Eurovision och seg söndag

Hejsan!

Nu är det söndag kväll och jag väntar på att pappa ska komma hem för vi ska cykla ner till båten en snabbis. Men medans jag väntar kan jag passa på och berätta om lördagskvällen och den här dagen.

När vi hade varit hemma ett tag och fixat efter att ha kommit hem efter båtturen åkte vi till Kvarnängen för att stå i kafeterian för det var massa fotbollsmatcher där. Men det visade sig att vi inte behövde det så vi åkte in till Länna och tittade lite snabbt på skor. Jag hann få ett par nya stövlar och mamma en ny tröja men annars var det inte mer. Hemma hos våra vänner var det jätteroligt! Först åt vi lite snacks och pratade och så. Sedan fick vi förrätt som bestod av sparris. Efter det var det lamm med klyftpotatis till varmrätt och det var kanon! Till efterrätt (som vi åt framför tv:n) var det en massa goda frukter. Eurovision tycker jag var bättre än någonsin förut, och det menar jag verkligen! Det fanns nästan inga som jag tyckte var riktigt dåliga. Kanske Serbien, Moldavien och Ryssland för de var inte särskilt bra. Men annars var det mesta helt ok. Mina tre favoriter var Armenien, Danmark och så klart Tyskland. Omröstningen var dock inte så spännande eftersom Tyskland vann så överlägset. När vi hade tittat färdigt åkte vi hem. Vi var hemma vid 01.30 ungefär.

Idag har jag inte gjort mycket, typ varit ute i trädgården med familjen och hjälp till med olika saker. Jacob och jag jobbade ett bra tag med att sätta upp hammocken och så spelade vi fotboll också. Efter lunchen gick vi ner till bryggan och hjälpte pappa med Gertrud (vår gummijolle). Sen var vi ett tag vi en liten badstege som finns vid bryggan. Vattnet är så grunt att det bara går än till knäna ungefär, men det går att hitta på mycket där i alla fall. När vi kom hem gjorde vi lite olika saker, åt middag och sen var vi nere vid bryggan igen. Där tog jag mitt första dopp utan att ha bastat innan för i år:D Sen har jag inte gjort mycket, den här dagen har varit seg.  Men vi hörs imorgon eller på tisdag. Ha det!

/Lollo<3


Host, host, host...

Hejsan!

Vi ska snart åka ut till Lacka med båten, så det här inlägget blir kort. Idag har jag varit hemma från skolan för känner mig sämre och sämre för varje dag. Jag har hostat jättemycket under skoldagarna och idag var inget undantag precis. Men annars mår jag bra. Igår hade företaget som pappa jobbar hos någon slags familjeträff. Det var inte så jättekul men god mat var det(: Annars har det inte hänt så särskilt mycket sedan jag senast skrev. Igår var jag i skolan förstås men orkar inte blogga om det. Vi hörs snart igen hoppas jag. Ska försöka blogga efter att vi har kommit hem och innan vi åker till några vänner och tittar på Eurovisionsslagern. Lyssnade på kvalet igår föresten, synd att Anna inte gick vidare:( Men ha det!

/Lollo<3

Skola och Next G-träning

Hejsan!

Maj är verkligen den månad på året då man har mest att göra. Det känns verkligen som om man inte får så mycket lugn och ro just nu men jag gillar att ha mycket att göra:D Idag var skolan som den brukar, det vill säga helt vanlig. Svenska, elevens val, franska, lunch, SO och matte. Fast det blev inte så mycket av med matten för jag, några andra i klassen och vår lärare satt och gjorde grupper till vår skolresa nästa vecka. Vi ska nämligen tävla i sex olika lag. När det var avklarat kom taxin och jag åkte hem. Jacob och jag spelade lite saxofon och piano ihop och så gjorde jag matteläxan. Sedan åt jag middag och efter det kom My, Charlie och Charlies mamma för att hämta mig och vi åkte in till Next G-träningen. Den här träningen bjöd inte på så mycket nytt, det var mest information och så sjöng vi I have a dream som vi ska sjunga på en konferens om ungefär två veckor. En massa politiker från hela världen kommer typ titta på så de måste man sjunga något som alla känner igen och ABBA vet ju alla vilka det är:) Efter träningen åkte vi hem och ja, vad har jag gjort sen? Inte mycket, har läst lite bloggar och gjort färdigt matteläxan. Men annars har det inte varit mycket kul idag. Känner mig ganska hängig på dagarna, har råkad på en ganska kraftig förkylning som jag hoppas bli av med snart. Men man vet ju aldrig, det kan ju ta flera veckor eller bara några dagar:(Men nu ska jag sluta klaga, ha det så bra allihopa:D

/Lollo<3


Bilder från Gröna Lund


En fantastisk helg!

Hejsan!

Nu när jag har varit borta ett tag tänkte jag passa på att berätta om min fantastiskt roliga helg!

På lördagen skulle Next G (Next Generation men tänker kalla de next g i bloggen) sjunga på Fyreshovsbadet i Uppsala. När vi kom dit var det jättevarmt! Vi bytte om och gjorde i ordning håret och så. Sedan tog vi det lugnt ett tag innan det var dags. På den här spelningen skulle jag och Vici sjunga varsin bit av Lyckliga mig. Men jag var så hes att jag inte vågade sjunga själv så vi sjöng ihop i stället. Men innan vi skulle sjunga var det en tråkig tant som typ babblade om hur fantastiska --- är osv. Sen var det lottdragning. En kille hade ansvar för det. Jag stod och tänkte på annat när han sa att han skulle dra en lott. Sedan förstod jag inte att han sträcker fram påsen med lotterna till mig. Då säger han ”hallå, god morgon!” Jag blev jätteledsen och sårad för jag kunde ju inte veta att det var mig han pratade med. Och jag visst, han kunde inte veta att jag var blind men jag tycker inte man säger en sådan sak i alla fall. Det är fruktansvärd otrevligt och respektlöst. En annan i next g sa till honom att ”den där flickan är blind.” Då sa han ”ja, jag märkte det precis efter att jag sa det.” Lite sent bara. Det gick bra när Vici och jag sjöng men spelningen i stort blev väl inte så där jättebra. Det var ingen power. Men vi hade inte väntat oss så stor publik heller, vi fungerade mest bara som bakgrundsmusik. Efter konserten åt vi lunch. Sedan var jag med My ett tag. Vi tog varsin heliumballong och fick sådana där skumma röster. Så vi gick omkring och garvade åt det. Nästa konsert var utan ”god morgongubbar” vilket var skönt. Jag sjöng solo på Hokus Pokus och Jag är inte rädd. Då var jag särskilt nervös eftersom den är jättejobbig att sjunga men jag klämde i som bara den eftersom jag tänkte på den där dumma gubben så allt gick bra. När vi hade sjungit klart fick vi bada! Först var vi i bassängerna med hopptornen och trampolinerna. Trots att jag fyller 13 år snart har jag aldrig gjort något sådant förut. Jag hoppade först trean men sista gången jag hoppade vågade jag mig upp i femman också:)Men Charlie, den galningen hoppade tian två gånger! Vi var också på äventyrsbadet och det var kul! Vi åkte först vattenruschkana. Men de var inte så roliga för de gick inte så fort. Vi var också i strömmarna och försökte gå emot de men det var hopplöst. Sedan var vi lite mer vi trampolinerna och sedan var det dags att åka hem. I bilen på väg hem tränade My, jag och Charlie på We are the world som vi skulle sjunga på Gröna lund nästa dag. Next G skulle ha en liten solobit och kunde man inte den tillräckligt bra så fick man inte sjunga den. Vi kom hem vi åtta-halv nio ungefär. Hela familjen åt korv med bröd och sedan var det dags att sova.

 

På söndagen tog mamma och jag en taxi in till stan i stället för att åka med de andra. Vi var framme runt 9 men inte förrän vid halv 10 hade alla provat att sjunga på We are the world och blivit godkända. Sedan fick vi gå in. Vi gick direkt upp till logen. Där såg vi många andra kända artister. Vi fick testa ljudet nästan på en gång. Först sjöng next g Jag är ingen robot och sedan skulle vi dansa till Markoolios Ingen sommar utan reggie. När vi skulle göra det hade vi riktigt fula mössor på oss med hår fastsatt som var jättelockigt. Lite pinsamt men kul var det! Ända fram till lunchdags var det genrep, ljudtest och andra saker som skulle fixas. Vid tolv-halv ett gick mamma, jag, My och hennes mamma och pappa och åt lunch. I restaurangen satt också Petra Mede. Precis när vi var klara var det dags för sista repetitionen av We are the world så vi sprang till scenen. Genomgången gick bra, jag stod bredvid Eric Saade! Sedan kom det som alla hade väntat på. Vi fick gratis åkband! Jag, My och Charlie åkte tillsammans. Vi hann åka berg och dalbanan, flygande mattan, katapulten och fritt fall! Jag hade vägrat hela dagen medans My tjatade men tillslut gav jag efter. Men det ångrade jag på en gång när jag hade spänt fast mig. Men då fanns det ju ingen utväg. Men den var inte alls så läskig som jag trodde, men ont i öronen av trycket fick man. Sedan var det dags att byta om och fixa sig inför den riktiga konserten. Vi körde Jag är ingen robot och Ingen sommar utan reggie först och sedan höll de andra artisterna på medans vi satt i logen. Där var vi i nästan 50 minuter innan det var dags för We are the world. Den gick jättebra! Sist men inte minst var det drottningens tal. När hon var klar med det fick alla skaka hand med henne. Hon skakade min hand extra mycket och med båda händerna, antagligen eftersom jag är blind. Men det var ändå kul att få skaka hand med Silvia:) Sedan var det fri åkning. Jag åkte med alla möjliga och vi åkte så mycket vi bara kunde. Superkul alltså!:D Sedan var det tyvärr dags att åka hem. Men jag tror inte att jag kommer att få uppleva många helger som är lika fantastiska som den här har varit. Det har verkligen varit jättehäftigt!!!

 

Idag kändes det lite konstigt att komma tillbaka till skolan bara sådär. Förmiddagen var tråkig så den hoppar vi över. På eftermiddagen fanns det ingen som kunde ta hand om oss eftersom vår klasslärare var sjuk så alla fick gå till olika klasser. Michi och jag hamnade hos 6 A. Alla har sagt att det är rörigt i den klassen men jag har nog inte förrän nu förstått vilket kaos det faktiskt är. Det gick helt enkelt inte att jobba, så Michi och jag satt och pratade med My som vi delade bord med. Sista lektionen var tråkig, vi hade vikarie. Vi jobbade i dags (svenskaboken) och körde någon slags frågesport. Efter skolan skulle Michi och Sussi komma hem till mig. Men först var vi nere på Svanis och jag hade glömt hur mycket jag tycker om den skolan! Vi var på alla gamla ställen som vi brukar besöka och hälsade på en massa lärare som vi inte hade sett på länge. Sedan hämtade mamma oss och skjutsade oss hem. Där åt vi mellis och var på mitt rum och pratade och flummade. De åkte hem vi fem och sedan har jag inte gjort mer idag. Ska äta snart och sedan vila för jag är jättetrött! Hörs!

/Lollo<3


Äntligen fredag!

Hejsan!

Orkade tyvärr inte skriva igår för kände mig inte så pigg. Ska därför bara lite snabbt gå igenom dagarna sedan jag sist skrev. Torsdagen var som vanligt, skola och piano. Vi var också på sjukhuset i stan för en snabb koll eftersom jag hade hostat jättemycket ett tag. Men det var inget fel på mig, allt var bra. Så nu får jag bara hoppas att det försvinner snart. På kvällen gjorde jag inget annat en att lyssna på vargbröder – vålnadernas berg som jag hade köpt samma dag.

Idag har det varit rätt rörigt i skolan för idag skulle vi få veta vilka vi ska gå med i sjuan. På slöjden blev jag klar med mitt hängsmycke ganska snabbt så jag och min lärare drog upp till skolan där jag skrev en utvärdering om slöjdarbetet. Sedan var det engelska och efter det språkval. Vi hade muntligt förhör på läxan. Föresten, har glömt att skriva att jag har franska. Men nu har jag gjort det;) Sista lektionen var musik och den var värst för när den lektionen var slut skulle Marie ge oss veckobreven i vilka våra klasslistor skulle stå. Jag fick gå med alla jag hade önskat, det vill säga fyra stycken. Vi blev 24 i 7 A där jag ska gå, 16 killar och 8 tjejer. 12 av de är från vår klass. Jag är jättenöjd med klassen och jag hoppas att det blir bra i sjuan. Sedan tog jag taxin hem. Där har jag mest tagit det lugnt på rummet, lyssnat ut vargbröder har jag också gjort. Jag tyckte att slutet var jättebra! Fast det är tråkigt att man har läst ur serien nu, älskar ju den! På kvällen åt hela familjen i tornet. Gott. Sedan tittade vi på semiefinalen i talang. Jag tyckte att både Helena och Moa var värda en plats i finalen. Jag vet inte när jag kan skriva igen för har som sagt en fullspäckad helg framför mig. Men ha det så bra så hörs vi!

/Lollo<3


Lite kort om tisdagen och onsdagen

Hejsan!

Hann inte blogga igår för jag hade fullt upp ändå. I tisdags hände inget speciellt i skolan, så vi kan hoppa över det. Efter skolan red jag. Jag rider privatlektioner en gång i veckan. Jag fick rida Kilberry och det är en av mina favoriter. Han och jag funkar så bra ihop på något sätt. Sedan kom jag hem, duschade och åt. Sedan kom Fredrika (min ledsagare utanför skolan) och hämtade mig. Vi tog en promenad ner till hamnen och åt glass. Sedan gick vi till Konsum och handlade lite och sedan gick vi hem. Jag gjorde läxor tills att mamma och pappa kom hem från Michael Jacksson-konserten som kulturskolan höll den kvällen. Jacob var med och spelade saxofon. Kerstin följde också med oss hem. Hon och Karl bor inte långt härifrån men idag sov Karl i stan. Vi satt uppe och pratade mest hela kvällen. Hon gick klockan 11 och då gick jag och la mig.

Idag har inte skolan bjudigt på något nytt heller. Det var mest det gamla vanliga. Svenska, elevens val, språkval, lunch, SO och till sist matte. Det enda som var nytt är att vi nu har börjat träna till skolavslutningen. Men de andra har börjat för länge sedan att bestämma låtar och solon. Jag och några andra ska alltså bara köra. Men vilka låtar! If I were a boy och Lovestory. De kanske är bra annars men inte på en skolavslutning. Då ska det ju vara sommarlåtar! Sen gillar inte jag att sjunga på engelska heller. När dagen var slut åkte jag hem. Hade inte mått så bra i skolan för jag hostar som en galning vissa perioder under dagen. Vågade helt enkelt inte sjunga hos Yvonne idag, så hoppade över det. Jag hann dock inte vara hemma så länge för det dröjde inte så lång tid förrän vi skulle äta lite snabbt och sedan gå till tåget som skulle föra oss in till stan där Next Generation skulle ha träning. Mamma och jag var som vanligt lite sena så det blev att gå riktigt fort till tåget men vi hann. My åkte också med oss. På träningen pratade vi mycket om helgen. På lördag ska vi nämligen till Uppsala och sjunga på ett badställe. Sedan får man gratis inträde dit också. På söndagen ska vi till Gröna Lund och sjunga med artister som Erik Grönwall, Eric Zaade, Linda Bengtzing, Marcoolio och många fler. Först ska vi sjunga Jag är ingen robot själva. Sedan ska vi köra Marcoolio på Ingen sommar utan reggie. Sist av allt ska alla artister sjunga We are the world tillsammans. Vi får gratis åkband också. Så helgen kommer bli hektisk men väldigt rolig! Sedan pratade vi om solister på olika låtar som vi ska sjunga i Uppsala och sjöng lite. Jag ska sjunga på Jag är inte rädd, Lyckliga mig och Hokus pokus. Hoppas det går bra. Är lite hes just nu men man får hoppas att det går över:) Efter träningen åkte vi hem med Charlie och hans pappa. Vi stannade på MC Donalds på vägen hem. När jag kom hem har jag pluggat Asien. Ska nog gå och lägga mig snart om jag kan. Men det tänker jag varje kväll men ändå ligger jag inte i sängen förrän mellan 11 och halv 12. Hörs i morgon!

/Lollo<3


Skola och utvecklingssamtal

Hejsan!

Idag har det inte hänt något alls som inte borde hända. Den första lektionen var idrott. Vi spelade fotboll. Först tyckte jag att det var jobbigt eftersom jag inte är så bra på det, men sen gick det bättre. Michi och jag övade på att passa. Efter den lektionen var det SO. Då kom också Philippa, en tjej från England som ska vara i vår klass hela veckan. Hon bodde i Sverige tills att hon fyllde tre år och sedan dess har hon bott i England, strax utanför London. På SO:n jobbade vi med Asien och det är kul i alla fall om man gillar geografi som jag:) Sedan efter den lektionen var det ... just det, engelska var det. Vi fick ett oförberett prov på have och has men det gick bra för mig, fick 19/20 och mitt fel var ett slarvfel som jag lika gärna kunde ha varit utan. Sen var det lunch, köttbullar. Efter det matte, jobbigt och segt. Ventilationen i vårt klassrum är jättedålig som man blev helt slutkörd innan lektionen ens hade kommit halvvägs. Sista lektionen var svenska, som ägnades åt prat om vår klassresa den 2/6 till den 4/6. Det är för att vi vill göra någonting tillsammans eftersom vi ska splittras till sjuan. Vi ska åka till Barnens Ö utan för Stockholm. Efter det var det dags att åka hem. Min taxi var en kvart försenad, chauffören hade glömt bort mig. Sen skulle hon köra hem en annan före mig så jag kom inte hem förrän 15.15 ungefär. Brukar vara hemma ca 15.50. Jag spelade lite piano och slappade till både mamma och pappa var hemma. Vi åt middag och sedan cyklade vi till skolan där jag skulle ha utvecklingssamtal. Samtalet gick bra, jag hade klarat alla målen. Fick också reda på att våra nya klasslistor kommer med i nästa veckobrev som vi får på fredag. Samtalet ska ta ca 30 minuter men för oss tog det 1 timme och 45 minuter ungefär. Men vårt rekord är faktiskt långt mycket värre, så man får väl vara nöjd. Sedan cyklade pappa och jag till hamnen och köpte varsin glass. Sedan cyklade vi hem. Då har jag mest tagit det lugnt och pluggat lite hav och floder i Asien. Hörs i morgon!

/Lollo<3


Kristi Himmelfärd

Hejsan!

Nu var det länge sedan jag uppdaterade, men det var som ni redan vet för att vi har varit ute med båten. Eftersom jag inte har hunnit skriva så mycket om vad jag har gjort medans jag har varit borta så ska jag göra det nu.

Onsdag
Först anlände vi till båten, packade in och lite sånt. Sedan gav vi oss av mot en ö som heter Lacka. När vi hade kommit fram minns jag inte riktigt vad vi gjorde. Några vänner till oss anlände i alla fall ett tag senare och det var ju kul att ha lite sällskap. Vi åt kyckling till middag och sedan var den dagen i princip slut.

Torsdag
Vi vaknade någon gång runt halv nio och åt frukost. Vi kom iväg ett tag senare och styrde mot Utö. Vi seglade och det gick väldigt bra. Att hissa segel kändes inte alls konstigt fastän det var så länge sen sist. Från Lacka till Utö var det ganska långt så det tog flera timmar trots att vi kom upp i omkring 6 knop. Vi kom fram någon gång mellan 2 och 3 tror jag det var. Jacob och jag var vid lekparken väldigt mycket på Utö, trots att vi kände oss lite för stora för det. Vi gungade och spelade minigolf med händerna för man var tvungen att betala för att få använda klubborna men det gjorde vi inte utan vi tog en boll ur den där korgen längst ut på den sista banan, körde lite med den och sedan la vi tillbaka bollen igen. Detta upprepades många gånger under tiden vi var där. När vi hade fikat efter att ha kommit dit var Jacob och jag alltså där i många timmar. När vi kom tillbaka berättade mamma att det inte fanns någon ström alls! Det var ju inte så kul eftersom vi hade betalat för ström när vi betalade hamnavgift. Men det var ännu värre för våra kompisar för de hade åkt dit enbart för att få el. På kvällen åt alla i familjen inklusive våra vänner i vår båt. Vi åt kött och de åt en ”svart kyckling.” De hade nämligen råkat bränna den lite under grillningen. Efter middagen gick nästan alla upp till restaurangen och tog en dricka där. Vi hade fortfarande ingen el, så restaurangen kunde inte servera så mycket. När vi kom tillbaka pratade vi lite i vår båt och sedan gick jag och la mig. Men innan jag somnade, gissa vad som hände? Jo, strömmen kom tillbaka efter ca 7 timmar. Jippi!

Fredag
Den här dagen stannade vi kvar på Utö för vädret var inte det bästa. Jacob och jag var mycket i lekparken och lekte och så åt vi lunch. Minns faktiskt inte så mycket mer om den dagen förrän på kvällen så vi hoppar dit. Den kvällen tänkte vi basta för det gick ju inte kvällen innan. Det var mycket folk i bastun men efter ett par skopor med vatten som mamma hällde över bastu aggregatet blev det genast nästan folktomt. Haha, bra gjort mamma:D Efter att vi hade suttit där ett tag så kom det däremot lite mer folk. Bland annat en tant som var runt 60 år och försökte vara lite ball och prata som vi yngre och ja ni vet nog hur jag menar. Hon satte i alla fall igång och prata en hel massa. Bland annat sa hon ”och det var skitmycket dimma, man var ju helt jävla blind!” Haha. Jag petade på mamma och vi skrattade gott åt det efteråt. Jag sa inget till den där tanten, visste liksom inte vad jag skulle säga men det var kul i alla fall. Ja menar, hur kan man bara säga en sådan idiotisk sak? Men å andra sidan är det väl inte särskilt troligt att det sitter en blind människa just i den där bastun, just då så hon hade lite otur kan man säga. Efter den underhållande bastuvisiten åt vi i familjen middag i båten.

Det var lax. Senare på kvällen gick vi och våra vänner upp till restaurangen och hade det trevligt. Gissa vem som satt bakom oss? Jo, tanten i bastun! Mamma sa att hon tittade lite konstigt på mig så hon hade antagligen förstått sitt misstag i bastun. Sen var den dagen slut.

Lördag
Den här dagen lämnade vi Utö, men våra vänner följde inte med oss för de skulle hem. Det var lite krångligt att hissa segel den här gången, men tillslut fixade vi det och allt blev bra. Det var väldigt varmt och solen sken så jag passade på att sola lite även fast jag inte tror att det gjorde någon större skillnad. När vi kom fram till Landsort som var dagens mål la vi till och allt det där som ska göras. Sedan gick Jacob och jag och gungade för det fanns gungor där också. När vi kom tillbaka åt vi middag (kött igen). Sedan var det inte mycket mer med den dagen, vi spelade lite spel på kvällen också.

Söndag
Den här dagen kom vi iväg ganska sent, någon gång strax före halv två tror jag. Det var ganska kallt så det blev inte till att sola idag. När vi kom fram till bryggan hade vi gått 10,54 distans. Vi packade ihop och gick hem. När vi kom hem beställde vi pizza som pappa åkte och hämtade. Sedan har jag inte gjort så mycket mer sen jag bloggade sist. Så vi hörs väl i morgon tror och hoppas jag. Då ska jag ha utvecklingssamtal, läskigt! Haha men det borde nog gå bra. Ha det!

/Lollo<3

P.s. Upptäckte att jag hade gjort ett litet slarvfel i förr förra inlägget, vi startade klockan halv ett när vi sprang Lunken:D<3333


Utö

Hejsan!

Skriver från vår lilla dator. Nu är vi på Utö. Vi har seglat, ätit gott och mycket annat kul. Ikväll ska vi basta och ha det braJ Skriver mer på söndag.

/lollo<3


Lunken och en annorlunda dag i skolan

Hejsan!

Idag har det inte varit någon direkt vanlig dag, eftersom vi har en så kallad må bra-vecka i skolan. Det var därför vi hade orientering igår också. När vi kom till skolan hade våran lärare försovit säg, så en annan lärare fick underhålla oss tills det var frukost. Den var faktiskt över förväntan, frukosten alltså. Jag åt två mackor och drack juice till. Sedan hade vi rast och sedan tittade vi på lilla löpsedeln. Det gör vi varje vecka för att hänga med i vad som händer i Sverige och i världen. När det var slut gick vi till biblioteket för att tre stycken i min klass skulle få pris i bästa spöknovellen. Coco vann i våran klass och två killar i klassen kom tvåa och fick hederspris. Alla vinnarna i mellanstadieklassen var alltså från våran klass! När vi hade kommit upp till skolan igen var det lunch. Det var fiskpannetter som var helt okej. Efter lunchen bytte jag om till gympakläder. Vi skulle springa Lunken. Det är en tradition i våran kommun att alla elever springer en viss sträcka varje år. Det är olika långt beroende på hur gammal man är. Vi i sexan skulle springa runt Ringvägen, alltså ungefär fem km. När vi hade bytt om kom Michi. Jag hade saknat henne och jag visste inte var hon var. Michi fyller år idag, grattis kompis! Sedan var det dags. Jag skulle springa med min engelska-lärare. Det tog ett tag innan vi kom iväg men tillslut gick det. Jag hade nummerlapp så jag fick starta halv tolv och dessutom får man en tid då också. De som inte hade det fick starta tio minuter senare och de får ingen tid. Det var riktigt varmt idag också, suck. Men jag tycker ändå att det gick rätt bra. Vi sprang nästan hela sträckan tillsammans med Sussi (en tjej i min klass). Vi kom i mål efter förvånansvärt kort tid. Jag trodde att det skulle ta 45 till 60 minuter men det tog bara 35 till 40 minuter. Sedan när jag hade pustat ut kom pappa och hämtade mig för vi slutade efter Lunken. När jag kom hem åt jag lite och duschade. Och nu sitter jag äntligen här. Jag ska snart på solosång med min sånglärare och sedan ska hela familjen åka ut på en långtur med båten tills på söndag. Det betyder alltså att jag inte kan blogga förrän jag kommer hem. Det är synd men ajja. Vi höres!

/Lollo<3


Orientering och film

Hejsan!
Hade sovmorgon idag till kvart i nio, då min klasslärare hämtade mig och skjutsade mig till lövhagen där alla i min klass skulle ha orientering. Jag fick gå med Michi och min engelska-lärare. Starten gick nästan på en gång och vi hade ett bra tempo. Men det var hur varmt som hellst så det var svårt att springa riktigt fort men vi joggade och gick fort. Vi var snabba för våran engelska-lärare hade sprungit en del av rutten dagen innan så hon hade sett kontrollerna då. Vi kom i mål som tredje grupp och bästa tjejerna och var nöjda med det. Vi fick skjuts tillbaka till skolan av läraren. Michi och jag bytte om och duschade och sedan gick vi för att äta lunch. Det var kyckling som kanske inte var supergod men vi var så hungriga så vi struntade i det och åt jättemycket i alla fall. Sedan hade vi rast ett tag till och sedan var det bild. Jag målade klipporna till en tavla som jag gjort. Först är det en himmel som är målad i olika nyanser av blå. Sedan kommer horisonten och efter det havet med lite vågskum av gips. Sedan kommer klipporna som jag målade. De är gjorda av Tygbitar som är doppade i klister. Efter bilden var det engelska och vi såg på en film som var under all kritik! Det handlade om en kille som var jätteduktig på bowling. Men han spelade bort alla pengar som han vann på tävlingarna så tillslut hade han inga kvar. Den var rörig och de sa en hel del äckliga saker som min lärare inte ens ville översätta och jag är faktiskt glad för det. Vill inte veta. Så jag fick jobba med grammatik i stället. Efter den lektionen var det svenska. Först pratade våran lärare en del. Hon berättade att vi ska äta frukost i skolan i morgon, vi får se hur det blir. Men sedan lämnade jag den lektionen för jag hade mobility med min gympa lärare, min kompanjonlärare och Karin från syncentralen som kommer var tredje vecka eller vad det nu är. Vi övade vägen till klassrummet där jag ska ha matte och no i sjuan och vägen till och från idrotten. Sedan kom min taxi och jag åkte hem. Jag skulle inte rida idag, sa min mamma. Så jag satt vi datorn hela eftermiddagen och läste bloggar. Sen på kvällen har hela familjen ätit middag i tornet. Det var hamburgare och korv som vi hade grillat och det var super! Nu ska jag nog mest ta det lugnt tror jag. Vi hörs!
/Lollo<3

nu är det rast

Hejsan!
Nu har vi rast i skolan så passar på att skriva lite. Kunde inte hålla mig:) Idag har vi varit ute och mycket annat kul. Skriver mer sen.
/Lollo<3

Välkomna

Hejsan!
I den här bloggen kommer jag skriva lite om vad jag gör om dagarna och mycket annat kul. Så nu kör vi!
/Lollo<3

RSS 2.0