Hemma hos Vickan

Hejsan!
Nu är jag hemma hos Vickan och vi har det flum. Vi har garvat, garvat lite mer och lyssnat på fotboll, Spanien Portugal. Idag var vi tvungna att gå upp tidigt för Vickan skulle till sjukhuset. Klockan sju, vilken mardröm! Men nu är vi hemma och vi har tråkigt men vi kommer väl på något kul att göra om ett tag. Skriver kanske mer ikväll eller imorgon om jag orkar och får för Vickan för jag har lånat hennes dator;)
/Lollo<3 


Vickan, here I come!

Hejsan!

Nu är det tisdag och jag sitter hemma och har tråkigt och längtar till klockan ett då jag först ska åka till sjukhuset, okey, kanske inte så jättekul. Jag ska till någon tandspecialist som ska kolla mina tänder, det gör de varje år eftersom jag hade en liten gomspalt en gång i tiden. Men nu märks inget av det men de har i alla fall lite extra koll på mina tänder. Men nu till det roliga! Sedan efter sjukhusbesöket åker vi up till Vickan som bor i Söderhamn. Jag ska vara där tills på fredag och sedan åker vi hit och så bor hon här tills på tisdag nästa vecka. Nice det kommer bli!:D Så därför vet jag inte riktigt när jag kan blogga nästa gång, men ska försöka göra det någon gång innan tisdag nästa vecka i af.

Jag kom hem från Trosa i söndags kväll efter en jätterolig midsommar som jag sent kommer glömma.

Igår var jag hos farmor och Karl-Erik ett tag. Senare på kvällen spelade jag minigolf med Fredrika och hennes kompis Sanna och det var roligt ändå fast jag kom sist. Sedan åt vi på Alporto och det var flum! Jag typ garva åt allt de sa;-D Till och med när Sanna läste att det stod ”Släpp låss rytmen” på hennes colaburk garvade jag. Var nog ganska trött;)

Men nu säger jag nog hej då för den här gången, vi hörs!

/Lollo<3


Midsommar

Hejsan!

En nu ska jag berätta lite kort om midsommar igår.

Nu är vi i Trosa hos några vänner. Vi kom hit igår förmiddag med båten. Först åt vi lite lunch och Jacob och jag fick varsin blomsterkrans som vi kunde ha när vi dansade. Sedan gick vi ner till ängen där alla grannar och bekanta till de vi var hos skulle träffas i en timma eller så. Vi dansade runt midsommarstången, lekte lekar och fikade. Sedan spelade de flesta fotboll men mamma och jag gick till båten och badade. Det var jätteskönt för jag var hur varm som helst. När vi kom upp till huset var vi i köket och hjälpte till och pratade. Sedan kom killarna och de ville åka på deras vindsurfingsbräda som de sätter fast efter båten. Jag fick sitta i båten för jag ville inte åka den här dagen. Det var väldigt roligt att titta på killarna när de ramlade av. Haha;) När vi var klara med det umgicks alla gästerna ett tag innan det var dags för middag. Vi fick jättegod kyckling med potatis. Sedan repeterade Jacob, jag och Richard inför vår musikgissning som vi skulle ha senare på kvällen. Den gick rätt bra några grejer var vi lite osäkra på men det var i af roligt:D Sedan delades det ut priser  åt de tre bästa lagen. Sen var klockan mycket och vi gick ner tillbåten vid ett. 

Nu sitter vi i köket och pratar eftersom det regnar ute. Det här inlägget blev inget bra för jag har ingen punktdisplay så får be mamma läsa igenom. Men nu ska jag göra något annat. Jag, Jacob och Richard ska åka vindsurfingbrädan efter båten så jag också får vara med :-D

Vi hörs!

/Lollo<3


En hopplös jojjo

Hejsan!

Nu sitter jag här och lyssnar på när Jacob och pappa testar varsin jojjo som vi har fått i hamnen. Vi var nämligen där och köpte glass nu i kväll och då fick vi med de på köpet. Jacob säger att de är dåliga men pappa säger att de är bra och han hade rätt!;) Flum är det i af:D Idag har jag varit hemma med pappa och inte gjort så där jättemycket precis. Sussi har varit hemma hos oss både igår och idag och det har varit kul. När hon hade åkt hem så gick vi ner till vår brygga och åt middag i solen. Var åkte också en snabbis till Tettina och för att lämna packning inför midsommar. Annars var det visst inte mycket jag har hunnit med. Håller typ på att garva ihjäl mig åt pappa och Jacob nu, det går inge vidare för de;D Ok, det här inlägget flummade över lite men det gör inget, lite kul måste man ju få ha:-D Nu ska jag titta på fotboll så hej svejs!

/Lollo<3


Krocketfest och hunddagis

Hejsan!

Nu är det måndag förmiddag och jag sitter här och latar mig. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Är ensam hemma just nu men de andra kommer vid tre och då hoppas jag att vi kan hitta på något.

I lördags var det krocketfest och den blev jätterolig! Vi tittade först lite på bröllopet och jag tycker att det var jättefint och bra på alla sätt. Daniels tal senare på kvällen var ju suveränt! Så mycket inlevelse han hade där alltså! Sedan var det krocketturnering. Vår familj gick till final men vi vann som tur var inte:D Efter det var det lite fritt innan det var middag som också var väldigt god. Sedan tittade vi lite mer på TV och bara umgicks. Tillslut började folk åka hem och till sist var det bara Samira och Björn kvar som skulle sova över. Vi hjälptes åt att duka av och diska. Vi kom i säng vid 02.30.

Nästa dag hade vi sovmorgon eftersom det blev så sent dagen innan. Efter frukosten spelade vi rapparkalja som vi gjorde i Sydafrika och det var flum:-D Rapparkalja går ut på att man väljer ett slumpmässigt ord och så ska alla hitta på en varsin förklaring på ordet och så ska man försöka lura varandra så att de tror att just din förklaring är rätt. Ju fler du lurar ju fler steg får du gå. De skummaste orden var fellovplastik, oskär, såt och ja jag vet inte allt... Vid halv ett kom Fredrika och vi åkte till hunddagiset där hennes hund Frasse går och hälsade på. De har mycket olika djur där och jag fick bland annat träffa ett föl och tre kattungar som var ca fem veckor gamla och fyra stycken som var ca två veckor gamla. De hade inga namn men de som var fem veckor gamla heter Saffran, Aila och Lillebror. Fredrika ska ta hand om Lillebror när han har blivit lite äldre så honom kommer jag få träffa mycketJ När jag kom hem åt vi middag och sedan lyssnade jag på en tråkig talbok. Men nu tror jag att jag är klar för den här gången.

Vi hörs!

/Lollo<3


Förberedelser inför krocketfesten

Hejsan!

Nu är det full rulle hemma hos oss eftersom krocketfesten som vi har varje år i juni börjar vid tre-tiden. Därför blir det här inlägget inte långt eftersom jag måste hjälpa till med förberedelserna. Under krocketfesten äter och umgås vi och så klart spelar vi krocket också. Krocketpokalen finns för närvarande hemma hos oss men vi får se om vi får behålla den efter kvällen:-D

Under natten har jag sovit hos farmor och Karl-Erik och så har jag varit med Fredrika både i onsdags och igår. Nice:D Men nu måste jag sluta skriva så Bye bye;D

/Lollo<3


Lata dagar

Hejsan!

Nu är jag här igen. Just nu är jag själv inne för både mamma och pappa är ute och pysslar. De senaste dagarna har varit förvånansvärt lugna. Jag har varit hos farmor och Karl-Erik väldigt mycket och vi har haft kul. Farmor och jag har spelat mycket spel, tittat på TV och så har vi ätit på Alporto (en pizzeria) både idag och i måndags.

Igår var farmor hemma hos oss istället och vi spelade fia med knuff. Konkurrensen var stenhård men när vi hade spelat klart för den dagen stod det 2-2, haha;D Senare åkte mamma och jag in till syncentralen där vi skulle gå på datakurs. Där mötte vi också upp pappa och Marie. Kursen var till för att mina föräldrar och Marie skulle få en bättre uppfattning om hur det var att söka på internet när man är blind och hur svårt det faktiskt kan vara. Det tycker jag är bra för annars tror jag inte att man förstår hur det verkligen är. Att bara lära sig en hemsida på internet kan ju ta hur lång tid som helst och om man googlar är det ju ännu svårare. Jag behövde inte hänga med så mycket eftersom jag kunde allt som de pratade om så jag kollade lite bloggar istället;)

Idag har jag varit hos farmor och Karl-Erik igen. Farmor och jag spelade lite mer fia, nu står det 4 - 4. Jag kom hem vid tre och efter det ja... då har jag bara lyssnat på talbok. Men nu tror jag att jag har berättat allt som var viktigt så hej då.

/Lollo<3


Ett kort inlägg om helgen

Hejsan!

Det här inlägget blir kort eftersom jag snart ska åka till Yxlö och sova över hos farmor och Karl-Erik.

Igår gjorde jag inget som är värt att skriva om. På kvällen var hela familjen nere vid NSS för där skulle det hållas en seglartävling och pappa skulle hjälpa till vid starten. Men det var regnigt så mamma och jag gick hem efter ca en timme.

Idag har jag inte gjort mycket heller. Mamma och jag har varit ensamma hemma och gjort lite olika saker. Vi cyklade bland annat på vår motionscykel och det gick ganska bra för oss båda. Men annars är det inte mycket mer jag har gjort i helgen, så jag säger nog hej då för den här gången.

/Lollo<3


Sommarlov!

Hejsan!

Nu är jag tillbaka igen. Är visserligen jättetrött men ska ändå skriva lite om vad jag har gjort sen i tisdags.

I onsdags var alla i klassen hemma hos vår klasslärare. Vi spelade spel, grillade korv, bakade bullar och jag hittade ett piano som jag spelade en del på. Vår klasslärares förra klass bakade 100 bullar, vi bakade 101:-D Vi slutade klockan ett då alla fick gå hem. På kvällen gjorde jag inget utan var bara hemma.

I går var det skolavslutning och det är ju alltid kul! Först träffades vi i klassrummet. Då det hölls lite tal osv. Alla i klassen fick dessutom en ros av vår lärare. Sedan var det en ceremonin utomhus. Vårt uppträdande med kören gick jättedåligt tycker jag, ljudet var kast och ingen visste typ när de skulle sjunga. Aja, nu är det lov i alla fall! Pappa och jag var nere och tittade på Svanis skolavslutning eftersom Jacob går där. Sedan var vi hemma till klockan tre då vi hämtade farmor och Karl-Erik. Sen åkte vi till våra släktingar, en annan kusin till mig skulle ta studenten. Festen var rolig och det var väldigt god mat också:D Vi var hemma vid tio och då gick jag och la mig.

Idag på förmiddagen har vi mest varit hemma. Pappa jobbar hemma så det är ju bra. Alla i familjen åt på Thaien vid lunch. Sen på eftermiddagen var vi hemma tills mamma kom och hämtade mig och vi åkte till syncentralen. Jag skulle få en ny daisy-spelare eftersom min är sönder. Jag fick en ny betydligt bättre och smidigare och den gillar jag:)

Pappa är på middag ikväll så det är bara mamma, jag och Jacob hemma just nu. Vi har precis ätit middag och ska nu kolla lite på TV tillsammans.

Ha det!

/Lollo<3


Filmtajm m.m

Hejsan!

Nu är det inte mycket kvar i skolan innan det blir sommarlov, det betyder alltså att skoldagarna är korta och inte särskilt jobbiga. Hela förmiddagen idag har vi bara packat ner grejer. Efter lunchen tittade vi på en film som jag inte minns vad den heter men den var riktigt dålig. Det handlade om en kille som hette J, ja, ni läste rätt! Han älskade att spela Nintendo och han ville ställa upp i Nintendo-VM. Han hade hamnat på ett sjukhus på grund av att han på något skumt sätt hade förlorat sin ena hand. Han berättade sin historia för en annan patient på sjukhuset fast det han berättade spelades liksom upp och sen ibland kom man tillbaka till sjukhuset där han berättade. Han skulle typ åka till USA för Nintendo-VM men innan dess skulle hans riktigt sjuka släkt ha påskfirande eller något. Sen när han skulle ta taxin till planet som skulle föra honom till USA sa en liten kille en sak som gjorde J:s farfar helgalen så han tog en motorsåg, sågade ner några träd och sågade sen av handen på J och sen ja... Ni fattar nog hur sjuk filmen var. Efter filmvisningen fick vi åka hem. Jag var hemma ett tag och sedan åkte jag till stallet för att ha min sista ridlektion den här terminen. Jag hade Berra den här gången också men det gick inte alls lika bra som förra gången:-( Ajja, får ta nya tag till hösten. När jag kom hem åt vi snabbt och sedan tog pappa och jag vår lilla båt som heter Båtilia till Yxlö för farmor hade lite fest idag också eftersom hennes åttioårsdag faktiskt är idag. Grattis farmor<3 Några vänner till dem var också där och det var kul. När vi kom hem provade jag lite kläder till skolavslutningen och sedan sprang jag ner och skrev det här. Men nu är det slut för idag, tack och adjö för idag...

/Lollo<3


En tidig morgon

Hejsan!

Den här dagen har jag både hunnit sjunga på den där konferensen som jag pratade om för ett tag sedan och varit i skolan mm.

Mamma och jag var tvungna att gå upp redan klockan 05.15 för att hinna med allt vi skulle innan vi skulle åka. Vi var iväg strax före sex. Vi hämtade upp Charlie, My och hennes mamma innan vi gav oss av mot Upplands Väsby. Där satt vi ett tag och väntade innan några människor kom och visade oss var vi skulle vara mellan soundchecken och den riktiga spelningen. Där pratade vi och bytte om och sedan var det dags att kolla ljudet. På vägen dit fick vi gå igenom en sådan där grej där man kollar att man inte har någon vasst på sig som på Arlanda till exempel. Det tog inte så lång tid att kolla ljudet, vi sjöng igenom båda låtarna och sedan hann vi äta lite frukt innan det var dags på riktigt. Vi fick vänta länge utanför innan vi fick gå in på scen. Innan dess skulle Andreas Calgren (miljöministern) hålla tal men tillslut var det dags. Jag var nervös men allt gick super och vi fick mycket applåder efteråt. Vi bytte snabbt om innan vi åkte hem. My och hennes mamma var kvar i stan så det var bara jag, Charlie och mamma som åkte hem tillsammans. När vi hade släppt av Charlie åkte jag till skolan. Där var jag tills vi slutade men jag var så himla trött så jag typ bara satt och glodde. Men jag hann i alla fall rensa en del i bänken:D

Så fort jag kom hem la jag mig på sängen och vilade, och det har jag gjort ända sedan dess. Har nog inte mycket mer att säga om den här dagen. Nu ska jag gå och vila igen för jag är jättetrött!

Vi hörs!

/Lollo<3


Klassresa och mycket annat

Hejsan!

Nu har det hänt mycket sen jag bloggade sist. Jag har bland annat varit på klassresa och firat farmor som fyller 80 år på tisdag. Först tar vi klassresan.

Vi hade hyrt en buss som skulle ta oss ända från skolan till barnens ö. Resan var lugn, jag pratade lite med några kompisar. När vi kom fram badade några och de andra tittade på innan vi fick gå in i våra rum. Vi packade upp och sedan var det lunch (risotto). På eftermiddagen var det den första aktiviteten som var paddling. Det var kul. Jag har gjort det en gång tidigare men jag hade nästan glömt allt. Sen badade jag med några kompisar. Till middag den dagen fick vi biff med bulgur. På kvällen var det disco. Men det blev aldrig så bra, musiken var för låg och Michi och jag satt mest och kollade på när alla andra dansade. Många tjejer berättade spökhistorier på kvällen, bland annat jag. Sen var den dagen slut.

Nästa dag började med frukost och sånt. Den första aktiviteten var cykling, men jag kunde inte vara med på det för det fanns inga tandemL Jag tittade på när den andra halvan av klassen paddlade istället. Efter det bastade jag, Michi och några andra i klassen. Till lunch fick vi köttbullar tror jag det var. På eftermiddagen var det samarbetsövningar som var jätteroliga. Det var fem olika stationer med olika uppdrag som man skulle utföra. När vi var klara med det tog jag och Michi det lugnt ganska länge för båda var trötta. Till middag var det kassler och sedan grillkväll. Michi och jag stod mest och tittade på, tog varsin korv och sedan gick vi till rummet. Lite senare på kvällen kom några andra tjejer och vi tittade på Sunes sommar eller vad den heter och åt snacks. Jag somnade vi tolv som kvällen innan.

Fredagen var sista dagen med bara en aktivitet. Det gick ut på att bygga en flotte på en timme. Sedan var det race med flottarna. Racet var ett fullständigt kaos men vårt lag vann med fem till tio minuter. Man skulle nämligen knyta upp alla knutarna som höll ihop flotten efter att man kom i mål. Vår flotte var dåligt konstruerad men vi kom iland och våra knutar var inte särskilt hårdaJ Efter racet var det städning och lunch som bestod utav sallad. Bussresan hem var lugn och sedan var man hemma. Mamma hämtade mig och vi åkte raka vägen hem, jag åt lite och bytte om och sedan gav vi oss av till Värmdö och firade min kusins student. Vi kom hem vid elva och då var det bara god natt.

Idag har vi varit nästan hela dagen på Yxlö och firat farmor. Vi har pratat, skrattat, ätit gott och Jacob och jag spelade saxofon och piano för farmor, för vi vet att hon uppskattar det så otroligt mycket och det är ju kulJ Jag kom hem från Yxlö för kanske en halv timme sen och då satte jag mig nästan direkt ner och skrev det här.

Hoppas vi hörs snart!

/Lollo<3


Snart åker jag...

Hejsan!

Nu sitter jag här, trött och har precis ätit frukost. Har ju sovmorgon idag eftersom vi ska åka till barnens ö men tar aldrig ut det, jag tycker att det är trevligare att äta frukost med familjen. Jag kunde inte blogga igår för jag hade inte packat eller någonting sånt. Men jag red och var ute på stan. Köpte en present åt farmor, köpte lite somriga kläder och var på biblioteket och lånade lite böcker som vi försökte ladda ner på min Mile Stone (en slags daisy spelare) men det gick åt skogen:/

När jag kommer hem från klassresan tar min kusin studenten, så jag åker direkt dit. Därför kanske inte jag har möjlighet att skriva förrän på lördag.

Men nu hinner jag inte skriva mer, vi hörs på fredag eller lördag.

/Lollo<3


RSS 2.0