Första dagen i Örebro

Hejsan!

Nu sitter jag på rummet i Örebro, det fanns trådlöst internet!

Tåget gick från Centralen 14.07. Vi kom fram till Örebro en och en halv timjme senare, och tog sedan taxi till Ekeskolan. Boendet heter Mellangården och det är ganska bra här. Vi har precis ätit middag, makaronigratäng som var helt okej. Nu sitter vi här och flummar, Vickan, jag och Axel. Vi lyssnar på dålig musik, Wendela dansar.
/Lollo<3
PS ska försöka blogga imorgon igen! <3333

Intensiv vecka

Hejsan!

 

Nu har jag bestämt mig för att blogga när jag vill och har lust, så det kan ta allt från en dag till en vecka innan jag skriver igen som nu. Har haft massa att göra, det ha varit saker varje dag, skolan har ökat tempo en aning och ja... har inte känt att jag hinner.

 

Den här veckan har varit intensiv. I måndags var det i och för sig inget vad jag minns, i tisdags var det ridning, i onsdags det där mötet i stan som jag går på ungefär var femte vecka+Next G-träning och i torsdags hade rockkören och en del andra från kulturskolan konsert i kyrkan till minne av förintelsedagen.

 

Nu i helgen har mamma och jag varit ensamma hemma, pappa och Jacob har varit i Sälen och åkt skidor med några kompisar. Mormor, min moster och kusin har varit och sovit över här, vi hade jätteroligt! De åkte i lördags morse. Senare på dagen var vi hemma hos farmor och Karl-Erik där min farbror och kusin också var. På kvällen tog mamma och jag det lugnt hemma, vi var helt slut igår.

 

Nästa vecka ska jag på årskursbesök, Det är något som man gör varje år om man är gravt synskadad/blind. Alla som går i sjuan i Sverige, som läser punktskrift och inte har något ytterligare funktionshinder träffas en gång om året. Varje år är det olika teman. Det här året heter det ”På egna ben”, det handlar alltså om att bli mer självständig. Det kan bli både kul och en mardröm, beroende på hur de har lagt upp det och vilken nivå det är på. Kul ska det i af bli att träffa alla kompisar igen, särskilt Vickan;) Jag åker imorn från centralen i Stockholm och kommer hem på fredag. Träffen är i Örebro, det har varit i Stockholm de tidigare åren. Vi bor där tillsammans utan föräldrar men med personalen på Ekeskolan där vi ska bo och några andra från Stockholm. Jag kommer ha med mig min dator, men vet inte hur tillgången till internet kommer att vara där. Om jag kan ska jag försöka hinna blogga, men kommer att ha massor att göra med kompisar och framför allt skolarbetet. Försökte nyss öppna en grej på mitt USB-minne som jag skulle göra för att slippa det i Örebro men det gick inte, asså ibland blir man galen! Det var dessutom en sak som jag hoppades på att jag skulle slippa i Örebro, vilket inte är möjligt längre. Suck, men det är så det är, ingen bär skulden för det.

Nu ska jag sluta klaga och försöka tänka på att jag har ett par roliga dagar framför mig, årskursbesöket brukar vara bland det roligaste på hela året!

/Lollo<3


Den nya familjemedlemmen

Hejsan!

 

Nu har det gått några dagar sen jag bloggade, jag vet. I skolan har det i af varit rätt lugnt, trots att jag har varit borta en del har jag nu kommit ikapp ganska bra vilket känns skönt. I torsdags var vi i ishallen och åkte skridskor istället för att ha idrott, kul. I fredags var det en helt vanlig skoldag. Vi tjejer gav våra mentorer ett kort och några kakor eftersom den ena fyllde år och den andra hade namnsdag. De blev glada, bådar gott inför framtiden, haha;) I fredags sov jag också hos Fredrika. På kvällen var vi i Handen centrum och kollade runt lite. Sedan åkte vi tillbaka till Västerhaninge och åt på pizzeria. På kvällen kollade vi på let’s dance.

 

I lördags vaknade jag runt sju hos Fredrika. Efter frukosten kom resten av familjen och hämtade mig och vi åkte för att hämta vår nya familjemedlem. Nu är han hemma hos oss och han verkar trivas bra här. På kvällen var Farmor och Karl-Erik här på middag eftersom mamma fyllde år i fredags, grattis! Har precis fått en stund själv med hunden, super mysigt! Han är verkligen jättesöööt<3333 Har alltid önskat att vi skulle skaffa en vove:-D

Vi hörs snart hoppas jag, lite beroende på när jag orkar;D

/Lollo<33


Segt i skolan

Hejsan!

 

Nu är det onsdag kväll och jag är ganska trött. Jag hoppade över Next G-träningen idag, vi hade så mycket annat att göra.

 

Den här veckan har det bara varit skola, skola och skola. Jag missade en hel del när jag var borta i tre dagar, så det har blivit en del plugg hemma nu. I måndags var mamma och jag och tränade på gymmet också.

 

Igår var det en vanlig skoldag. På eftermiddagen red jag, den här gången fick jag Pizarro. Jag övade skänkelvikningar. Sen åkte vi hem en snabbis så att jag hann duscha. Tror inte att jag har berättat att jag har börjat i rockkören på Kulturskolan nu, det här var min andra träning. Det är väldigt kul, just nu övar vi inför förintelsedagen den 27 januari då vi ska sjunga några låtar i kyrkan.

 

Idag har skola flutit på som vanligt med Syslöjd, Svenska, Mentorstid, Matte och Engelska. Nu ikväll har jag varit hemma och inte gjort något särskilt, vill mest att veckan ska ta slut nu.

Det var nog allt jag vet nu, imorgon kommer en snubbe hit och ska intervjua mig lite om ridningen och i helgen ska vi åka och hämta vår nya hund som ska stanna hos oss i förhoppningsvis hela livet<3333

/Lollo<3


Mycket som händer...

Hejsan!

 

Nu vet jag att jag inte har bloggat på en vecka, men jag har verkligen ett skäl till det. Vi i vår familj har varit med om en tv-inspelning nu i fem dagar. Det har varit ganska stressigt men väldigt roligt och vi har verkligen haft hur kul som helst. Jag får tyvärr inte skriva något om det förrän det är sänt, vilket kommer bli någon gång i mars eller april i år. Därför har jag varken kunnat blogga eftersom jag inte har vetat vad jag skulle skriva och därför att jag har funderat på hur man på bästa sätt skriver det här så att det blir så bra som möjligt. När det här har sänts i tv ska jag berätta vilket datum det är och mer om hur det var och lite om hur det gick till under inspelningen. Nu ska jag hur som helst blogga mer, eftersom det har nog var första och enda gången vi var med hela familjen på en tv-inspelning även om jag har gjort det ett par gånger tidigare. Nog om detta...

 

Nu har skolan börjat igen och livet fortsätter som det brukar. Jag hann vara i skolan i tisdags innan inspelningen. Vi hade smartstart så vi gjorde bara en del övningar och sånt. Imorgon ska jag till skolan igen vilket kommer kännas konstigt, med tanke på allt som hänt här.

Nu ska jag sluta skriva men jag lovar att snart höra av mig igen:D

/Lollo<3


Sälenresan

Hejsan!

 

Nu har vi äntligen kommit hem. Vi har haft det så bra som man kan ha det, bra skidåkning, schyst väder osv.

 

Vi kom fram vid tiotiden på onsdagskvällen. Bilresan gick bra och det var inte så mycket köer. När vi hade packat upp gick vi och la oss.

 

Vi gick upp kvart i åtta dagen därpå. När vi hade ätit frukost som de serverade där vi bodde tog vi bilen till Hundfjället. Det var bara ca 5 grader kallt. Det blåste dock en hel del och snön var rätt moddig så skidåkningen var lite jobbigare än vanligt och det snöade också rätt mycket. För mig gick det i af bra:D På kvällen åt vi soppa, de serverade inte middag på stället där vi bodde så vi åt själva.

 

Dagen därpå gick vi upp vid samma tid fast den här dagen åkte vi i Lindvallen istället. Det var bättre väder den dagen, det snöade inte alls och underlaget var bättre. Det blåste ungefär lika mycket som dagen innan. På kvällen åt vi pizza på en pizzeria i byn.

 

Dagen därpå åkte vi också i Lindvallen. Förmiddagen var verkligen kanon, det var lätt att åka och det var inte särskilt kallt. När vi hade ätit lunch trillade jag under första åket och gjorde illa knäet rätt ordentligt. Det känns fortfarande nu men det blir bättre. Eftermiddagen var rätt jobbig, vi la av ganska snabbt och påbörjade resan hem. Det var sådär, det snöade en hel del så vi fick inte prata särskilt mycket eftersom pappa var tvungen att koncentrera sig på körningen. Efter att vi hade ätit blev det i af bättre. Vi kom hem vi tiotiden.

 

Idag ska vi ta det lugnt och fixa lite hemma. På tisdagen börjar skolan igen, kan vara skönt eftersom vi har haft ett ganska långt lov.

Aja, vi hörs snart igen!

/Lollo<3


Snart Sälen

Hejsan!

 

Nu sitter jag här och pratar med Vickan. Snart ska vi åka till Sälen, kul ska det bli! Jag vet att jag är rätt dålig på att uppdatera nu men glömmer bloggen, haha det låter knäppt men så är det faktiskt tro det eller ej:S Dock har jag inte hunnit göra särskilt mycket det här lovet, det har varit väldigt lugnt och skönt för en gångs skull. Nu ska vi i af åka till Sälen tills på lördag, som jag sa sist. Ska blogga så fort jag kommer hem och sen ska jag försöka blogga lite oftare.

Ha det så bra så länge!

/Lollo<3333

Ps Vickan låter hälsa att hon är bäst och snyggast, haha;O<33


Nyår

Hejsan!

 

Gott nytt år igen! Nu är det söndag förmiddag, pappa är på jobbet och vi andra är hemma och pysslar. Jag har haft en jätterolig nyårsafton.

 

Våra första gäster kom vi tre och de andra några timmar senare. Vi var fyra barn och sex vuxna. Vi barn hjälpte till lite i köket, tittade på när Jacob och Richard spelade Fifa och åt godis. Vid åtta gick vi ut och smällde smällare. Maten var jättegod, till förrätt fick vi västerbottenpaj med lax, till varmrätt entrecote med grönsakspytt och till efterätt saffranglass. Jag, Jacob, Richard och hans pappa Micke höll i en musiktävling för alla i olika lag. Klockan tolv var vi nere vi bryggan och firade in det nya året! Sedan gick vi upp till huset igen, fortsatte med musiktävlingarna och åt en massa godis. Richard och hans familj åkte hem vid tre, vi andra kom inte i säng förrän nästan halv fem på morgonen.

 

Dagen därpå gick mamma och jag upp vid tio och diskade och lagade frukost, dem andra gick upp vid elva och då åt vi frukost. Sedan tog vi det lugnt tills de åkte hem vi tre. Då gick vi till farmor och Karl-Erik för vi var bjudna dit på middag. Middagen var jättegod och vi hade jättetrevligt där.

 

Idag ska vi ta det lugnt. På onsdag åker vi till Sälen och åker skidor till på lördag då vi kommer hem på kvällen. Ska försöka hinna blogga före dess om jag kan.

Vi hörs!

/Lollo<33


RSS 2.0