Kort inlägg för att vara jag...

Hejsan!

Sitter på mitt rum, lyssnar på talbok och skriver. Tänkte bara skriva ett kort inlägg.

Den här veckan har varit alldeles normal både på fritiden och i skolan. Igår var det skola och sen piano med nya lärare. Det börjar kännas bättre nu och vi jobbar på. Till träningen glömde jag kläder, är så van att vi byter om hemma. Som tur var kände mamma sig hängig så jag var den enda som tränade, fick låna hennes kläder.

Idag har skoldagen varit rätt rörig. Vissa dagar är vår klass snäll, andra dagar är vi som småbarn på nytt. På matten efter lunchen och på idrotten var det ovanligt rörigt. EFter idrotten är det NO och då brukar det vara lite extra pratigt. Idag var det lite mer än så, man kan säga att jag inte direkt förstod vad jag läste och lrde mig inte så mycket. Har matte och NO prov som jag skrivit, så pluggar på och gör läxor. Imorn är det prov matte A-del, det brukar vara lätt. Hemkunskap är ju alltid trevligt också ;)
Aja det var dä dä, hörs!
/Lollo<3


En sjukt lyckad tjejhelg!!

Hejsan!

Förlåt för dålig uppdatering.

Har haft en helt fantastisk tjejhelg, bara mamma och jag.

I fredags hade vi spa och åt thai till middag och kollade på tv.

I lördags åt vi lunch med farmor på Torsan (det nynäshamnska namnet på ett café här). Sedan var vi på stan en stund. Köpte en ny kajal. Sedan bakade vi bröd som blev sjukt lyckat, en sockerkaka som blev sjuk lyckad och gjorde en sjukt lyckad ceacarsallad. På kvällen åt jag godis och pratade med Vickan lääänge. Det var meningen att jag skulle blogga, men glömde liksom bort det ;)

Idag var jag och Coco på gudstjänst nummer fyra. Snart är vi halvvägs. Hon var hemma hos oss en stund. Vi åt lunch och pratade. Sedan åkte jag till stallet och red. Fick Chess. Gjorde några riktiga tabbar men det mest gick väldigt bra. Tina, min gamla kompanjonlärare som också sjunger i rockkören var här ikväll. Hon och mamma ska ha föreläsning tillsammans imorn om punktskrift och andra saker som har med synskada att göra. Sen har vi ätit fiskbullar, vår speciella favorätt som inte killarna gillar och jag har naturligtvis pratat bort ett par timar till med Vickan.

Nu måste jag snart sluta. Killarna kommer när som helst så måste hälsa på de. Jag har en tuff vecka framför mig, två matteprov och ett NO-prov som jag vet att jag ska kunna en massa saker inför men som vi inte gått igenom än. Aja, fysik brukar jag klara rätt bra.
Ska sluta snacka skit nu, höres!
/Lollo<3


Positiva känslor

Hejsan!

Är trött efter en intensiv dag men glad.

Hade en helt vanlig förmiddag i skolan. På eftermiddagen skulle vi åka skridskor med klassen. Vi hade fått helt fel busstider så det blev lite kaos men det löste sig bra och det var kul att få åka skridskor igen, har verkligen saknat det! Sedan hade jag musik i elevens val. Vi ska göra en välgörenhetskonsert och vi röstade fram låtarna. Programmet är inte riktigt i min smak men jag kan nog hitta något jag vill göra. Jag var hemma en snabbis och sedan åkte vi till globen för att jag skulle på ett möte som handlade om boken "Egen växtkraft." Det var bara jag och en tjej till från ungdomsgruppen och så hon som ledde samtalet men det gick bra. Vi pratade om skola, fritid och arbetslivet och vad som kan bli bättre för oss som har funktionshinder av något slag. Sedan åkte mamma och jag hem till Nynäs. Killarna åkte till Sälen idag, de kommer hem på söndag kväll. Mamma och jag åkte till öppet hus på Nynäshamns gymnasium. Jag går ju bara i åttan men det är bra att ligga ett år i förväg eftersom lärarna måste gå på kurser och sådant. Jag tänkte gå natur eftersom det ger en bred utbildning och sedan välja samhällsinriktningen eftersom jag tycker väldigt mycket om SO. Först var det väldigt pinsamt att komma in där. Men vi träffade en lärare som rektorn som vi känner hade fixat så att hon skulle visa oss runt på natur. Vi gick till Biologin efter att ha pratat lite med några lärare. En kille där visade mig ett experiment de gjorde som jag fick testa och sedan berättade de lite om skolan. Det känns som en skön sammanhållning mellan de olika årskurserna vilket de också berättade om. Vi var även på kemin där läraren visade mig lite taktila föremål som visade kolatomer och sånt. Fick ett väldigt bra intryck, känner på mig att det kanske är där jag hamnar om ett och ett halvt år. Kanske ;)
En dag full med intryck har det alltså varit och därför är jag rätt så trött vid det här laget. Har en väldigt lugn fredag imorn och mamma och jag har planerat en del grejer vi ska göra i helgen.
Skriver snart!
/Lollo<3


Just det, lösningen!

Hejsan!

Föresten, skulle ju skriva lösningen på gåtan ;) För den som bryr sig xD

I alla fall. Dagen är 1 januari. Han fyllde 15 igår, dvs förra året. Då var han ju 14 den 30 december. Nästa år fyller han ju 17, eftersom han fyller 16 det här året.
Smart va? Haha.
/Lollo<3


Go Sverige!

Hejsan!

Nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på Serbien mot Sverige i handbolls EM. Just nu står det 8-6 till Serbien, heja Sverige!

I af. Igår var jag och Coco på gudstjänst nummer 3. Det var för konfirmander i en annan församling och deras föräldrar så det var inte som en riktig gudstjänst. Sedan tog vi taxi till ridningen. Jag red Cheri, det gick väldigt bra. På kvällen kom farmor och vi firade mamma lite. Vi åt middag och fikade.

Idag var min kompanjonlärare sjuk men det har gått bra. Hade NO förhör på morgonen som var lätt, bara 3 frågor. På SO:n började vi med Amerikanska revolutionen. På bilden fick jag på klänningen på min lucia och det blev rätt bra. På mentorstiden satt jag och lyssnade på talbok och på Franskan jobbade jag med översättningar. Började spela för en ny pianolärare idag, anna-Lena är sjukskriven. Hon verkar helt ok men det är svårt att säga än så länge. Vi gjorde gehörsövningar. Sedan har jag och pappa gymmat.
Nu står det 11-10 till Serbien, kom igen nu Sverige!!!
Vi hörs!
/Lollo<3


Grattis mamma!

Hejsan!

Nu är vi hos släktingarna på värmdö och firar mamma på 44 årsdagen. Vi har varit och kollat på innebandymatch, nynäs mot värmdö. Det blev 7-4 till nynäs. Riktigt bra och spännande var det! Just nu härgar två galna chihuahuaor i mitt knä;) heja rocky!
Hörs!
/lollo<33


Trevlig helg!

Hejsan!

Fredag, äntligen! Har haft en ganska tuff vecka i skolan så nu känns det jätteskönt att den är över!

I onsdags gjorde jag inget speciellt, var bara i skolan och sedan hemma och pluggade. Vi hade hemkunskap i skolan igen. Vi gjorde solrosbröd som blev väldigt goda.

Igår var det också rätt normalt faktiskt, vi hade muntligt läxförhör i franska som gick sådär, fattade inte allt men gjorde så gott jag kunde. Vi hade en jättetråkig idrottslektion där jag bara typ stod och kollade på, det var någon dålig bollek som sög på ren svenska. På träslöjden har jag kommit igång med huggandet och det ser ut att bli bra. Hade pluggstuga som elevens val eftersom vi inte fått våra val än och syslöjd kändes så omotiverande.

I dag hade vi först NO där vi pluggade inför läxförhöret om ljud. Sedan hade vi Engelskaförhör då vi läste texten som vi fått i läxa. Sen var det SO prov, miljö. Det var ett rent reflektionsprov och det var inte helt lätt. Vi fick några frågor att reflektera kring men jag fick inget riktigt flyt på det hela. Jag har ganska lätt för SO, har rätt bra betyg och så men det här kändes inte jättebra, aja vi får väl se. På musiken hade vi teori som var boring, läste en bok som jag själv varit med och tyckt till om och som inte lärde mig så mycket nytt precis. Sedan hade vi läxförhör språkets historia som var lätt. Sen var det Matte, jag gjorde diagnosen. Vi fick en kluring, den gick såhär.

Jag var 14 år i förrgår och fyller 17 nästa år. Hur komer det sig?

Fundera på den så skriver jag svaret nån annan gång.

Nu ska jag gå och fredagsmysa med familjen. Vi ska väl äta middag och kolla på tv som alla andra familjer.
Trevlig helg på er!
/Lollo<3


Ska läsas om man har lika tråkigt som jag just nu

Hejsan!

Har egentligen inte direkt superintressant att berätta men kände för att blogga en stund.

Jag har haft en alldeles vanlig början på veckan. I måndags i skolan gick brandlarmet två gånnger, det är typ det mest intressanta som hände den dagen. Annars jobbar vi vidare med ljud, miljö, jobbar med våra gubbar på bilden, jobbar rent allmänt med Franskan och ja, det rullar på. Vi får en del läxor och ännu fler underrättelser om prov efter prov. Den här veckan har vi i af bara ett prov, i Geografi som sagt. På kvällen på måndagen tränade vi i af på gymmet också.

Idag har det varit en larmfri dag. Nu på eftermiddagen har jag sjungit med Rockkören och pluggat en del. Mamma och pappa är på NSS-möte som vanligt så jag har jättetråkigt som ni kanske ser i detta dödligt ointressanta inlägg.
Jamen då ska jag väl sluta skriva då och kanske göra något vättigt, typ sova xD
/Lollo<3


Yxlöhelg

Hejsan!

Tänkte bara skriva lite kort om min ganska så händelselösa helg.

I lördags var vi på match med Jacobs innebandy lag. Det var mot Skogås, de vann med 5-1. Sedan hämtade vi farmor och åkte till Yxlö. Vi åt sopplunch och gick på en promenad. Vi fikade och kollade på tv och tog det väldigt lungt. på kvällen åt vi middag och kollade på Stjärnor på slottet.

I morse gav vi oss av hemmåt tidigt eftersom farmor skulle till en vän och jag och Coco skulle gå till kyrkan för andra gången av tio. Det var samma präst som hade Karl-Eriks begravning och hon kom ihåg mig. Det var längre den här gången. Nu har vi ätit lunch och jag har varit med Jacob. Vi ska inte göra något särskilt ikväll. Den här helgen blir bland de sista lugna på väldigt läbge. Sedan är det skidåkning för någon av oss, oftast pappa var och varannan helg och sedan är det två båtar som ska rustas till våren. Både vår gamla och den nya, Arkona 400 som vi har köpt och ska hämta i maj.
Det blir då det. Nu har jag inget mer att säga, vi hörs väl!
/Lollo<33


Det är dags för fredagsmys...

Hejsan!

Första fredagen i skolan det här året och fredag den 13. Kanske har det slagit in, kanske inte. Eller så är man bara lite extra observant idag.

Min dag i skolan började med att vi skulle redovisa vår bil på tekniken som inte var det mest lyckade arbetet jag har gjort. Sedan fick vi veta att vi låg efter i matten så vi räknade Matte i resten av lektionen. På Engelskan jobbade vi med grammatik. Jag har haft problem med datorn sedan i höstas efter lovet och vi har inte kunnat fixa det än. De har försökt, men inget har fungerat hittills. Det gör att det ibland är svårt att hänga med eftersom jag måste starta om vissa program rätt ofta. Tyvärr var datan inte snäll trots jullovet haha. På SO diskuterade vi miljöförstöring. På musiken läste jag en teoribok. På Svenskan var det dags för språkets historia igen, vi blir klara med det nästa vecka. På Matten var jag stressad och hann inte klart så jag tog hem och jobbade klart hemma istället. läxorna har redan börjat ganska mycket och det känns lite ovant. Efter läxor sov jag ett tag. Sedan hade vi fredagsmys med familjen. Jag slog sönder en skål, kanske är det den 13 i alla fall?:S Vi åt Tacos, vilket inte är så vanligt att vi gör. Sedan har vi suttit framför tv:n, ett riktigt klassiskt fredagsmys alltså!:)
I helgen ska vi vara på Yxlö, Coco och jag ska till kyrkan för gudstjänst #2 och Jacob har match.
Så är det just nu. Trevlig helg på er alla!
/Lollo<3


Ibland är det bra att vara spontan

Hejsan!

Jag är så trött och seeeg! Huvudet känns helt tomt och skolan känns helt främmande än så länge.

I onsdags var det första riktiga skoldagen. Vi hade SO och Svenska då vi diskuterade barnens rättigheter och språkhistoria. Vi hade Matte också där vi började på ett nytt kapitel. Efter lunchen hade vi första hemkunskapen sedan i slutet av femman. Vi gick igenom betygen, planering och lite grundläggande regler och sådant. Sedan gjorde vi fruktsallad. Jag jobbade med Coco. Vi fick i uppgift att blanda saft. Coco följde med mig hem efter lektionen. Vi var hos mig ett tag och filmade lite grejer och så. Sedan ville jag att vi skulle åka hem till henne. Då föreslog hon att jag skulle sova över hos henne. Det gick för föräldrarna så jag har sovit hos Coco i natt. Vi tittade på tv, åt middag och pratade. Trivs bra hos de. Sov på en luftmadrass hos Coco så sov rätt gott på natten.

På morgonen gick vi upp straxt före sju. Vi gick till bussen halv åtta. I skolan hade vi träslöjd först. vi ska hugga ut ett ansikte i trä. Sen Engelska då vi bara pratade och fick läxa, Svenska då det var språkets historia, Franska då vi inte gjorde så mycket mer än att prata, Idrott då vi hade styrketräning. Jag har valt musik på elevens val men vi skulle ha våra gamla idag så hade syslöjd. Helt meningslöst, jag försökte mig på lite olika flätor men det gick åt skogen. På kvällen har jag slappat.
Det var allt för mig;)
/Lollo<3


Första skoldagen på vårterminen

Hejsan!

Tänkte bara skriva lite snabbt om den första dagen på vårterminen i åttan. I morse kändes det väldigt kul och det var också kul att träffa kompisarna igen. Vi är bara 7 tjejer i klassen så vi är rätt tajta. Första lektionen skrev vi IUP, supertrist och omotiverande. Sedan hade vi rast och sedan värderingsövningar. Vi pratade om vad som gjorde än ledsen, glad eller arg och det var faktiskt väldigt lika mellan alla. Sedan hade vi lunch och sedan gick vi en tipspromenad innan vi fick gå hem halv två, det var smart start. Taxin kom två eftersom de sa förra terminen att vi skulle sluta då. När jag kom hem åt jag mellis och så. På kvällen var det träning med 'Rockkören. Vi börjar nu öva inför Fantasy In Rock i slutetpå april. Den svåraste låten började vi med idag och den känns helt omöjlig men det löser sig.
Det var väl allt, hörs väl snart:D
/Lollo<3


Sista dagen på lovet

Hejsan!

Sitter på mitt rum och gör absolut ingenting. Rocky ligger bredvid mig på sängen. I alla fall.

Jag har inte hunnit med särskilt mycket. Igår, söndag var vi bortbjudna till några andra som har hotellet i stan och som vi känner litegrann. De hade också en hund, Trixie hette hon. Hon var någon sorts Terrier och väldigt gullig. Hon och Rocky blev kompisar ganska snabbt.

Idag har jag varit ensam hemma nästan hela dagen. Jag har tagit det väldigt lugnt och hunnit prata med Vickan i några timmar. På eftermiddagen var vi och tränade.
Imorn börjar skolan, både suck och inte. Kan nog vara skönt att komma in i vardagen igen:) Och träffa alla kompisar;D
Aja, måste gå och duscha haha, vi hörs:D
/Lollo<3


Första skiddagen för i år

Hejsan!

Nu sitter jag på mitt rum, är helt slut i benen och överallt föresten men är ändå väldigt glad. Idag hade vi vår första skiddag.

Vi gick upp tidigt i morse, runt klockan sex. Vi kom iväg halv sju-sju. Vi anlände till Kungsberget där vi skulle åka ca halv tio. Vi åt lite innan vi klädde på oss och begav oss ut i backen igen. Sist var i slutet på mars för mig. Första åket är alltid nervöst men hela dagen gick bra. När jag var liten och åkte mellan pappas ben och inte kunde höger och vänster petade alltid pappa på det ben jag skulle trycka. Sedan när vi började med linan mellan oss så var jag så instäld på det att vi fortsatte att säga fel, dvs höger så åkte jag åt vänster eftersom man trycker med höger när man svänger åt vänster och tvärtom Men idag ändrade på det så komunikationen mellan pappa och mig var inte alltid den bästa men det var ändå en riktigt bra första dag. Vi ska till Romme med Trehörningsgänget i februari, Tänndalen vecka 9 och pappa och jag åker till Åre med de andra papporna och deras döttrar i slutet på mars. Vi kom iväg straxt före fem. Det känns skönt att vara hemma, vi har ju egentligen inte varit borta mer än en dag men det känns länge. Kommer nog sova gott i natt i af:)
Nu ska jag sluta skriva massa strunt, vi hörs!
/Lollo<3


En inte alldeles för lång promenad

Hejsan!

Ännu en dag på det nya året, och en dag närmre slutet på lovet.

Idag har jag bara varit hemma i stan. På förmiddagen gjorde jag inte så mycket. Vid tolv skjutsade pappa och jag Jacob till tåget, han ska åka skidor med en kompis i några dagar. Sedan åkte vi och åt på pizzeria. När vi kom hem bestämde vi oss för att gå ut på en promenad med Rocky på Lövhagen. mMen när vi kom dit hade vi glömt koppel så vi åkte hem och hämtade det. Sedan när vi var tillbaka på Lövhagen började det regna så vi satt kvar i bilen ett tag för att se om det skulle gå över. Det gjorde det inte så vi åkte hem. Sedan när vi var närar hemma så slutade det nästan att regna,det bara duggade. Vi bestämde oss för att gå runt ön. sedan efter en stund vandring började det regna så vi bestämde oss för att vända hem. Men nedanför backen slutade det regna nästan igen så vi sa att vi skulle gå till bryggan, det är väldigt kort dit. På vägen dit träffade vi en granne som vi pratade med en stund ininnan vi till slut kom till bryggan och till slut hem! Allt sammans tog väldigt lång tid men så mycket promenerande blev det ju inte;) Senare på kvällen var vi hos farmor och åt middag. Det var helt ok, vi åt kött och potatis och glass. Nu på kvällen har vi bastat och ny ska jag bara ta det lugnt.
Hörs!:D
/Lollo<3


Filminspelning

Hejsan!

Igår gjorde jag absolut ingenting och det var därför jag inte bloggade då. Idag har jag däremot gjort lite mer.

Hade en slapp morgon. Efter lunchen åkte jag, Jacob och mamma in till stan. Vi som har varit med och gjort den här boken skulle spela in några korta enkla filmer. Inget avancerat, bara säga lite citat ur boken och föra några dialoger. Jag skötte inledningen och pratade lite om min dator i skolan och att den är viktig eftersom jag gör allt på den. Sedan spelade de andra in några grejer och gjorde en liten minipjäs om hur man ska göra på olika möten och läkarbesök för att den man ska prata med ska tala till den berörda och inte till föräldrarna. Efter två och en halv timme med mycket skratt och failade citat var vi klara. Mamma, pappa och Jacob mötte upp mig och vi åkte hem. Nu på kvällen har jag varit med Jacob och kollat klipp på youtube och sånt.
Gud vad jag är trött. Har sovit rätt mycket men känner mig ändå helt död i hjärnan redan! Tänk hur det ska bli i skolan;) Längtar verkligen inte till skolan, men när man är där brukar det inte kännas så farligt och ändå vara rätt kul:)
Aja, vi hörs väl snart dårå;D
/Lollo<33


Tintin

Hejsan!

Ursäkta om jag skriver fel ibland, kan nämligen inte kolla texten efter att jag har skrivit.

Idag på förmiddagen var Jacob och jag hemma själva, mamma och pappa jobbade. Jag pratade med Vickan. På eftermiddagen kom mamma hem och vi tog taxi in till bion i stan. De skulle syntolka den nya Tintin filmen. Har aldrig sett en hel Tintin film men vet många som gillar den så hade rätt höga förväntningar. Den var absolut inte dålig, den var rätt kul och spännande men ack så förutsägbar. Menmen, det var absolut värt det. Nu på kvällen har jag cyklat eftersom gymmet var stängt. Nu ska jag gå och prata lite till med Vickan;)
Vi hörs!
/Lollo<3h


gott nytt år!

hejsan!

Nu har jag skaffat trådlöst tangentbord till telefonen så nu kan jag blogga mer. Vi hade ett ganska bra nyår med kompisar till familjen som var här och firade med oss. De kom vid tre. Vi åt en sen middag. Till förrätt fick vi plocktalrik, till varmrätt åt vi lamm och till efterrätt citronpaj. Annars var jag med Jacob och deras dotter Elise. Vi spelade spel och pratade. Vid tolv gick vi upp i tornet och skålade in det nya året. Vi var uppe till ungefär halv tre. Vi gick upp vid tio. Nu har vi gått en promenad och ska straxt fika.
Vi hörs!
/Lollo<3


RSS 2.0