Lugna dagar...

Hejsan!

 

Nu är det söndag kväll. Jag har haft en ganska lugn helg och veckan har varit väldigt lugn i skolan också.

 

I tisdags var det som vanligt i skolan och inget hände efter den heller. I onsdags efter skolan var jag i stan och vi pratade om boken som snart är klar. Sedan var jag på Next G-träning, vi pratade mest och sjöng väldigt lite den här gången. Efter skolan i torsdags var jag hemma och pluggade, mamma och pappa kom inte hem förrän vid sju och då pratade jag med Vickan väldigt länge;) Efter skolan i fredags åkte vi ut till Yxlö. Ridningen blev tyvärr inställd. På Yxlö har det inte hänt så mycket, vi har tagit det väldigt lugnt. Idag åkte vi hem från Yxlö vid elva. Vid tre åt vi lunch med farmor och pappas bror på en restaurang här i Nynäs. Det var gott. Nu ikväll ska jag ta det lugnt och kolla på finalen i Mästarnas Mästare. Skolan blir inte direkt så jobbig den här veckan eftersom vi bara går tre dagar. Sen är det lov och då ska vi åka till Västkusten och fixa båten och segla lite. Skönt det ska bli.

Ha det så bra!

/Lollo<3


Helg på Yxlö

Hejsan!

 

Nu sitter jag här framför datorn och är helt slut. Måndagskvällarna är alltid intensiva och jag brukar alltid vara trött efter gym och piano.

 

I onsdags var skolan rätt lugn. Efter skolan följde Coco med mig hem. Vi hoppade studsmatta, gjorde smoothie och var allmänt flummiga. Vid klockan sex åkte vi tillbaka till skolan eftersom det var öppet hus. Vår klass skulle sitta och skriva vårdikter på Engelska, inte det lättaste men jag fick till tre som var hyfsat bra.

 

I torsdags var det lång skoldag. Under natten hade jag blivit ordentligt hes och förkyld så jag kunde knappt prata över huvud taget. Efter skolan var jag hemma och pluggade lite inför engelskaprovet. Vi åkte också ut till Yxlö och sov över där.

 

I fredags var skoldagen väldigt jobbig eftersom jag var hängig och inte kände mig särskilt pigg. Mitt i So:n kom författaren till boken som vi har läst och pratade med oss. Vi fick säga vad vi tyckte om boken och ställa frågor. Jag tycker om boken. Den handlar om en tjej som blir bedragen på nätet. Efter SO:n/författarbesöket hade vi engelskaprov. Det kändes ganska bra både med hörförståelsen och med grammatiken. Sista lektionen läste vi bara. På kvällen kom några vänner till oss ut till Yxlö. Vi åt jättegod mat och spelade Rappakalja.

 

I lördags var vi på Yxlö hela dagen. Våra vänner åkte hem före lunch och sedan kom farmor. Vi gjorde inget mer speciellt den kvällen.

 

I går var vi på Yxlö hela dagen. Vi åkte hem vid fem. På kvällen så tittade vi på semifinalen i Mästarnas Mästare. Trist att Kenny åkte ut.

 

Idag har skolan varit både bra och dålig. Lektionerna var ganska okej men jag fick tillbaka engelskaprovet som dess värre inte gick alls så bra som jag hade hoppats. Nu ikväll har det som sagt varit piano och gym så nu är jag riktigt trött.

God natt!

/Lollo<3


Idrottsläger 2011

Hejsan!

 

VARNING, DET HÄR INLÄGGET ÄR JÄTTELÅNGT!

 

Nu är det tisdag och jag har inget att göra för ögonblicket. Därför tänkte jag att jag skulle passa på att skriva lite om en vecka som har varit väldigt intensiv men också väldigt rolig.

 

I torsdags var det dags för Lunken i skolan. Den gick ganska bra. Jag hade hoppats på att jag skulle få en lite bättre tid än vad jag fick men det var inget att göra åt, det var ett ställe där det var så mycket stenar, rötter och buskar så att i princip ingen kunde springa alls och då förlorade jag än hel del tid.

 

I fredags gick skolan ganska fort. Jag var hemma en timme ungefär innan pappa och jag tog tåget till Västerhaninge och mötte upp Fredrika där. Hon och jag tog oss vidare till Eskilstuna med tåg. När vi kom fram till hotellet fick vi vårt rum som var fint. När vi hade packat upp gick vi och åt på restaurangen på hotellet. Jag och Fredrika åt med Clara och hennes familj. På kvällen var det informationsmöte och Clara och jag satt och skrattade och åt godis;) Sedan satt vi och pratade ett tag innan vi gick och la oss.

 

På lördagen gick vi upp kvart över sju och åt frukost. Min första aktivitet var klättervägg. Det har jag gjort ganska många gånger tidigare så det var ganska bekant. Först klättrade jag upp för en vägg som var runt 15 meter hög och sedan upp för en vägg som var lika hög men som också lutade lite utåt. Den klarade jag också ganska bra men det var betydligt jobbigare. Sedan hade jag dykning. Jag har dykt med tub förra och förrförra året så det var också bekant men kul. Efter lunchen hade jag gym. Vi var fyra stycken + en ledare som körde ett standard styrketräningsprogram. Min sista aktivitet var elektronskytte. Det är som vanlig skytte fast än man utgår från ett pipljud i hörlurar. Ju ljusare ton dess då närmare mitten av tavlan siktar du. Förra året sköt jag också och kom då tvåa bland dem äldre deltagarna, då med 95 av 100 poäng. Den här gången gick det inte lika bra och jag fick 91 poäng och eftersom konkurrensen är hårt vågade jag inte hoppas på någon medalj det här året. Sedan gick jag och Fredrika och vilade ett tag. Efter middagen gick vi och köpte godis. Klockan åtta var det kamratfest som det är varje år. Clara och jag stannade inte så länge utan gick och kollade på Eurovision. Det var jättespännande och kul att vi ledde så länge men jag tycker att det var kul att Azerbajdzjan vann. Låten tycker jag var helt okej också.

 

På söndagen hade jag judo som första aktivitet. Det var inga konstigheter, vi värmde upp och övade sedan på några fasthållningar och sedan på några enkla kast. Sedan hade jag footsall, alltså fotboll för synskadade. Det visade sig att det fungerade nästan likadant som fotboll för seende. Efter uppvärmningen som gick allt annat en bra för mig började matchen. Men det var helt omöjligt för mig att hänga med. Man spelar footsall på olika nivåer beroende på hur bra man ser vilket betyder att jag tillhör den absolut blindaste gruppen. Men det här träningspasset var mer anpassat för dem som såg lite bättre och därför var tempot alldeles för högt för att jag skulle ha en chans. När matchen var över åt vi en sista lunch. Sedan delade dem ut medaljer i elektronskytte. Det här året var det inte bara för äldre och yngre utan också för tjejer och killar. Jag fick silver i gruppen äldre tjejer vilket var jättekul. Hela vägen hem var jag jättetrött och satt mest och halvsov.

 

Dagen därpå i skolan var jag jättetrött efter helgen. Därför gick varken pianot på kvällen eller gymmet särskilt bra för mig.

 

Idag har vi inte varit i skolan utan på Skansen med klassen. Det var ganska kul. Vi fick en lapp med massa olika frågor som vi skulle ta reda på svaret på genom att läsa en massa faktarutor vid olika platser. Orienteringen var inte helt lätt och vi hann inte titta på särskilt många djur men däremot lyckades vi svara på alla frågor utom en. Vi kom hem vi tre. Sedan dess har jag varit hemma och tagit det lugnt och vi har precis ätit. Nu är alla ute och plockar ut möbler. Ikväll hoppas vi på att vi kan sätta upp studsmattan, hoppas!

Ha det så bra!

/Lollo<3


Helgen, veckan och kommande helg

Hejsan!

 

Nu har jag precis kommit hem från Next G-träningen. Har också varit på fotografering för projektet som jag är med i som snart ska ge ut en bok om hur vuxna ska kunna lyssna bättre på funktionshindrade barn och om hur vi ska kunna få vara med och bestämma mer om beslut som fattas runt omkring oss. I morse var vi och simmade med klassen. Det var ganska jobbigt eftersom vi simmade ganska långt men det gick ganska bra för mig. Sedan hade vi lite livräddning, några övningar i vattnet och lite fri lek. När vi kom tillbaka till skolan hade vi först Svenska då alla fick läsa varsin bok, Mentorstid då jag satt och läste, Matte då vi fortsatte i boken och Engelska då vi pratade grammatik.

 

Igår var skoldagen ganska normal och händelselös. Imorgon har vi Lunken i skolan precis som förra året. Förra året när jag gick i sexan sprang vi bara runt Ringvägen, alltså ungefär 5 km. I år ska vi springa ut en bit på Lövhagen också. Det blir ungefär någonstans mellan 7 och 7,5 km. Vi övade alltså inför det på Idrotten. Det var ganska jobbigt eftersom det var så varmt ute. Efter Mobilityn hade jag utvecklingssamtal som gick ganska bra. I måndags var det inget speciellt som hände. I helgen var vi som sagt i Mollösund vilket var mysigt. Båten såg fin ut sa mamma och pappa så jag tror hon kommer se nästan lika bra ut som förra året;)

 

I helgen ska jag på Idrottsläger i Eskilstuna med Fredrika som förra året. Man kan välja mellan många olika aktiviteter. Jag har valt gym, elektronskytte, fotboll för synskadade, klättervägg, dykning och judo. Vissa av dessa aktiviteter har jag provat på tidigare, vissa är helt nya. Berättar mer om dem nästa gång jag bloggar.

Nu ska jag sluta, är jättetrött.

/Lollo<3


Skola och träning

Hejsan!

 

Nu är det tisdag, bara två dagar sedan jag bloggade sist.

 

Igår började skolan med Bild då vi hade vikarie. Vi jobbade med att rita människor i olika kroppsställningar. På Svenskan gjorde vi uppgifter till en bok som vår klass ska recensera. På Engelskan fick vi läxor och jobbade med grammatik. På NO:n jobbar vi med Kemi och olika vätskor och deras PH-värde. Sedan hade vi Franska då vi också hade vikarie, jag satt och gjorde uppgifter i övningsboken. På SO:n började vi med ett nytt grupparbete som den här gången ska handla om Romarriket. När jag kom hem vilade jag ett tag innan jag åkte till pianot och sedan till gymmet med pappa. Det gick inte så bra, jag kände mig trött och i inte i form. Man får ta nya tag nästa gång.

 

Idag har skoldagen varit ganska bra. Dagen började med ett Matteprov som var mindre och enklare en vanligt. Det tog knappt tjugo minuter att göra det. På NO:n fick vi olika kryddor, kemikalier och frukter som vi skulle testa om dem var sura, basiska eller neutrala. Efter lunchen hade vi Svenska då vi läste ur boken. På språkvalet jobbade vi med det nuvarande kapitlet. På Idrotten tränade vi kondition och hoppade hopprep. Min gymnastiklärare och jag visste inte vad vi skulle göra på Mobilityn så vi spelade fotboll vilket jag är riktigt dålig på. Nu när jag har varit hemma har jag pluggat lite, ätit och vilat.

På fredag ska vi åka till Västkusten och kolla till båten så jag hinner nog inte blogga då.

Men ha det så bra så hörs vi när det nu blir!

/Lollo<3


Fantasy in rock

Hejsan!

 

Imorgon börjar skolan igen på riktigt för mig. Det känns väldigt konstigt att ha haft ett sådant långt påsklov trots att jag har varit i skolan några lektioner den här veckan. Som ni kanske minns så skrev jag att vi skulle ha konserter på kulturskolan den här veckan (Fantasy In Rock) vilket vi också har haft. Alla har gått bra trots att vi hade lite strul mig ljudet under de första konserterna. I onsdags hann jag vara på slöjden innan pappa hämtade mig och skjutsade mig till kulturskolan. Konserten började tio. Jag minns att vi hade en del problem med ljudet. Temat för året var 70 och 80-talsrock med låtar av till exempel Kizz och Queen. Jag sjöng inget solo, bara i kören.  Jag åt lunch med Klara i min klass och en kompis till henne på pizzerian. Eftermiddagens konsert gick lite bättre. På kvällen skulle det vara Next G-träning men när pappa och jag hade kommit till Västerhaninge ringde mamma och sa att träningen var inställd.

 

Dagen därpå hann jag också till skolan. Vi hade SO men vi skrev IUP inför utvecklingssamtalen. Jag minns inte så mycket av första konserten, har för mig att vi hade lite krångel med ljudet då också men att det fungerade hyfsat bra. Jag åt lunch med mamma på stan. Eftermiddagens konsert började klockan ett. Sedan var jag hemma ett par timmar innan det var kvällskonsert för allmänheten. Det var inte så jättemycket folk som vi hoppades men det gick väldigt bra.

 

På fredagen åkte jag inte till skolan. Nu satt allt så bra att alla konserter på fredag flöt på utan problem. Jag åt lunch med Klara den dagen också. Vi hade tagit med oss mat och åt på kulturskolan. Eftermiddagens konsert var klockan tolv så vi hade väldigt bråttom. På kvällen var det konsert klockan sju. Mamma och pappa kom och det var nog den bästa konserten, kanske för att det var den sista. Sedan åkte vi med farmor till Yxlö, och där har vi varit hela helgen och fixat. Vi kom hem för några timmar sedan. Under resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt inför skolveckan.

/Lollo<3


RSS 2.0