Utö helg

Hejsan!

 

För en gångs skull känner jag mig inte så trött på en söndagskväll. Det kan bero på att vi bara har hållit oss inom de vanliga rutinerna den här veckan dvs...

 

I måndags började vi gymma och det kändes riktigt skönt att få börja igen. Hade även piano.

 

I tisdags var det en lång och kämpig skoldag. På kvällen övade vi i Rockkören, vilket som vanligt var kul.

 

I onsdags red jag och det gick mycket bättre den här gången än sist. Fick Vasaris den här gången:D

 

I torsdags var jag hemma och pluggade efter skolan.

 

I fredags var Jacob hos en kompis. Mamma, pappa och jag gick och åt på pizzerian tillsammans vilket var jättegott.

 

Igår på eftermiddagen tog vi Tettina till Utö där vi har legat under natten.

 

Vi kom hem för några timmar sedan. Märker att det inte finns så mycket att skriva mer om den här veckan. I skolan är det ganska mycket att göra och läxorna blir fler och fler. Ändå känns det inte så jobbigt en så länge.

Nu ska jag gå och bada Rocky. Han tycker det är helt okej att bada vilket gör att den proceduren brukar gå ganska snabbt. Sedan brukar han rusa runt i hela huset för att bli torr och det brukar vara rätt kul att titta på. Knasvove;)<3333

/Lollo<3


Helg på Värmdö och Yxlö

Hejsan!

 

Nu har vi precis kommit hem från en övernattning på Yxlö.

 

I fredags när jag kom hem från skolan kom taxin nästan på en gång och skjutsade Jacob och mig in till Nacka Forum där vi mötte upp mamma och så småningom min moster och min kusin. Vi tog en fika tillsammans. Sedan skulle jag välja ut något som min moster skulle betala åt mig i födelsedagspresent i efterskott. Men vi hade så bråttom att jag inte hann hitta något som jag tyckte var bra så jag får göra det någon annan gång. Sedan åkte vi till mormor. Hon hade bjudit flera i mammas släkt på middag. Det blev en lång kväll och vi hade jättekul. Min moster och hennes familj har också en Chihuahua. Han heter Harry. Han och Rocky hade jättekul under kvällen. Jag fick en jättemysig filt av mormor och min morbror. Min andra morbror och hans fru gav mig ett par örhängen och ett halsband. På kvällen när nästan alla hade gått försökte jag, Jacob, mamma, mormor och min moster och kusin att spela yatzy, men det gick inte så bra för vi var så trötta. Vi kom i säng vid ett.

 

På morgonen åt vi frukost vid nio. Vid elva gick vi och hälsade på Harry en sista gång och sa hej då till de andra. Sedan åkte vi och hämtade upp pappa på centralen. Efter några stopp på vägen kom vi fram till Yxlö. Vi gjorde inte så mycket den kvällen, bara åt middag och kollade på tv.

 

Idag har vi inte gjort så mycket heller, bara städat lite och pysslat i trädgården.

Nu ikväll ska jag fixa lite saker hemma och gå och lägga mig tidigt för suck, men imorgon är det skola!

/Lollo<3


Klasskampen

Hejsan!

 

Nu är vi precis hemkomna efter en kall tur ute på sjön. Vi har varit och seglat och det var ganska kallt ute. Tänkte hur som helst passa på att berätta lite om vad som har hänt.

 

I måndags hade vi SO-prov i historia. Det kändes ganska bra när jag skrev provet. På kvällen hade jag piano.

 

I tisdags var det lång skoldag. På kvällen sjöng jag med rockkören igen.

 

I onsdags hade jag veckans kortaste dag med marginal. Jag kom hem vi tolv. Vid halv tre red jag igen. Skulle ha ridigt veckan innan men var förkyld så hoppade över det. Den här gången fick jag Berra. Det kändes i alla fall kul att få börja igen. Vissa saker kändes bättre en förväntat men andra saker märks det att det var länge sedan jag gjorde. Mamma skjutsade hem mig och jag hann precis duscha innan vi åkte in till Sthlm för ungdomsträff. Vi åt tacos och satt och pratade. Jag kände alla som var där. Vi är ju i och försig inte så många synskadade här i närheten ändå så det är väl inte så konstigt. Vi kom hem vid åtta. På kvällen gjorde jag läxorna och lite annat.

 

Idag hade jag vanliga lektioner på förmiddagen. Fick tillbaka SO-provet och det gick väl så bra som det kunde göra:D Vi åt en snabb lunch och tog sedan bussen till Kvarnängen för klasskampen. Klasskampen är en tradition i vår skola. Vi tävlar klassvis i vår årskurs i friidrott och samlar poäng utifrån hur bra prestationer vi gör. Vi hade länghopp, kast med liten boll, 60 meter och kula. Det gick inte alls bra för mig. Kände mig trött och presterade inte alls så bra som jag ville. Får satsa på nian istället. Vid halv tre kom mamma och hämtade mig.

Nu känns det skönt att det bara är fredagen kvar och sedan är det helg igen. Skriver snart igen. Vi ska till Yxlö också efter Värmdö så det blir nog på söndag.

Ha det så bra till dess!

/Lollo<3


Konferens mm

Hejsan!

 

Jag vet, nu har det gått en vecka igen. Men fast att man intalar sig att man ska blogga så blir det aldrig av. Men nu blir det så i alla fall. Min vecka har varit bra.

 

I måndags var jag i skolan som vanligt och på kvällen hände inget speciellt.

 

I tisdags gick jag bara första lektionen i skolan och sedan tog jag och mamma en taxi in till Stora Essingen där det var konferens om böckerna som jag skrev om sist. Först var det mammas intervju tillsammans med en annan förälder. Det var bra och jag tycker båda var duktiga och sa bra saker. Sedan träffade jag resten av min grupp och vi åt lunch. Sedan hade vi ett långt samtal med konferenciererna om frågorna. Alla på konferensen hade nämligen fått skriva ner frågor till oss och sedan hade de valt ut ett tiotal som vi skulle svara på. Vi hade ett väldigt långt och intressant samtal. Sedan hade vi en liten rast innan det var dags. Jag var väldigt nervös. Det är egentligen konstigt för det är ganska sällan jag är nervös när jag ska sjunga men det här var på något sätt annorlunda. Jag tycker ändå att intervjun gick bra för oss alla och vi hade faktiskt riktigt kul. Mamma och jag tog en taxi till tio i fyra. Jag var hemma ett tag innan det var dags för första repetitionen med rockkören för den här terminen. Det gick jättebra och vi var fler än vi någonsin har varit förut.

 

I onsdags slutade jag halv tolv. Kvällen gick till största delen åt till plugg eftersom vi skulle ha prov på fredag. Jag har föresten slutat sjunga i Next Generation eftersom jag inte riktigt kände att jag hade tid och ork att åka in till stan varje vecka. Det känns lite tomt men jag ska faktiskt redan i oktober vara med på en konsert som gäst.

 

I torsdags gick jag länge i skolan så kvällen märkte jag nästan inte av. Vi var på Yxlö en sväng och kollade till stället lite.

 

I fredags blev provet uppskjutet eftersom vi hade exkution på Lövhagen. På eftermiddagen hade vi Musik, Svenska och Matte som flöt på. På kvällen var jag hemma med familjen.

 

Igår kändes det som alla stack på en gång. Jacob skulle på fotbollsmatch och både mamma och pappa skulle ut och segla med respektive kompisar. När Jacob kom hem var vi hemma ett par timmar innan vi gick till farmor där vi sov under natten tills idag.

 

Vid elvatiden idag tog vi en taxi hem. Jacob åkte till Grönan med en kompis och jag har varit hemma och pluggat och tagit det lugnt.

Känner mig som vanligt trött på söndagarna. Har inga speciella planer för veckan men i helgen ska vi bland annat träffa mammas släkt på Värmdö.

Vi hörs... kanske inte så snart;)

/Lollo<3


Kort inlägg

Hejsan!

 

Den här veckan har varit ganska bra. Nu känns det att skolan börjar komma igång igen. Den här veckan har jag i alla fall inte gjort så mycket efter skolan. Var inne i Stockholm i onsdags på det sista mötet för projektet med boken. Boken är tryckt nu och den verkar bli väldigt bra. På tisdag ska jag och mamma på konferens som kommer att handla om just den boken, eller egentligen böckerna. Det finns en bok som är riktad till barn som jag har varit med i men sedan finns det en för vuxna också. Jag är med i den litegrann.

Nu i helgen har vi varit ute på sjön med segelbåten tillsammans med pappas kusin och hennes man. Vi seglade till Lacka i fredags och till Landsort igår. Vi har haft jättefint väder och jättetrevligt.

Det här inlägget blev väldigt kort men är för trött för att orka skriva något längre tyvärr.

Vi hörs när jag orkar skriva mer.

/Lollo<3


RSS 2.0