Sportlov!

Hejsan!

 

Nu är det lördag kväll och jag har tråkigt. Jacob är på fest och pappa är också inne i stan så mamma och jag har varit ensamma hemma hela dagen. Vi har varit hemma hos farmor och Karl-Erik och packat en del för imorgon ska vi åka till Tänndalen och åka skidor eftersom det äntligen är sportlov! Den här veckan har varit ganska intensiv i skolan, tror det beror på att det är lov nästa vecka. Har i af haft en del att plugga och så. Om jag ska fatta veckan kort så kan jag säga att vi var på gymmet i måndags och inget särskilt på tisdag, jag pluggade mest. På onsdagen var det Next G-träning, vi var inte så många den här gången. Vi övade steg till några av låtarna som vi ska köra på nästa konsert. I torsdags slutade jag sent och hela den kvällen gick åt till att plugga till provet i SO dagen därpå. Hade också Franskaprov den dagen. Jag hade pluggat en del men provet var mycket lättare än vad jag trodde så jag tror det gick väldigt bra, hoppas det i af. Igår började dagen med provet i SO som handlade om jordens inre och yttre krafter. Jag hade pluggat en hel del så det gick väldigt bra det också vilket kändes skönt. Nästa lektion hade vi muntligt förhör på Engelskaläxan och hörförståelsen som vi nu mera har varje vecka. De tidigare veckorna har det inte gått så jättebra för mig men den här gången gick det bra:D Efter lunchen skulle vi redovisa om en bok som vi hade läst under några veckors period på Svenskan. Jag läste boken tillsammans – andra boken. Den var ganska bra. Redovisningen kändes också helt okej så det gick säkert bra. På kvällen var det lugnt hemma, pappa var inne i stan på någon skaldjursbuffé. Jag pratade med Vickan i ganska många timmar;)

 

Idag har vi som sagt inte gjort mycket. Imorgon kommer vi sitta i bilen i princip hela dagen och sen blir det skidåkning hela veckan. Vi kommer hem söndag nästa vecka. Vet inte om jag kan blogga då, kanske om jag kan, orkar och hinner låna pappas dator att jag kan få till något blogginlägg. Annars kan det nog ta ett tag innan vi hörs igen.

Ha det så bra tills dess!

/Lollo<3


Ungdomsträff, friluftsdag mm

Hejsan!

 

Nu sitter jag här och är väldigt trött, torsdagar är sega! Av någon anledning är vissa skoldagar segare en andra, vet inte riktigt varför det är så. Det här har i af varit en sån skoldag, känns inte som jag har fått särskilt mycket gjort idag. Veckan som gått har i af varit ganska bra.

 

I måndags var det skola som vanligt, inget konstigt med det. På kvällen spelade jag piano och vi tränade på gymmet vilket gick ganska bra.

 

I tisdags var det ingen ridning så jag ägnade den kvällen åt läxor och några timmars samtal med Vickan haha;)

 

I onsdags hade vi friluftsdag i skolan. Vi hade väldigt många och bra aktiviteter att välja mellan. Skridskor och pulka, snöskor, fiske, längdskidor, isvak, fotosafari, dogwalk och ridning. Jag valde efter mycket om och men ridning eftersom ridningen var på de stall där jag brukar rida, NRK. Några andra tjejer i min klass hade också valt det. Ridlektionen var lite skum för mig. Jag har aldrig ridigt med seende i en seende grupp eftersom jag tar privatlektioner och tidigare var vi tre synskadade som red i en grupp tillsammans i Farsta. Därför kändes hela upplägget lite konstigt, så det kändes inte som om jag fick göra så mycket mer en att skritta, trava och galoppera vilket kändes tråkigt. Men ridläraren var bra och de jag red med visade hänsyn. Det roligaste tyckte jag var när lektionen nästan var slut. ”Nu kan ni trava tills ni känner för att skritta av på lång tygel” sa läraren. Jag undrade hur jag skulle veta när alla andra började skritta men det löste sig bra. När vi sedan skrittade av kände jag hur Pizarro började vika av från spåret. Ibland missar jag det. Jag hittade väggen igen och då sa ledaren ”Oj vilken bra rätt upp, helt perfekt ju!” Haha jag hade inte ens märkt att jag gjort en, det var inte alls med avsikt haha;D Resten av dagen åt vi, kollade på de andra och umgicks med hästarna. På kvällen var det ungdomsträff i Stockholm och jag fick träffa några av mina lägervänner. Vi har inte setts på ett tag så det var kul att träffa de igen.

 

Idag var det inte lika kul, skolan har känts seg, hoppas det blir bättre imorn. Då är det i af fredag vilket ska bli skönt.

På lördag ska Trehörningens skidklubb åka till Romme vilket vi gör varje år. Vi hyr en buss som brukar gå vid sju på morgonen, sen åker vi skidor hela dagen och så går bussen vid fyra hem igen. Hoppas det blir kul, bloggar snart igen!

/Lollo<3


En vecka

Hejsan!

 

Igen... Nu är det söndag. Vi har precis ätit lunch. På eftermiddagen ska vi hem till farmor och Karl-Erik, han har fått komma hem nu!

 

Den här veckan har varit ganska händelselös, i alla fall i skolan. På fritiden har jag varit inne i Stockholm och sjungit, spelat piano och sjungit med rockkören som vanligt. Igår var vi i Next G inne i Stockholm och spelade in en ny musikvideo till en låt som heter ”Shanti Shanti.” Först var vi i fryshuset i Stockholm på en scen där. Vi stod och sjöng låten om och om igen medan de filmade oss. Sedan åkte vi till en skola och spelade in lite olika scener där. Hoppas det blir bra. Att spela in en musikvideo kan vara både jobbigt och kul. Man får oftast göra mycket roliga saker men det kan vara jobbigt och ta om allt hela tiden och framför allt har man oftast hunnit tröttna på låten som videon är till för innan dagen ens är slut. Jag tror i af att den här videon blir bra, vi har gjort ett antal musikvideor innan och alla har blivit bra på sitt sätt. På kvällen var jag, mamma och Jacob hemma och kollade på melodifestivalen och åt godis, pappa är i Österrike och åker skidor.

 

Idag har jag gjort absolut ingenting, bara legat uppe på rummet och lyssnat på andra delen i hungerspelstreologin som heter ”fatta eld”, superbra!

Vet inte vad jag mer ska skriva, känns inte som det händer så mycket just nu, lite därför jag inte heller orkar skriva.

Ha det så bra får vi se när vi hörs igen.

/Lollo<3


Hemma igen

Hejsan!

 

Internet kom jag tyvärr inte åt de andra dagarna och det är därför jag inte har kunnat skriva något alls. Jag kom hem igår och det var skönt fast en jag hade jätteroligt i Örebro.

 

I onsdags började dagen med samling då vi pratade om idrott innan vi gick till simhallen på skolan och badade en stund. Efter simningen var det lunch. Efter lunchen åkte vi snöskoter vilket jag har velat göra rätt länge. Det var ganska kul men önskar att terrängen hade varit roligare eftersom vi åkte på ett öppet fällt. Efter skotern samlades vi igen och då tror jag att vi pratade inför studieteknikpasset dagen därpå och så tror jag det var då som vi spelade yrkespelet som gick ut på vilket yrke man skulle vilja bli när man blir äldre, jag fick journalist, radioreporter och musiker till slut, vet inte om jag vill bli något av det men det var ganska bra i af. På kvällen var vi på boendet och gjorde inget speciellt.

 

På torsdagsförmiddagen hade tjejerna studieteknik och killarna hemkunskap. Jag gjorde mitt engelskaprov som jag hoppas gick bra, det kändes bra i af. Efter lunchen hade tjejerna hemkunskap. Vi gjorde pitabröd och skar grönsaker, gjorde sås och stekte ägg som vi kunde ha till. Det blev ganska gott. Sen gjorde jag lästestet som man alltid gör på årskursbesöket. Man läser högt och tyst ur en text och sen får man se hur många ord man läser i minuten. Det gick inte så bra för mig, jag hade inte utvecklats med att läsa högt och när det gäller den tysta läsningen vet jag inte eftersom jag hann läsa ut texten innan. Den kvällen var vi på boendet, åt chips och pizza och sjöng lite.

 

Dagen därpå var sista dagen, alltså en fredag. Efter en snabb utvärdering kom taxin och tog oss till tåget. Mamma mötte mig på centralen. Pappa är i Vemdalen och åker skidor så vi är bara tre hemma nu. Igår på kvällen åt vi i alla fall thaimat och kollade lite på let’s dance.

 

Idag har vi mest varit hemma. Mamma och jag har varit på sjukhuset hos Karl-Erik, jag kanske inte har skrivit att han har blivit sjuk. Han har fått cancer någonstans i magen. Han har haft det ett tag nu och ligger därför på sjukhuset i väntan på behandling. När vi kom hem tog jag det lugnt och nu har vi precis ätit middag. Senare idag ska vi kolla på melodifestivalen och äta godis. Mums;)

Ha det!

/Lollo<3


Andra dagen

Hejsan!

Nu ska vi äta köttbullar med potatis till middag.

Den här dagen började med att vi hade samling, vi gick igenom schemat och sånt. Sen hade vi orientering på gården, vi fick choklad efteråt. Sen åt vi lunch, korv med potatismos. Efter lunchen spelade vi ett spel som hette adl-spelet, det gick ut på vad man borde kunna i en viss ålder. Vi var ganska oense, vissa tyckte typ att man skulle kunna sätta i grejer i diskmaskinen när man gick i gymnasiet. Sen gjorde vi smothie på boendet. Efter det gick vi och kollade på där en på årskursbesöket bodde, han går på Ekeskolan där vi är.
Nu på kvällen har vi ätit och tagit det lugnt och nu ska vi plugga, suck!
/Lollo<3

RSS 2.0