En festlig helg!

Hejsan!

 

Nu har vi varit ute nästan hela dagen. Det har verkligen blivit mycket kallare de senaste dagarna tycker jag.

Skolan den här veckan har varit riktigt lugn faktiskt, det kändes att det var sista veckan inför höstlovet.

 

I helgen var vi på Värmdö hos släkten. Första dagen fyllde min mammas brors fru 50 år. Vi var hemma hos dem och det var kul.

Dagen efter fyllde min kusin 20 år så då var det fest igen hemma hos dem. Det var halloween-tema, jag klädde ut mig till katt. Mamma gjorde kattöron till mig och så målade hon morrhår. Jag blev rätt cool faktiskt;)

 

Idag har vi varit hemma och pysslat med vår båt Båtilia som vi har tagit upp. Jag har också börjat på en ny bok som Sussi tipsade mig om. Den heter Zlatas dagbok och är jättebra! Den handlar om kriget i Jugoslavien på 90-talet. Zlata var 11 år när kriget bröt ut. Några månader senare bestämdes det att hennes dagbok skulle tryckas. Den är sorglig men samtidigt jättebra. Jag tror att det är för att den är på riktigt liksom, hon har verkligen varit med om alla bombattackerna, hunger och köld.

Ikväll ska vi få gäster, det blir kul. I morgon ska jag vara hemma mest tror jag. På tisdag är det konsert med Next G och sen åker jag till Vickan! Om jag inte hinner blogga innan jag åker så ska jag försöka blogga lite där om jag får sno Vickans dator lite;)

Nu måste jag sluta, har en del att fixa. Vi hörs!

/Lollo<3


Bättre sent än aldrig...

Hejsan!

 

Visst sa jag att jag skulle blogga på måndag? Ja, det gjorde jag också… eller jag skulle ha gjort det i af men Vickan ringde så jag glömde bloggen;) Nu är det tisdag och vi har ätit middag precis.

 

I söndags kom vi hem från Eskilstuna. Kvällen innan var trevligt, vi åt och pratade. Vi var hemma hela dagen eftersom det regnade mycket.

 

Igår började skolan igen. Det hände inget speciellt så vitt jag minns, vi slutade 14.45. När jag hade kommit hem tog jag det lugnt. Jag pratade med Vickan i flera timmar, det var flummigt;D På tisdag ska jag åka till henne i Söderhamn! Där ska jag vara tills det blir fredag då vi åker ner till Stockholm. Vi ska på teaterlägret på Lillsved som är varje Alla helgona helg. Det brukar vara jätteroligt;)

 

Idag började dagen med Matte som blev inställd. Vi fick jobba med Engelska istället. Nästa lektion var det Matte istället men då var jag på Elevrådsmöte nästan hela lektionen. Efter lunchen var det Svenska. Jag jobbade med läsförståelse. Efter Svenskan var det Språkval och sen Idrott. Jag och några andra hoppade trampets igen. När skoldagen var slut hade jag Mobility innan mamma kom och hämtade mig och skjutsade mig till stallet. Jag fick Berra igen, YES<33 När jag kom hem duschade jag, åt och nu är jag här igen. Vågar inte säga när jag bloggar igen eftersom jag har mycket att göra många dagar framöver men vi hörs snart!

/Lollo<3


Lördagsrapport

Hejsan!

 

Nu är det lördag eftermiddag och vi har precis ätit lunch. Ikväll ska vi till några släktingar i Eskilstuna och sova över där.

 

I fredags var det skola. Dagen började med SO. Vi skulle skriva en varsin text om droger. Min blev ganska bra. Sen var det Engelska då vi gick igenom läxan om possessiva pronomen. Till lunch fick vi köttbullar. Efter lunchen var det veckans sista lektion som var Svenska då vi satt och läste. Innan vi gick fick vi tillbaka våra SO-prov som vi gjorde förra veckan. Jag fick 21/23 först men jag hade glömt en sak. Men när jag kunde förklara det fick jag 22/23 istället;) När jag kom hem tog jag det lugnt. Den här kvällen skulle mamma och pappa på NSS-festen (Nynäshamns segelsällskap) så Jacob och jag skulle vara ensamma hemma tillsammans med en kompis till Jacob. Jag var mest på mitt rum och pratade med Vickan. Snart är det teaterläger, jag längtar! Pappa kom hem halv tolv och mamma något senare.

 

Idag har jag varit hemma en del. Innan lunchen var mamma och jag i Ösmo och köpte lite blommor och sånt. När vi kom hem åt vi som jag tidigare skrev lunch och ja, det var allt sen sist. Jag tror jag bloggar nästa gång på måndag om jag orkar. Ha det så bra tills dess alla!

/Lollo<3


Veckan

Hejsan!

 

”Nu sitter jag här och...” som jag alltid säger. Okey, nu säger jag det igen. Nu sitter jag här och har precis ätit middag! Det var länge sen jag bloggade nu, i lördags tror jag det var.

 

På söndagen, vad gjorde jag då? Minns inte... Tror jag mest var hemma och tog det lugnt, på förmiddagen åkte vi i familjen ut med vår lilla båt Båtilia till en ö och grillade korv.

 

I måndags var jag i af i skolan, det minns jag;D Och på kvällen var jag med Fredrika och tittade på Twilight-filmen igen, den var lika bra som alltid.

 

I tisdags var jag i? Skolan. Efter skolan red jag på NRK (stallet heter så). Jag fick Berra igen. Jag fick rida kavaletti, det gick inte så bra men mot slutet gick det bättre.

 

Igår var hela klassen i Stockholm hela dagen. Först var vi på Stockholms tingsrätt och tittade på en rättegång. Det var väldigt spännande. Det handlade om en kille som hade kört svarttaxi men han blev frikänd. Efter lunchen gick vi till Medelhavsmuseet där vi mötte en guide som visade oss runt lite. Hon pratade om Egypten och mumifiering. Hon visade oss bland annat en massa gamla mumiekistor. Sen sprang vi till tåget. Jag åkte hem med alla bara för att möta mamma på stationen och ta samma tåg tillbaka in till stan igen, den här gången för Next G-träning. Träningen gick ganska bra. Vi övade inför en höstlovskonsert som vi ska ha på höstlovet. Jag ska sjunga på Ett bröd, kul!

 

Idag var det en lååång skoldag. SO då vi läste om droger, Matte då vi jobbade med enheter och NO då vi pratade om celler. Efter lunchen var det Idrott. Man fick spela innebandy eller hoppa trampett, jag valde trampett så klart:-D Efter Idrotten var det Språkval då vi hade läxförhör och sen elevens val. Vi hade vikarie på musiken. Jag satt och spelade piano ett tag för honom och sen satt jag vid datorn och övade på olika saker.

Nu när jag har varit hemma har jag bara tagit det lugnt och precis ätit middag.

Det var allt för mig, vi höres!

/Lollo<3


Fredag och lördag

Hejsan!

 

Nu har vi precis ätit middag, vi fick lax, super gott!

 

Skolan igår var bra, jag överlevde SO-provet och det kändes till och med ganska bra så jag tror att jag klarade mig i af:-D Vi får hoppas på det bästa. Jag hann bara vara hemma några timmar innan Karl-Erik kom och hämtade Jacob och mig och skjutsade mig hem till dem. Jacob och han skulle spela golf. När dem kom hem åt vi middag, kyckling och potatis, jättegott var det! På kvällen tittade vi på Världens barn-galan och åt godis och glass!

 

Idag vaknade jag runt sju. Efter frukosten åkte Jacob för att spela en innebandymatch. Farmor, Karl-Erik och jag åkte upp hit. De stannade ett tag. När dem hade åkt grillade vi korv ute på altanen. Sen pratade jag lääänge med Vickan som vanligt;) Sen bastade mamma, pappa och jag. Sen hjälpte jag mamma med middagen för att öva mer på att laga mat och sånt. Jag är ganska klumpig än så länge men det går väl framåt så småningom;)

Oj, det här gick fort! (För att vara jag). Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer så slutar nu, vi hörs!


Veckan hittills

Hejsan!

 

Nu är klockan mycket och jag har precis pluggat en stund. Ska snart gå och lägga mig men tänkte skriva lite först.

 

Min helg var bra. Hela lördagen rensade vi vinden och på söndagen sjöng Next G på Älvsjömässan. Det var en mässa som heter Underbara barn. Spelningen gick rätt bra, jag sjöng på Jag är inte rädd och Lyckliga mig. Sen mötte jag upp Fredrika i Västerhaninge och var där i ett par timmar innan jag åkte hem.

 

På måndagen var det en ny vecka och skola. Vi gjorde inget speciellt vad jag minns. På kvällen var jag bara hemma och gjorde ingenting.

 

I tisdags var det först skola. Vi hade matteprov som var det enda annorlunda den dagen. A.delen var ganska lätt men B-delen var jättesvår. Men jag svarade i af på allt:-D På eftermiddagen red jag, Berra<3333 Jag fick rida barbacka, kul!

 

På onsdagen var det rätt lugnt i skolan. Vi fick tillbaka våra Matte-prov. Jag hade gjort fel på alla frågor som hade med prioriteringsregeln att göra inklusive några ytters onödiga slarvfel så det gick inte så bra den här gången. På kvällen var det studiodags med Netx G igen. Den här gången skulle alla spela in själva för att hitta bra kandidater till olika soloverser. Låtarna var Jag är ingen robot, Ung revolution, Läs för mig den sagan och Ett bröd. Jag sjöng bara Robot och Ett bröd eftersom jag tyvärr har blivit förkyld igen. Vi kom hem vi åtta-halv nio.

 

Idag började skoldagen med en tvåtimmars orientering på Lövhagen. Det var jobbigt men ganska kul. Jag och min grupp hittade alla kontroller förutom 2 och fick därefter 16/30 poäng. Sen gick vi upp till skolan, åt lunch och gick direkt till... idrotten! Dagens tema var boxning men det var inte så hemskt i af:D Vi slutade 15.40. När jag kom hem packade jag upp och sen kom Karl-Erik och hämtade mig. Jag var hos farmor och Karl-Erik i ett par timmar. Mamma, pappa och Jacob var inne i stan och köpte en Saxofon till Jacob. Nu på kvällen har jag plugga, har SO-prov i morgon, hoppas det går bra! Det handlar om lag och rätt.

Nej nu måste jag slut, god natt!

/Lollo<3


Uppdatering

Hejsan!

 

Oj, nu var det länge sen jag bloggade! Har haft en hel del att göra den här veckan så jag har faktiskt glömt bort bloggen ett tag.

 

I tisdags var det skola och sen ridning. Jag red Berra och det gick jättebra.

 

I onsdags var det först möte nummer två inför den där boken de ska skriva om hur vi barn som är funktionshindrade ska kunna få vara med mer och bestämma runt omkring oss och om hur man får vuxna att lyssna mer på oss. Efter det mötet var det Next G-träning, den sista inför Älvsjö. Den gick ganska bra.

 

I torsdags var det skola till 15.40, segt! Under sista lektionen började jag få huvudvärk. När jag väntade på taxin mådde jag riktigt dåligt så jag gick och la mig så fort jag kom hem. Men efter en alvedon, lite vila och lite mat var jag ganska pigg igen. Orkade till och med prata med Vickan på kvällen;)

 

Igår var det kort skoldag, skönt! Först var det SO då vi jobbade med rättegångar. Vi har delat upp oss i två grupper. Varje grupp ska sedan spela upp en rättegång precis så som det i verkligheten går till. Det var kul, jag är försvarsadvokat;) På Engelskan jobbade vi med läxan som vi har haft som handlar om kläder, färg och modell. Efter lunchen var det Svenska men jag gjode Engelskaprovet istället eftersom jag missade det i onsdags då det var Friendsmöte. Hoppas det gick bra:-D På kvällen var jag bara hemma med familjen. Vi åt och spelade Yatzy. Jag vann!;)

 

Idag blir en dag hemma, vi ska rensa vinden och det lär ta ett tag!

Haha, nu är jag äntligen ikapp så nu ska jag sluta, vi hörs!;)

/Lollo<3333


Skola och ungdomsråd

Hejsan!

 

Nu är det måndag igen, gud vad veckan går fort!

 

I fredags var vi på Sågen igen. Dagen började med att vi pratade om alkohol och droger och sånt och gjorde lite ”Tycka och tänka övningar” som dagen innan. Efter lunchen var ungdomsmottagningen där. Det var kul. Som sista övning fick alla varsin tallrik som de skulle fästa på ryggen. Sen skulle alla gå runt och skriva kommentarer på varandras tallrikar utan att man såg vad de skrev. Det var kul sen när man fick läsa:-D På kvällen fick vi gäster. Jag var ganska trött så tog det mest lugnt.

 

I lördags gick jag upp rätt tidigt. Vi åt frukost och sen satte jag mig i en taxi på väg in till stan för att träffa SRF:s ungdomsråd. Det var vårt första möte. Vickan och Clara var där!<3 Vi hade kul men mötet var ganska trist men jag tror det blir roligare så småningom:D På kvällen var Jacob och jag själva hemma, mamma och pappa var på inflyttningsfest. Vi kollade på klipp på Youtube, hoppade studsmatta, åt spagetti med köttfärssås och såg på Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var ganska bra.

 

Igår var det en riktig slappardag. På förmiddagen var hela familjen på Torö stenstrand och grillade korv men sen var vi bara hemma. Ganska skönt ändå faktiskt.

 

Idag börjar en ny vecka och jag har åter igen varit i skolan. Lektionerna var mest som de brukar, orkar inte skriva om de. Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt, pratat med Vickan och Adde och lite annat kul;)

Nej nu ska jag sluta, är så trött, vi höres!

/Lollo<33


RSS 2.0