Snart Danmark

Hejsan!

 

Snart ska vi segla över till Danmark och där blir internet dyrare så jag ska försöka sammanfatta det som har hänt sedan sist innan vi kommer dit.

 

Vi firade en trevlig midsommar i Trosa. Först var vi på ängen och dansade och lekte lekar. Sedan åt vi middag upp i huset. Dagen därpå åkte vi till Orust. Vi hämtade lite saker hos våra kompisar och sedan packade vi upp och gick och la oss.

 

Dagen där på, igår tog vi det lugnt på förmiddagen. Sedan seglade vi till Åstol. Där är vi nu och ska snart segla till Skagen. Bloggar så fort jag kan när vi har lämnat Danmark, i slutet på nästa vecka om allt flyter på bra.

Ha det så bra så hörs vi!

/Lollo<3


Kärsön 2011

Hejsan!

 

Nu har vi fullt upp med att packa eftersom vi åker om några timmar. Därför ska jag lite snabbt berätta om lägret som var jätteroligt.

 

När vi kom till gården samlades vi och lekte lite lära känna-lekar. Sedan åt vi lunch och därefter fick vi våra rum. Jag delade rum med Clara och Linn. Båda känner jag väldigt väl. På kvällen började vi skriva en lägerlåt. Det var också kvällsfika.

 

På måndagen gick vi upp halv åtta. Efter frukosten hade vi samarbetsövningar som inte var så roliga. Kan ha berott på att det var väldigt kallt. På eftermiddagen paddlade vi kanot och började öva på en dans som en av ledarna höll i. Oboj, en taltidning var där och intervjuade några av oss. USS (Unga Synskadade Stockholm) var också där och pratade med oss alla. Sedan var det middag och kvällsfika som vanligt.

 

Vi gick upp samma tid på tisdagen. Jag och ungefär hälften av alla lägerdeltagare följde med till studion för att spela in en valfri låt som vi har gjort varje år rätt länge nu. Jag sjöng Himlen Är Oskyldigt Blå. Jag blev ganska nöjd. Sedan åt vi lunch och tog sedan taxi till Grönan där vi mötte upp de andra. Jag gick med Clara, Linn och en tjej som hette Emelie + några ledare. Vi gick lustiga huset, åkte Jetline, Blå tåget, Popexpressen, Flygande mattan och Slänggungan. Sedan blev det riktigt dåligt väder. Det regnade kraftigt och vi såg flera blixtar och hörde åskan mer än en gång. På kvällen övade vi lite på dansen och pratade lite.

 

På onsdagsförmiddagen var vi på Bäckis och provade på Goal ball och Show Down. Min grupp började med Goal Ball. Det är som fotboll fast för blinda med en boll som låter. Jag är inte så bra på det, inte den gången heller. Sedan spelade vi Show Down. Det är ganska likt Pingis och bollen låter där med. Det är jag bättre på eftersom vi har ett bord hemma så det gick bra. När vi hade kommit hem och ätit tränade vi en sista gång på dansen och vilade lite. På kvällen var det disco. Det gick inte bra för mig när vi skulle visa upp dansen, jag kom snett och allt blev bara fel. Efter discot var det grillning. Det var mysigt. Sedan var det spökrunda som inte var särskilt läskig precis.

 

På torsdagen mådde jag inte så bra, hade blivit förkyld. Efter att vi hade packat spelade vi spel. Eftersom det ösregnade kunde vi inte klä någon midsommarstång så vi dansade inne istället. Sedan åt vi en sista lunch tillsammans. Taxin hämtade mig vid ett. När jag kom hem var jag på biblioteket och fixade några grejer. På kvällen var jag bara hemma och packade upp och pratade med Vickan ganska länge.

 

Nu måste jag sluta skriva, ska packa för 4 veckor i båten.

Vi hörs!

/Lollo<3


Snart läger!

Hejsan!

 

Nu är det fredag och min sista lugna vecka på sommarlovet för en tid fram över är snart slut.

 

Den här veckan har vi varit hemma. I tisdags kom Richard hit som också sjunger i Next G och sov över.

 

I onsdags var vi hemma på dagen och på kvällen åt vi middag med farmor och hennes syster på en Thairestaurang.

 

Igår pratade jag med Vickan nästan hela förmiddagen så den förmiddagen gick snabbt. Vid två kom Tina och hämtade mig. Vi har som tradition att gå ut på Lövhagen till Knappelskär med hennes hund Milla och det skulle vi göra i år också. Det var fint väder. När vi hade fikat badade jag men det var ganska kallt så det gick väldigt fort:D Tina gav mig en kudde som hon hade broderat på där det stod ”Louise, tack för allt du har lärt mig” på punktskrift och så hade hon broderat en massa fina blommor. Tina har varit min kompanjonlärare enda sedan jag började i skolan och hon slutade nu i julas. Men vi sjunger i samma kör så vi ses rätt ofta i alla fall. På kvällen var jag hemma och gjorde inget speciellt.

 

Idag tror jag vi ska vara mest hemma och fixa inför vår årliga krocketfest som är imorgon. På söndag ska jag åka på läger på Kärsön med några andra blindstyrevänner;) Sedan kommer jag tillbaka på torsdag. Då är jag hemma tills på fredag förmiddag då vi åker till Trosa och firar midsommar som förra året. Sedan tar vi bilen till Mollösund och påbörjar därifrån vår båtresa hem till Nynäs igen via Skåne och Danmark. Resan beräknas ta ungefär fyra veckor. Ska försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan när vi är ute på sjön. Det var väl allt.

/Lollo<3


Första dagarna på sommarlovet

Hejsan!

 

Nu är det måndag kväll och mamma och jag har precis varit och gymmat. Början på det här sommarlovet har ömsom varit jättelugnt och ömsom varit väldigt aktivt. I fredags red jag på förmiddagen. Jag red Vasaris. Vi körde markarbete och det gick jättebra. På kvällen åkte vi ut till Yxlö med farmor och hela familjen.

 

På lördagen var det meningen att Next G skulle sjunga på stan och eventuellt sälja lite skivor men det blev inställt så vi stannade kvar på Yxlö och solade och badade istället.

 

På söndagen skulle vi sjunga i Vaxholm på barnens dag. Det var ganska lite folk i publiken så det var en väldigt stor skillnad i jämförelse med Göteborg då det var massa i publiken och vi gjorde en jättebra spelning. Publiken är verkligen viktig när man sjunger. Det är för publiken man vill göra en bra spelning. Känner man att publiken gillar det man gör bli man bara mer och mer taggad och till 99 % blir dem spelningarna bättre. Det var en paus mellan första och andra spelningen så då satt vi och åt och pratade med de andra. Jag sjöng på Lyckliga Mig på andra spelningen. Det gick inte lika bra som i Göteborg men det var helt okej. Sedan åkte vi in till stan. Vi åt middag på en pizzeria. Sedan åkte vi till Högalidkyrkan där en symfoniorkester som bland annat Jacobs saxofonlärare spelar i hade konsert. Jag har aldrig varit på just en sådan konsert förut så det var jättespännande. Jag gillade det eftersom det mesta av musiken var ganska lätt och inte så svår att hänga med i.

 

Idag har jag varit hemma hela dagen och bara tagit det lugnt. Pratat med Vickan har jag också hunnit med:-D Sedan har jag gymmat och det är det jag har gjort hittills.

/Lollo<3


Sommarlov!

Hejsan!

 

SOMMARLOV! Nice! Äntligen lov!

Nu är det torsdag kväll och jag sitter här och är glad att det är lov. Vi hade en jättebra avslutning i skolan tidigare idag. Först den vanliga ceremonin på skolgården med stipendium, sång och tal. Sedan fikade vi i klassrummet. Mamma kom och hämtade mig och vi gick ner till Svanis avslutning. Jacob var konferencier och han var jätteduktig. Sedan åkte han, jag och pappa in till stan och handlade, pappa kollade till sin bil som vi ska sälja och så åt vi lunch på en pizzeria. Sedan har jag varit hemma och försökt fatta att jag nu är klar med sjuan. Sjuan har i och för sig inte varit särskilt jobbig. Jag trodde faktiskt att den skulle vara tuffare, men det är bara att tacka och ta emot eftersom åttan är mycket tuffare än så.

Ska också snabbt berätta om vår ytterst blöta mentorsdag ute på Lövhagen igår där det bara var meningen att vi skulle sola, bada och ha det skönt. Kunde ha blivit bra om det inte var för att regnet öste ner större delen av tiden. Alla blev genomsura och åkte hem vi tolv. På kvällen igår firade vi också farmors 81-årsdag på Yxlö med en god middag tillsammans.

Nu ska jag sluta. Ha det bra!

/Lollo<3


Kristi Himmelfärd

Hejsan!

 

Nu är det tisdag kväll och jag har precis varit ute och cyklat med pappa. Jag har haft en ganska bra vecka, här kommer den...

 

I måndags var det skola, gym och sista pianolektionen.

 

I tisdags var det Kamp Gröndal. Det var roligt. Vårt lag var ganska bra i början men sedan blev vi lite oeniga. Men vi hann med 14 stationer av 16. Det var många olika typer av tävlingar: kluringar, roliga som innehöll mycket vatten och rena allmänbildningsfrågor. Den absolut blötaste var den där vi alla utom en i laget skulle hålla i ett rör med en massa hål i och täppa för dem med fingrarna medan den som var kvar skulle hälla i vatten med en hink. Jag blev dyngsur.

 

I onsdags var det en vanlig skoldag, den sista för sjuan med vanliga lektioner. Matteprovet som vi hade gick bra. På eftermiddagen åkte vi till Mollösund. Vi blev tre timmar sena pga en massa trafik. Vi bodde hos våra vänner som har hus i Mollösund.

 

På torsdagen fixade vi i ordning båten och packade in alla saker. På kvällen åt vi en god middag med våra kompisar.

 

I fredags var det meningen att vi skulle komma iväg men det blev inte så för allt var inte klart och en del saker gick sönder längs vägen.

 

På lördagen kom vi iväg efter mycket om och men. Vi seglade till Käringön som var en jättefin hamn. På kvällen åt vi god mat och gick en promenad.

 

På söndagen seglade vi till Lervik där båten nu ligger. Våra vänner åkte hem samma dag så vi lagade en middag på rester, gick en promenad och sedan gick vi och la oss.

 

På måndagen packade vi ihop i lugn och ro. Vi kom iväg vid ett och styrde mot Göteborg där jag skulle uppträda med Next Generation. Det var en Picknickfestival. Spelningen var väldigt rolig och publiken var toppen. Trots att jag var ganska vilsen på scen, dels för att jag inte riktigt hade koll på rörelserna eftersom jag inte var med onsdagen innan och dels för att jag inte hade någon som kunde hjälpa mig på scen så gick spelningen riktigt bra. Lyckliga Mig, låten jag sjunger solo på gick super. Sedan körde vi hem och var hemma vi tio.

 

Idag var skoldagen kort. Eftersom vi får kompensation för öppet hus slutade vi elva. Vi städade bara ur skåpen och de andra fick tillbaka sina matteprov. Sedan jag kom hem har jag pratat med Vickan, vilat, ätit middag, hoppat studsmatta och precis cyklat. Nu ska jag gå och se hur det går för Sverige-Finland. Sist jag kollade stod det 3-0 till Sverige. HEJA!

/Lollo<3


RSS 2.0