Lägerskola på Sågen m.m

Hejsan!

 

Puuuh! Nu har pappa och jag precis cyklat runt Ringvägen på 7 km ungefär på 16 minuter. Ganska bra i af:-D Sen jag bloggade sist har jag hunnit med en del så vi börjar väl från början på en gång.

 

I tisdags fick jag för en gångs skull sluta samma tid som de andra efter idrotten, mobilityn var inställd och jag hade ingen ridning den dagen. Därför tog jag det riktigt lugnt hela kvällen.

 

Igår var skolan som den brukar vara så vi hoppar över den. På kvällen var det Next G-träning. Leif är fortfarande hemma så mamma fick hålla i det istället. Vi har konsert den nionde och tionde i Älvsjö så vi övade inför den.

 

Idag har hela klassen varit på Sågen på lägerskola. Vi åkte dit med bussen vid halv nio i morse. Det började med att ledarna gick igenom vad vi skulle göra den här dagen och imorgon. Sen gjorde vi lite lära känna-övningar. Alla fick rita av varandra utan att titta på pappret. För en gångs skull var jag faktiskt lika dålig som de andra på att rita;) Sen intervjuade vi varandra lite. Sen var det fikapaus. När den var slut vid elva gjorde vi en massa övningar i att tycka saker och ting. Först kom de med en hel rad påståenden. Om man höll med skulle man sätta sig på en annan stol, förstod man inte frågan eller inte hade några åsikter om den snurrade man bara runt och höll man inte med alls så satt man kvar. Sen gjorde vi klassikern med de fyra hörnen. Dvs ledaren berättar om en situation och olika lösningar för olika hörn och så ställer man sig i det hörn som representerar lösningen som man har valt. Efter det var det lunch, korv med potatismos. Vid ett kom en polis och pratade regler och lagar med oss, det var ganska tråkigt men bra ändå. Som sista grej var det samarbetsövningar. De tog tid på hur lång tid det tog och så fick man poäng för hur bra samarbete gruppen hade. Vi fick 4,7, 4,9, 4,9 och 5 poäng som var det bästa:-D Sen var det riktigt bråttom till bussen. Vi gick jättefort men vi visste att vi inte skulle hinna. Då kom ledarna med varsin bil. Jag och tre andra tjejer slängde oss in i första bilen som kom. Alla hann! Jag kom hem vid kvart över fyra. Sen har jag bara hunnit äta middag och cyklat med pappa

Ja, det var allt jag hade att skriva, vi hörs!

/Lollo<3


Mollösund och skolan

Hejsan!

 

Förlåt verkligen för att jag inte har uppdaterat på så länge, glömde när vi var i Mollösund och orkade inte igår.

I Mollösund var det bra. Vi åkte dit på fredagen direkt efter att jag hade slutat skolan. Resan gick bra. När vi kom fram packade vi upp och åt middag. Pappa och mamma åt skaldjur och jag åt lax för jag är inte så förtjust i skaldjur.

 

Nästa dag gick vi upp mellan halv nio och nio. När vi hade ätit frukost gav vi oss av till varvet och tittade till Tettina. De tog upp henne ca en vecka efter att vi hade åkt hem och hon såg ut att vara i fin form. På eftermiddagen tog vi det bara lugnt och gick en promenad. På kvällen åt vi makrill, gott!

 

Nästa dag gick vi upp samma tid som föregående dag. Efter frukosten packade vi ihop, städade och gav oss av. Bilresan var lugn, jag lyssnade mest på talbok så tiden gick fort:-D Vi kom hem runt sex. När jag hade packat upp pratade jag med Vickan och det var roligt.

 

Idag har det varit skola igen. På bilden jobbade vi med hur man ritar ”Faraosnubbar”, det gick inte så jättebra för mig. På Svenskan som var nästa lektion blev jag äntligen klar med min berättelse om osynlighet som jag har skrivigt på ett tag nu. Hoppas den blev bra. På Engelskan gick vi igenom lite grammatik och rättade lite grammatikpapper som vi har jobbat med. Efter lunchen var det NO. Vi skulle göra lim. Jag jobbade med Sussi och Coco och det gick bra. Vi blev i alla fall klara;) På Språkvalet var det en oförberedd diagnos, hoppas det gick bra. På SO:n jobbade vi med lagar och regler i Sverige.

Nu ikväll har jag varit hemma, pratat med Vickan och ätit middag.

Japp, det var allt för den här gången, vi hörs om förhoppningsvis inte så många dagar den här gången;)

/Lollo<3


En kort sammanfattning

Hejsan!

 

Nu är det onsdag och halva veckan har snart gått. I helgen ska jag, mamma och pappa ner till båten på västkusten och kolla till den lite. Jacob ska spela med orkestern i Stockholm. Men nu är det dags att berätta vad man har gjort i veckan.

 

I måndags var jag i skolan och det var rätt trist. Vi hade Bild, Svenska, Engelska, Språkval mm. På kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt.

 

I tisdags var Nynäsposten i skolan och intervjuade mig och några andra elever om skolvalet i fredags. Det var rätt kul, hoppas de blir bra. Efter skolan var jag och red. Jag fick Berra och det gick jättebra!<3 På kvällen cyklade jag träningscykel och pratade med Vickan, flum som vanligt;)

 

Idag har vi haft Syslöjd, Mentorstid, Svenska, Matte och Engelska. Alla lektioner gick bra. Vi slutar ganska tidigt på onsdagar, 14.10 och det är skönt att komma hem tidigt. Det var ingen Next G-träning den här dagen så jag har varit med Fredrika. Vi var på ett kafé och fikade, gott!

Ja, det var min vecka hittills. Vi hörs nästa gång jag orkar sätta mig vid datorn!

/Lollo<3


Norrköping

Hejsan!

 

Nu har hela familjen precis varit på Gröndalsskolan, mamma och pappa har röstat. Den här helgen har varit jätterolig, så nu vill jag berätta om den!

 

I fredags efter skolan åkte jag hem och packade det sista innan mamma kom. Vi åkte in till stan och hämtade Klara och Avan som vi också skulle skjutsa till Norrköping. Leif kunde tyvärr inte följa med eftersom han var sjuk. Men vi klarade oss rätt bra ändå. När vi hade anlänt till stället vi skulle sova på packade vi upp tills alla hade kommit. Mamma och jag delade rum med Richard och hans mamma. Till middag åt vi kyckling, det var jättegott! Sen gick vi igenom hela programmet som vi skulle köra dagen därpå innan vi fick göra vad vi ville. Vi hade jättekul den kvällen, vi typ sprang omkring och lekte;) Jag somnade ganska sent men det var kul!:D

 

Nästa dag var jag trött på morgonen men det var ju inte mycket man kunde göra åt det. Det regnade ute och jag hade verkligen ingen lust att åka till Kolmården, jag hade ju dessutom varit där några år tidigare då Next G uppträdde där. Så när mamma och jag stod i kön för att köpa biljetter precis som alla andra gav vi upp. Vi kände inte att vi fick ut något av det här, så vi åkte in till Norrköping centrum och shoppade istället. Det var jättekul och vi hade jättemysigt. Jag fick två tröjor och ett par tofflor. Vi träffade de andra i gruppen på Vildmarkshotellet några timmar senare då det var dags för soundcheck. Den gick bra. Vi skulle typ uppträda för någon rik snubbe som fyllde 40 år och som skulle fira det på hotellet. Själva spelningen gick hur bra som helst, allt flöt på jättebra och han som fyllde år tyckte visst om det ocksåJ Jättenöjda med dagens bedrift bytte vi om och sen åkte mamma och jag hem. När vi kom hem var klockan runt nio så vi var uppe ett tag innan vi gick och la oss.

 

Idag har jag varit hemma och slöat. Har pratat med Vickan, ja, det är nog det enda intressanta jag har gjort idag. Och så har jag ju varit på Gröndal också som jag skrev tidigare.

Nej nu måste jag sluta. Vi höres!

/Lollo<3


Veckan som varit

Hejsan!

 

Nu ska jag snart gå och duscha och sen gå och lägga mig för det är rätt sent nu. Veckan som varit har varit ganska lugnt, skola, ridning och Next G-träning ungefär.

 

I skolan har det flutit på som vanligt så där finns inte mycket att berätta. I måndags var jag bara hemma på kvällen, tog det lugnt och pluggade lite. I tisdags red jag igen, Chess den här gången. Jag har aldrig ridit honom förut men han var bra fast lite seg:-D

Igår var det Next G-träning det gick ganska bra. Vi ska åka till Kolmården på fredag, jag längtar! Vi sover över där en natt. På lördagen är vi sedan där och tittar på alla djuren och på kvällen ska vi sjunga på en fyrtioårsfest. Det blir nog kul.

Idag har jag varit i skolan. På dagens schema var det SO, Matte NO, Idrott, Språkval och elevens val. Jag missade dock NO.n, var på Friends och elevrådsfotografering. Andra NO-lektion jag har missat den här vecka, fy på mig! Under elevens val höll vår grupp på att öva några låtar vi ska spela på lunchkonserten om några veckor. Vi övade på Lovestory den här gången, jag ska spela piano till den. Nästa vecka ska vi sjunga This is the life och då ska jag sjunga solo, eller försöka i af;) Ikväll har jag varit hemma, cyklat med pappa, läst på Engelska och diskuterat politik eftersom det är skolval imorgon:)

Nej nu måste jag gå och duscha, vi hörs!

/Lollo<3


Tallin och skolan

Hejsan!

 

Tänkte uppdatera igår men hann inte det så nu ska jag göra det istället. Jag har haft en jätterolig helg i Tallinn med familjen, här kommer den!

 

I fredags var det skola som det inte finns så mycket att berätta om. Jag var hemma ett par timmar innan vi åkte till Värtahamnen i Stockholm där färjan väntade på oss. Jag tycker om färjor, de är så mysiga på något sätt. Alla fyra delade hytt. När vi hade gjort oss hemmastadga gick vi på restaurang. Maten var god, jag tog kyckling. Resten av kvällen tittade vi på en show som omväxlande bestod av ett band som spelade bra musik och omväxlande en cirkus som faktiskt var ganska bra:-D Vi kom i säng ganska sent den kvällen men kul var det!

 

Jag sov dåligt den natten så var ganska trött när vi vaknade på morgonen. När vi hade ätit var färjan framme i Tallinn. Vi var framme tio Estnisk tid och färjan gick sex Estnisk tid också. Under dagen gick vi runt i Gamla stan och tittade i lite affärer. Men de var inte så många, det var mest sovenirbutiker där. –Vi åt lunch på någon mindre restaurang som hade ganska bra mat. Vi kom tillbaka till färjan vid fem eftersom vi inte orkade mer. Det var buffé vid halv sex, en halvtimme innan färjan skulle gå igen. Den var bra den också:-D På kvällen tittade vi lite grann på det där bandet igen men vi orkade inte så länge och gick därför och la oss väldigt tidigt.

 

På morgonen efter frukosten var vi framme i Stockholm igen. Vi var tvungna att direkt ta bilen till Skeppsholmen där Jacob och hans orkester skulle spela. Vi gick runt och tittade en liten stund innan vi åt lunch och efter det spelade de. De var bra:) Sen åkte vi hem, trötta efter helgen. På kvällen var jag hemma hos Fredrika, vi bakade kladdkaka, kul!

 

Idag har det varit skola igen. Bild, Svenska, Engelska, NO, Språkval och SO hade vi idag. Nu på kvällen har jag varit hemma och slöat. Pappa och jag cyklade runt Ringvägen, det gick riktigt fort idag!;)

 

Nej nu måste jag kila, vi hörs!

/Lollo<33


Tallin!

Hejsan!

 

Det här inlägget blir väldigt kort eftersom jag snart ska åka in till Stockholm med familjen. Vi ska till Tallin över helgen med båt. Vi kommer hem på söndag morgon igen. Det ska bli jättekul att lämna Svergie ett tag:-D

Den här veckan har det inte hänt så mycket, har haft två prov, båda gick bra och har varit i Hamden med Next G och spelat in i studion.

Men nu måste jag kila, vi hörs snart!

/Lollo<3


En helg och en skoldag

Hejsan!

 

Nu är det måndag kväll och jag har precis suttit och pluggat ett tag. Har både NO-prov och SO-prov i veckan så måste sätta fart nu. Det känns fortfarande lite konstigt efter sommarlovet. Men nu ska jag berätta lite om helgen.

 

I lördags vaknade vi hos mormor. När vi hade packat ihop gick vi upp till de andra för att hämta bilen. Problemet var bara att vi hade råkat låsa in nycklarna i bilen så vi kom inte in. Tillslut lyckades Jacob få upp dörren genom att öppna fönstret innefrån. Detta lyckades han med bara därför att det fanns ett hål som man ska ha skidor i och där igenom kunde Jacob nå veven med ett skohorn och lösa allting på det sättet. När vi äntligen hade kommit in i bilen åkte vi till kyrkogården och besökte morfars grav. Sen åkte vi hem. På kvällen kom våra grannar och grillade med oss. Vi fick spett och det var gott.

 

På förmiddagen igår var vi mest hemma och tog det lugnt. På eftermiddagen tog vi Båtilia ut till Lacka, NSS klubbholme och grillade och bastade där. Vi grillade hamburgare som blev jättegoda. Att basta var också väldigt mysigt. På kvällen när vi hade kommit hem pratade jag med Vickan och det var kul som vanligt;)

 

Idag var det skola igen. Först hade vi Bild då vi fortsatte med våra mappar som förra veckan. Sen var det Svenska men då var det samtidigt elevråd så jag var inte med på den lektionen. Sen var det Engelska då vi jobbade med grammatik. Sen var det lunch, köttbullar med potatis. Efter lunchen var det NO som i stället blev en Mattelektion eftersom vi kommer ha extra mycket NO på torsdag då det är prov. Sen var det Språkval som flöt på som vanligt och lika så  SO:n som var den sista lektionen för dagen. När jag kom hem hoppade jag studsmatta med Jacob. Efter det har jag bara varit uppe på mitt rum och lyssnat på den femte Twilightboken, Bree Tanners andra liv som är jättebra!

 

Det var min helg, vi hörs!

/Lollo<3


På Värmdö

Hejsan!

 

Förlåt, jag vet att jag är jättedålig på att uppdatera men det är väldigt mycket just nu med skola och allt. Jaja, nu ska jag försöka sammanfatta de dagar som varit så gått jag kan.

 

I tisdags var jag i skolan. Jag tror inte att det hände något speciellt, vanliga lektioner bara. På kvällen var jag i Stockholm. Jag är med i ett projekt som ska skriva en bok om hur funktionshindrade barn ska kunna påverka mer om vad som händer runt omkring de och  då ville de ha med några ungdomar som kunde tycka och tänka om deras idéer. Det var jag och en tjej som hette Agnes och det funkade riktigt bra!

 

I onsdags var det skola och det var inget nytt där heller. På kvällen var vi på Värmdö och firade mormor som fyllde 70 år. Det var trevligt.

 

Igår var det skola, undra hur många gånger jag har skrivit det nu?;) Jag var med på mitt första elevrådsmöte, ganska tråkigt men det är kul att få vara med och påverka lite i af. Jag var också på någon träff med de som skolinspektionen ska  intervjua när de kommer till skolan nä’sta vecka. På kvällen var vi bara hemma och slappade.

 

Idag hade vi sovmorgon till 08.40. Vi började med SO då vi jobbade med kartor. Sen var det Engelska då vi skrev höstdikter. Det var ganska svårt men kul:-D Sen var det lunch. Efter lunchen var jag på friendsmöte och sen slutade vi för dagen.

Nu sitter jag hos våra släktingar på Värmdö. Pappa seglar igen så det är bara jag, mamma och Jacob. Vi har bastat och skrattat en massa, älskar att vara här!:)

Vi hörs!

/Lollo<3333


RSS 2.0