare läst en av hans böcker som han berättade om som hette Dogge. Vi slutade klockan två. När jag kom hem pluggade jag och slöade tills det var kväll.

 

Idag var det normal skoldag igen. Det började med SO då jag jobbade klart med häftet om Egypten och Mesopotamien, yes, jag hann! Sen var det NO och Matte som inte var så jättekul eftersom läraren inte var där och dessutom hade någon dum människa pajat min utrustning i det klassrummet så jag fick göra allt muntligt. Vi lyckades som tur var fixa allt tillslut. Efter lunchen var det Idrott. De andra spelade Volleyboll och jag gjorde några andra övningar på en boll. Jag och två andra tjejer fick gå tidigare eftersom det var Friendsmöte. Vi missade lite av Språkvalet men inte mycket. På språkvalet gick vi igenom provet, det gick ganska bra för mig. Den sista lektionen var Elevens val, vi jobbade med lunchkonserten.

Nu ikväll har jag inte gjort någonting alls typ. Okey, det här inlägget sög, får försöka skriva något bättre någon annan gång.

/Lollo<3


Nya skidgrejer

Hejsan!

 

Nu har mamma, pappa och jag precis varit och hämtat hem mammas nya bil och köpt skidgrejer till mig. Okey pappa jag erkänner, de var faktiskt fina;)

 

I lördags var vi hemma på förmiddagen. På eftermiddagen var jag med Fredrika. Mamma och pappa skulle på fest så jag skulle sova hos henne. Först var vi på en konsert med Nynäs Alla-kan-kör. Temat var Robert Broberg och Cornelis W, det var ganska bra. Sen tog vi tåget hem till henne. Där åt vi varma mackor och såg Harry Potter och den flammande bägaren som vi hade hyrt.

 

Dagen efter åkte jag hem ganska tidigt. När jag kom hem duschade jag och sen åkte hela familjen och Farmor och Karl-Erik till några kompisar till oss på lunch. Det var kul, de har en jättegullig hund som heter Tindra<3 På kvällen tog jag det mest lugnt.

 

Idag började läsveckan i skolan. Så vad har jag gjort idag i skolan? Svar: Läst, läst och läst. Vi läste en bok som hette Mörka strömmar, den var ganska bra men sorglig. Jag hann läsa ut den så imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller just det... läsa! När jag kom hem tog jag det lugnt tills mamma och pappa kom och vi åkte till Handen och hämtade mammas nya bil. Sen åkte vi och köpte nya skidgrejer till mig. Jag köpte pjäxor och skidor, väääldigt dyra för en fattiglapp som jag men kommer för hoppningsvis kunna ha de ett tag nu så det gör inte så mycket. Vi åt på Macke Donken innan vi körde hem. Nu ikväll ska jag plugga (om jag orkar). Vi hörs snart!

/Lollo<3


Grattis pappa!

Hejsan!

 

Äntligen fredag! Nu är klockan runt tre och skolan slutade för ett par timmar sedan. Igår hann jag inte blogga, pappa fyllde år.

 

I onsdags började dagen med simning i Ösmo simhall. Vi fick livrädda och simma 200 meter bröstsim och 100 meter ryggsim. Allt gick bra. När vi kom tillbaka till skolan hade vi Mentorstid, Svenska, Matte och Engelska. Allt var lugnt så det hände inget nytt precis. På kvällen åkte jag in till Stockholm där det var dags för ungdomsgruppen att ses igen. Vi åt middag, gjorde lite övningar och flummade. Clara var där, YES! På kvällen pluggade jag lite inför Franskaprovet dagen därpå.

 

Igår började dagen med att vi grattade pappa med frukost på sängen, det vanliga traditionella. Grattis=) I skolan var det SO, Matte, NO, Idrott och sen franskaprov. Det började med en hörförståelse som jag inte hängde med så bra i så det gick inge bra. Sen var det en kort läsförståelse där ingen fattade någonting och inte heller jag så det gick inte heller bra för mig. Resten av provet gick däremot ganska bra så jag klarar mig nog i af:D Hade ju satsat hårt på det här provet och då brukar det gå bra. Sista lektionen var Elevens val. Jag hoppade av på Utan dina andetag som jag skulle spela piano på, vet inte riktigt varför, ville bara inte. Sen slutade skolan. Klara följde med mig hem. Först gick vi på stan för att köpa en present till hennes mamma. Sen var vi hemma hos oss, spelade piano, kollade på klipp på Youtube och hade det allmänt flummigt. Vi har spelat en del fyrhändigt ihop när hon också spelade piano och det brukar vi öva på när vi ses på fritiden. Haha vi var faktiskt ganska duktiga;)

 

Idag var det en kort skoldag, vi slutade 12.50. Nu på eftermiddagen har jag bara pratat med Vickan, eller inte så bara i och för sig;)

Nu måste jag sluta, har mycket att hinna med innan farmor och Karl-Erik kommer och vi ska fira pappa lite. Ha det!

/Lollo<3


Berra!

Hejsan!

 

Imorgon kommer det att bli en fullspäckad dag och därför passar jag på att blogga lite snabbt nu istället.

 

Idag har vi varit inne i stan med hela klassen. Vi åkte till Naturhistoriska riksmuseet. Först gick vi någon skum tipsrunda, ingen kunde några svar alls så vi chansade hej villt. Sedan var det lunch. Efter lunchen gick de andra och tittade på en film på Cosmonova och Tina och jag gick på en utställning som hette något i stil med Människans utveckling eller något sånt. Den var bra i af:D Sen sprang vi till tåget. När jag kom hem bytte jag om och begav mig till stallet. Karin som också är blind och som har ridit en hel del på hög nivå var där och tittade och kom med tips på hur vi kunde göra vissa saker bättre. Ridningen gick jättebra! Jag red BERRA, bäst!<3333 Var nog bland mina bästa lektioner hittills:-D Sen satt vi och pratade ett tag innan vi åkte hem.

Ikväll har jag duschat och pluggat en hel del tills på torsdag.

Oj, det här inlägget blev faktiskt riktigt kort;O Jaja, vi får väl höras snart;)

/Lollo<33


Andra kursdagen

Hejsan!

 

Nu är det måndag kväll och jag har inget att göra. Igår var universums segaste dag. Vi var bara hemma och gjorde absolut ingenting. I och för sig var det ganska skönt men när det blev kväll blev det för segt så mamma och jag tog en promenad. När vi kom tillbaka träningscyklade jag, det gick mycket bättre den här gången.

 

Idag har jag knappt varit i skolan alls eftersom jag var på den andra kursdagen i Långbro. Vi jobbade lite med internet igen. Tyvärr kände jag inte att jag fick ut lika mycket av den här kursdagen som förra veckan. Efter kursen som slutade 11.30 åt vi lunch, vi tog med oss egen den här gången. Sen åkte vi tillbaka till skolan. Jag var med på Språkvalslektionen och SO:n innan dagen var slut. Ikväll ska jag plugga lite inför Franskaprovet på torsdag och eventuellt lite inför Engelskaprovet som är om två veckor. Vi hörs snart hoppas jag. (Om jag inte glömmer bloggen innan dess)!;D

/Lollo<3


Lördag

Hejsan!

 

Nu är klockan nästan åtta och vi ska alldeles straxt äta middag. Idag på förmiddagen var vi hemma och pysslade i trädgården. Jag och mamma hjälptes åt att rensa rabatten. Efter lunchen pratade jag med Vickan. Alltid lika roligt;) Vid tre åkte vi till biografen för att se filmen om Cornelis W som hade premiär igår. Den var riktigt bra enligt mig. Det var en skådespelare som spelade Cornelis. Först trodde jag att det skulle göra filmen dålig och falsk men det gjorde att filmen blev ännu bättre. Absolut värd att se om man gillar honom. Vi lyssnar ganska mycket på honom i familjen, särskilt på sommaren när vi är i båten. När vi kom hem bastade mamma, pappa och jag. Sedan har jag inte hunnit mer idag. Igår hände inget speciellt så jag orkar inte skriva om det. Nu ska vi äta kött med rotfruktsgratäng och sen lite godis.

Vi hörs snart!

/Lollo<3


Snart är det fredag!!

Hejsan!

 

Nu har vi precis ätit och jag har pluggat lite. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, har inte direkt gjort något speciellt de här dagarna. Igår var jag inne i stan på en ny intervju med projektet om hur funktionshindrade barn ska få vara med och bestämma mer om saker och ting och om beslut som fattas runt omkring de. Mötet var intressant, vi börjar lära känna varandra ganska bra i gruppen nu. Det var ingen Next G-träning så jag kunde åka raka vägen hem.

 

Idag var det en lååång och seg skoldag. Det började med SO. Vi har nu börjat jobba med ett nytt arbetsområde, Mesopotamien. Det är både kul och jobbigt. Vi ska hinna klart med en hel del saker på rätt kort tid. Hoppas det blir bra:-D På matten hände inget speciellt. Sen var det NO då vi hade prov om cellen. Det kändes väl sådär. Tror jag fick godkänt men det är definitivt inte det bästa provet jag gjort i sjuan. Efter lunchen hade vi idrott då vi hade snöbollskrig. Ja, nästan i af. Vi kastade tidningspapper men det kallades för snöbollskrig. Haha det var kul;) Det blev lite rörigt men det var kul med en annorlunda lektion. Sen var det Språkval då vi hade vikarie. Coco och jag hade kul då vi skulle komma ihåg en mängd glosor och försökte hitta någon form av strategi för det hela. Vi skulle komma ihåg och bokstavera ordet furieuse som betyder rasande på Franska. Haha det blev så här: Furi blev suri, alltså att vara sur. Eu blev Europeiska Unionen och se blev kort och gått ordet se. Så jag var sur på EU för att jag inte kunde se! Haha;) Dagen slutade med Elevens val. Vi börjar komma igång ganska bra med vår lunchkonsert. Hittills vet jag att jag ska spela piano på Love story och Utan dina andetag och sjunga på This is the life. Nu på kvällen har jag varit hemma och tagit det lugnt. I helgen ska vi mest vara hemma, skönt!

Haha nu fick jag hjärnsläpp, vet inte vad jag ska skriva så slutar nu!;D

/Lollo<3333


Teaterläger och måndagen

Hejsan!

 

Nu var det verkligen länge sedan jag bloggade. Jag har haft ett jätteroligt höstlov med mycket skratt och roliga vänner.

 

I tisdags hade Next G konsert i Nacka aula tillsammans med Sara Larsson och Jill Svensson från Talang. Den blev bra. Mamma och jag åkte och hälsade på en gammal barndomskompis till henne som jobbade på ett kafé lite längre bort. När vi hade varit där åkte vi till centralen och tog tåget upp till Söderhamn. Där var jag tisdag, onsdag och torsdag. Vickan och jag flummade, spelade en massa dataspel och andra spel, spelade piano ihop mm mm mm. På fredagen tog vi tåget ner till Stockholm Centralen igen med Vickans mamma. Där mötte vi upp dem andra. Vi tog tillsammans bussen till Lillsved. När vi hade installerat oss i rummen fick vi Kebab till lunch. Sen gjorde vi ett antal övningar tillsammans innan vi delades in i grupper. Jag och Vickan hamnade i samma grupp och tillslut Clara också efter lite tjatande på ledarna. Vi bestämde vad pjäsen skulle handla om samma kväll. Vår story var rätt galen;)

Det började med att fyra tonåringar sitter och lanar, spelar TV-spel och håller på med mobilen (jag och Vickan var lanare) i ett hus i norra Kanada. Då kommer tre gamlingar som är trötta på storstadslivet och dagens teknik och en treåring. De är ute på älgjakt. Hittills har det inte gått så bra, dem har inte fått en enda älg på 40 år förutom en ekorre som dem sköt för 32 år sedan. De ser tonåringarnas hus med en skyllt på som det står ”älgarnas klubbhus” på. (tonåringarna kallar sig så). Gamlingarna förstår nu äntligen varför dem aldrig fått någon älg. ”Jaha det var därför vi aldrig har fått någon älg, dem har ju funnits här hela tiden”! De stormar huset och skjuter det första dem får syn på som råkar vara lanarnas datorer. De skjuter också, mobilen och TV:n. Då säger jag och Vickan att dem kan leta älgar på Google Earth varpå gamlingarna slänger ut tonåringarna. Men då kommer tonåringarna på den lysande idén att dem kan ta gamlingarnas bössor och då ut och jaga älg! Tyvärr vet dem inte hur en älg ser ut, men dem får snabbt hjälp av treåringen som vet allt om älg. Sen sitter gamlingarna där. Då hittar dem en älg på nätet. De bestämmer sig för att skjuta älgen på skärmen med bössorna eftersom dem då kommer få sin första älg. Då upptäcker dem att bössorna och treåringen är borta och springer iväg efter dem. Sen tar pjäsen slut.

Jag vet, den är helt sjuk men rätt kul också;)

 

På lördag morgon hade vår grupp först regi, sen musik och efter lunch smink och kläder och kuliss. På kvällen var det disco. Nästa dag spelade alla grupper upp sina pjäser och dem var faktiskt riktigt bra! Sen åt vi lunch och tog därefter bussen till centralen. Där hämtade Fredrika mig. Vi var hemma hos henne ett tag och såg på film. Vid nio skjutsade hon mig hem och en halvtimme senare kom resten av familjen hem från västkusten.

 

Idag har jag varit på datakurs. Det var kul, vi jobbade med internet. Följden blev att jag missade en hel skoldag så man kan säga att jag börjar i skolan imorgon:-D Nu på kvällen har mamma, pappa och jag varit och kollat på bilar eftersom vi ska köpa ny. Sen åkte vi och tittade på en konsert som kulturskolan höll i där bland annat Jacob var med.

Nej nu måste jag sluta, är så trött! *gäsp* Höres!

/Lollo<33


RSS 2.0