Horse Show

Hejsan!

 

Nu är det onsdag och jag har precis fått en paus från pluggandet och tänker därför försöka hinna berätta lite om min vecka.

 

Förra skolveckan slutade bra. Vi var på en teater på kulturskolan som hette Snällkaramellen. Fyra stycken i klassen var med. Pjäsen var rolig och de var duktiga. I fredags kväll var vi hemma och tog det lugnt.

 

Vi gick upp tidigt på lördagen för att titta på några båtar nära Stockholm. Vi fikade hos mormor en stund och åt lunch på ett kafé där vi åt soppa. Vi kom hem vid fyra, bastade och åt middag.

 

I söndags var det första advent och då har vi alltid som tradition att gå till kyrkan. Farmor följde med och det var helt okej. Efter det åt vi lunch med min farbror och kusin på en restaurang där maten var helt okej. Vi var hemma ett tag och jag hade lite sista minuten plugg innan mamma och jag tog en taxi in till Globen! Vi såg först prins Karl-Philips pris. En i min skola tävlade. Hon kom fyra. Sedan kollade vi på fyrspann vilket var rätt kul. Thomas Eriksson kom tvåa. Australien vann. Kändishoppningen är alltid kul och det var den det här året också. Vi hann inte se den sista eftersom vår taxi kom. Mia vann hoppningen och Carolin af Ugglas kom etta i stiltävlingen. Erik red fel hinder och blev diskad vilket var lite kul. De andra var också spännande att se på. De flesta var faktiskt väldigt bra för att ha ridigt så lite. Det är alltid tråkigt att åka hem från Horse Show eftersom det är så sällan och går så fort men det är lika kul varje år. Det här var fjärde året för mamma och mig och jag hoppas vi kommer dit nästa år också!

 

I måndags i skolan hade åttorna konsert, de som hade musik i elevens val. Några från vår klass var med och sjöng och de var bra allihop. På kvällen gymmade vi bara eftersom min pianolärare är sjukskriven.

 

Igår var det skola och sedan Rockkör. Snart är det Julton, en tradition på Kulturskolan där de bästa orkestrarna, sångarna och så vidare uppträder. Har aldrig varit med där tidigare men nu när jag sjunger i kören och vi ska vara med blir det äntligen av.

 

Idag har jag ridigt, fick Pizarro. Har jättemycket att göra just nu. Har engelskaprov på fredag och matteprov nästa vecka igen. Har franskaprov i morgon också men det är bara hörförståelse. Har därför massor att göra just nu och känner mig rätt stressad. Ska blogga så fort jag kan avvara lite tid.

Ha det så bra tills dess!

/Lollo<3


Konfirmationsläger sökes...

Hejsan!

 

Nu är det torsdag igen. Jag har haft en bra vecka. Det har varit ganska mycket i skolan men ändå har veckan gått ganska fort. Jag har haft mina gamla vanliga aktiviteter. I onsdags red Coco och jag tillsammans. Jag red Chess och hon Tuti och det gick jättebra. Sedan följde hon med mig hem. Efter att vi hade ätit satte vi oss och kollade på konfirmationsläger. Vi vill gå på seglarläger med konfirmation nästa sommar. Problemet är att antingen så är det nästan ingen segling alls eller stora båtar man seglar och vi vill segla lite mindre eller så är lägren på västkusten och det är för långt med tanke på att lägren är tre veckor långa allihop. Vi hittade tre men fick bara tag på ett av de men det verkade jättebra. Det var på Assö och det verkade helt okej. Det var inte fullbokat heller. De andra var på Malmakvarn och Husarö. Ingen av de svarade men Malmakvarn hade telefontid idag när vi hade lunchrast och då ringde vi då istället. Det var fullbokat men vi kunde ställa oss i kö. Husarö var också fullbokat tyvärr. Men vi ska fortsätta kolla lite innan vi bestämmer oss för att åka till Assö. Idag i skolan var det ganska bra. Vi har haft guldstund och efter det uppsatsskrivning i Engelska om hälsa vilket gick rätt bra. Sedan hade vi läxförhör på Franskan. Efter idrotten som bestod av gymnastikövningar och innebandy hade vi Elevens val. Jag är nästan klar med mina joggingbyxor men det känns som om det går så långsamt för jag vill bara bli klar och så är det något som inte fungerar och så blir man sur. Men nästa eller nästnästa vecka är de i af klara.

Annars är det lugnt, i helgen ska vi åka och kolla på några båtar till och sen är det ju Horse Show på söndag! Jag längtar!

/Lollo<3


En lyckad fest!

Hejsan!

 

Ojojoj vilken rolig, intensiv och trevlig helg vi har haft! Den har gått otroligt fort, varit otroligt intensiv och otroligt rolig! Som ni säkert kommer ihåg har vi haft 50-årsfest för pappa i helgen som vi har satsat stort på.

 

Pappa fyllde år i fredags men vi firade inte så mycket då eftersom festen var på lördagen. Farmor kom över en stund på kvällen och vi åt en god middag och pratade ett tag.

 

I lördags på förmiddagen var vi nere vid NSS och på eftermiddagen också. Vi kom hem vi halv fem och gjorde oss i ordning. Mamma och pappa gick lite tidigare och Jacob och jag hade ett genrep innan vi gick ner. Folk kom vid sju. De vuxna tog en fördrink på övervåningen. Innan de gick ner smet jag ner före de och spelade piano när de gick ner. Det gick inte så bra, men det tror jag ingen tänkte på så mycket. Middagen var väldigt rolig. Till förrätt fick vi sill. Till varmrätt fick vi gös med potatis. Det hölls en hel del fina och roliga tal till pappa som vänner och så klart mamma stod för. De vuxna sjöng ”Idas äldrevisa” och jag kompade. Sedan spelade Jacob en låt av Jan Johansson på saxofon och sedan kompade jag honom på båtlåten medans vi hade allsång vilket var roligt. Till efterrätt fick vi chokladmousse och efter några tal till var det dans. Jacob och jag var inte kvar så jättelänge utan gick hem vid halv ett. Festen var grymt rolig och den kommer man komma ihåg länge!

 

Vi sov väldigt länge idag. Några av våra gäster sov kvar hos oss men de flesta sov på hotell. Efter frukosten åkte våra vänner och mamma och jag åkte till Handen för att vara med på några fler inspelningar. Det gick bra den här veckan med och nu har jag inte så många låtar kvar. Efter det åkte vi till festlokalen och städade vilket tog en stund. Sedan har jag varit hemma och pluggat en del.

Imorn är det måndag igen men veckorna försvinner så fort att det nog snart är fredag innan vi vet ordet av. Veckorna består bara av måndagar och fredagar just nu känns det som och det är ju bara positivt. Snart är det jullov och nästa helg är det ju till och med första advent! Tänk på juldagen tänker man alltid på hur långt det är till nästa jul och så vips så är man där igen och tycker att det nog inte var så länge sedan det var jul sist.

Nästa helg ska mamma och jag till Horse Show i globen vilket ska bli kul. Skolveckan blir lugn, vi har inga prov.

Det var väl allt, ha det så bra!

/Lollo<3


Tillbaka igen

Hejsan!

 

Hoppas att allt är bra med er!

Veckan har varit fullspäckad hemma. Matteprovet tog mycket pluggtid hemma eftersom vi inte fick så mycket tid i skolan var jag tvungen att räkna ikapp en massa hemma så bloggen har fått vänta ett tag. Men nu är provet överståndet så nu är det bara att vänta och se.

 

I helgen var vi först på lördagen på fotbollsmatch med Jacobs innebandylag och sedan på båtmässan i ett par timmar och kollade in båtarna.

 

På söndagen var jag i studion och sjöng in några av låtarna till skivan. Sedan var jag på återträffen. Chokladprovningen var bra och vi hade trevligt annars också.

 

Nu i veckan har det varit precis som vanligt inklusive en del plugg hemma.

 

Pappa fyller 50 på fredag och på lördag ska vi ha jättestor fest med en massa vänner. Vi blir över 40 personer och det ska bli jättekul! Sedan ska jag till studion igen.

Det här inlägget blev väldigt kort, men jag är jättetrött!

Vi hörs snart!

/Lollo<3


Mycket pågång...

Hejsan!

 

Nu har jag precis pluggat. Vi har fått mer hemarbete än jag trodde vi skulle få redan nu så snart efter lovet. Har två prov nästa vecka, båda i matte, en a och en b-del olika dagar och så lite läxor i olika ämnen. Men nu ska jag sluta snacka skola.

 

Jag har haft en lugn vecka med bara de gamla rutinerna. Att gymma igen efter lovet kändes bra, har inte direkt sprungit så mycket och det blev rätt mycket choklad på lägret haha;D

Sedan på tisdagen var det rockkören. Har blivit väldigt hes efter lägret och även om det inte hörs längre när jag pratar så känns det dess då mer när jag sjunger.

 

Igår var det ridning, jag red Chess och det gick ganska bra.

 

Skoldagen var rätt kul idag och försvann rätt fort för att vara en torsdag. Jag syr fortfarande på mina joggingbyxor på syslöjden men de börjar bli klara nu. På Engelskan knatade vi vidare med en massa övningar, i Svenskan diskuterade vi en bok och på Franskan hade vi läxförhör. Efter lunchen skulle vi ha idrott. Vi spelar innebandy och håller på med gymnastik nu och jag tog med mig en showdown boll att ha som innebandyboll. Coco och jag hittade på någon ny sport, kalla det blindgolf, där man skjuter på en just sådan boll med en blindkäpp. I omklädningsrummet var det rätt kul haha;)

Ikväll har jag pluggat och tagit det lugnt.

 

Om veckan var lugn blir helgen dess totala motsats. Imorgon får jag och Jacob vara ensamma, mamma och pappa ska på NSS-festen. På lördag ska vi alla åka och titta på Jacobs fotbollsmatch innan vi sticker till båtmässan där vi så klart kommer att vara väldigt länge som de båtnördar VISSA av oss är. På söndag ska jag göra mina första inspelningar till Next Generations nya skiva som jag kanske har glömt att skriva om. Vi ska göra något lite annorlunda och spela in en skiva med gamla melodifestivalenlåtar från 60, 70, 80, 90 och 2000-talet som vi har gjort om lite så att de låter lite mer moderna men ändå är rätt lika originalet. En massa gamla nextare ska vara med och bland de jag. Sedan ska jag på SRF:s återträff för årets sommarläger med Stockholm och Gotlands län. Vi ska ha chokladprovning och äta ute. På allt detta har jag en del att göra till kommande skolvecka, får se när jag hinner, om jag hinner passa in det mitt i allt. Ja, det kommer jag att hinna, jag hinner alltid mer än vad jag tror när det gäller skolan tyvärr. Åtminstone om jag tror att jag inte gör det, annars brukar det vara helt tvärtom, i alla fall för mig. Nu ska jag sluta skriva en massa strunt, vi hörs!

/Lollo<3


Teaterläger 2011

Hejsan!

 

Som ni kan förstå har jag haft en underbar helg och dagarna innan har också varit väldigt roliga. Som ni säkert också förstår är jag väldigt trött och sliten, och lite ledsen över att allt är över och att det är skola imorgon. Det är inget fel med skolan, det kan också vara väldigt kul men allt känns så vardagligt och trist på ett sätt som bara skolan kan. Men från onsdagen och framåt hände detta...

 

I onsdags vid tre mötte vi upp Vickan på centralen och mamma skjutsade oss till Sundbyberg där vi i SRF:s ungdomsråd hade möte med Rädda barnen. Mötet handlade om föräldrar, hur de kunde göra för att bli bättre osv. Sedan åkte vi hem. Den kvällen gjorde vi inget speciellt, vi satt vid datorn, spelade piano och pratade.

 

I torsdags gick vi upp vid halv åtta för att kunna ta taxi till halv nio. Jag hade fått fel nummer till Karin men efter att chauffören hade hjälpt oss till hissarna gick det bra och vi hittade Karin utan några större besvär. Vi var fyra tjejer i gruppen och alla kände alla. Först lagade vi pannbiff, potatismos och lök. Vickan och jag jobbade ihop och det gick bra, men jag har fortfarande mycket kvar att lära om matlagning. Sedan kom en tjej som är sminkös och en annan tjej som själv är synskadad men som sminkar sig själv för att ge oss tips. Vi fick sminka oss själva och det är inte helt lätt när man inte ser något alls men det var faktiskt ändå lättare än jag trodde och vi fick en hel del bra tips som jag tror att jag kommer ha stor nytta av i framtiden. Dessutom blev det väldigt snyggt:D Resan hem tog en vansinnig tid eftersom det var mycket köer och vi hade samkörning åt helt fel håll. På kvällen efter middagen hade vi spa, Vickan och jag och det var kul.

 

I fredags var det lägerdags. Vi kom fram till Lillsved vid tolv. Jag och Vickan fick inte helt oväntat dela rum. Clara och en annan tjej delade rum. Rummen satt ihop och vi hade ett gemensamt vardagsrum och toa, vilket inte är så vanligt att man får men det var kul. Efter lunchen hade vi samling. Sedan satte vi oss med vår grupp och kom på en ganska dålig pjäs men som ändå var rätt kul på sitt sätt. Temat för i år var framtiden. Efter middagen var det musiktävlingar som det alltid är. Clara, jag och Vickan hade lovat att ta med oss choklad att dela på under lägret och vi fick ihop en ansenlig mängd som vi började på den kvällen. Vi umgicks en hel del med Axel. Axel brukar vara med på årskursbesöken så Vickan och jag känner honom väl och Clara med från alla läger.

 

På lördagen började vi med regi där vi filade på vår pjäs. Sedan hade vi musik, smink och kläder och kuliss. Allt gick väldigt fort eftersom vi inte ville ha mer än en låt, ingen skulle klä ut sig till något särskilt konstigt och scenen var hyfsat enkel att göra. På kvällen var det disco som inte var så kul så vi fyra gick till rummet och satt och snackade och åt choklad och hade den roligaste kvällen jag har haft på väldigt länge.

 

Idag var det inte så kul att gå upp. Allt var färdigpackat före frukosten och sedan var det genrep och uppspel. Vår grupp klarade sig helt utan missöden på uppspelet och kan vara fullt nöjda. Vickans föräldrar skjutsade mig till min moster och hennes familj och där var jag i några timmar och umgicks med de, åt lunch, spelade spel och var med Harry (deras Chihuahua). Vi var nere hos mormor också och fikade en stund. Jag kom hem vid halv fem, väldigt trött. Nu ska jag snart gå och lägga mig och vänja mig vid tanken att det är skola imorgon.

Ha det så bra!

/Lollo<3


Sista skolveckan och början på lovet

Hejsan!

 

Jag vet, det var jättelänge sedan jag skrev sist. Jag kan inte ursäkta det med annat en att jag inte hann innan vi åkte till Västkusten i fredags och där hade jag helt enkelt ingen lust. Men nu när jag ändå sitter här ska jag berätta lite om den sista skolveckan och början på höstlovet.

 

Den sista skolveckan var inte rolig alls. Alla veckor innan lov brukar vara jobbiga eftersom samtliga lärare, känns det som i alla fall brukar passa på att sticka in ett prov eftersom det passar bra och den här veckan var inget undantag. Egentligen var det inte så farligt, lite läxor och två prov i Kemi och Samhällskunskap men det känns ändå mycket när man sitter hemma och pluggar. Veckan i övrigt bjöd inte på något speciellt och proven och läxförhören gick bra.

Efter den sista och längsta lektionen på hela veckan kändes det som, vi har nämligen matte sista lektionen på fredagen och det är inte någon höjdare åkte jag hem, packade det sista och sedan åkte mamma, Jacob och jag in till stan för att hämta pappa. Resan till Mollösund gick ganska fort. Vi kom fram vid tio, värmde upp huset och packade upp. Huset tillhör några vänner till oss som tyvärr inte kunde följa med i år. Vi gick och la oss så fort vi kunde den dagen.

 

Dagen därpå fyllde Jacob 12 år. Han fick två träningströjor av mig och en klocka och mobiltelefon av mamma och pappa. Vi gjorde inte så mycket den dagen. Jacob och jag höll på med hans telefon. På kvällen åt vi skaldjur och fisk.

 

Dagen därpå tog vi det väldigt lugnt vilket vi i familjen är ganska dåliga på. På eftermiddagen sprang jag och det gick inte alls bra.

 

Igår var det dags att åka hem. Vi hade inte bråttom så vi kom inte iväg förrän vid två. Resan hem var också smidig och vi kom hem vid nio ungefär.

 

Idag jobbade mamma och pappa. När mamma hade jobbat klart var vi hos farmor en stund och fikade för att fira Jacob.

Det är ungefär det som har hänt mig sedan sist. Nästa gång jag bloggar blir nog på söndag efter teaterlägret. Nu känns det långt dit men jag vet att rätt som det är har det blivit söndag och det känns tråkigt. Men det ska bli jättekul att träffa alla vänner igen, särskilt Vickan och Clara, fast det inte var så länge sedan:D Vi ska hämta Vickan imorgon vid tre på centralen. Sedan åker vi till Sundbyberg för ett möte med Srf:s ungdomsråd. På torsdag ska vi på kurs på syncentralen där vi ska laga mat och få tips om hur man sminkar sig som synskadad och det blir nog kul. På fredag är det lägerdags!

Vi hörs snart!

/Lollo<3


RSS 2.0