Eksjö och skolan

Hejsan!

 

Nu är jag tillbaka igen och idag är det måndag. Min helg har varit väldigt rolig, så nu ska jag berätta lite om den.

 

I lördags gick vi upp ganska tidigt för att komma iväg till Eksjö. Vi fick åka med Charlie och hans pappa till stationen i Södertälje. Tåget skulle gå kl. 08.39. De flesta i gruppen gick på i Stockholm men för oss är ju Södertälje närmare. Under tågresan var jag väldigt trött och satt därför mest och dåsade. När vi kom fram till Eksjö tog vi bussen in till centrum. De hade inte riggat upp allt ännu så vi fick vänta ett bra tag och dessutom hann vi inte soundchecka alls. Men det gick ganska bra ändå. Jag sjöng inget solo eftersom jag var så hes efter förkylningen. När spelningen var klar packade vi ihop och gav oss av mot stationen igen. Först tog vi ett vanligt tåg till stationen och sen tog vi fjärrtåget därifrån tillbaka hem. Tågresan var rolig, jag satt hos mamma men på slutet var jag med de andra och det var kul. Tåget anlände till Södertälje vid sju. När vi kom hem åt vi middag hos några grannar. Där var vi tills klockan blev nio och sen gick vi hem och sov.

 

På söndagen gjorde jag mest ingenting, var bara hemma, pratade med Vickan och lyssnade på talbok. På kvällen kom pappa äntligen hem och då skulle vi direkt över till våra grannar och äta middag. Det var jättetrevligt som vanligt, jag älskar att vara där!

 

Idag var det skola som vanligt igen. Dagen började med Bild då vi först pratade om bilders betydelse och hur man kommunicerar med hjälp av bilder. Sedan fick vi göra en egen logga med hjälp av våra initialer. Sen var det Svenska då jag jobbade med ett häfte som handlade om studieteknik. Efter det var det Engelska då vi gick igenom en massa grammatik. På lunchen gick jag och Sussi hem till henne och var där ett tag. Det var kul och skönt att slippa skolan en stund. När vi kom tillbaka var det NO. Vi undersökte Blåstång och svarade på en massa frågor om den. På Franskan som var nästa lektion översatte vi dialoger. Sista lektionen var det SO och då läste vi en text tillsammans och sen fick vi massa frågor på den som vi skulle svara på. Vi slutade 14.45 så jag kom hem någon gång runt tre. Nu på kvällen har jag pratat med Vickan, ätit middag och cyklat med pappa.

Men nu tror jag inte att det var mer, slut för idag...

/Lollo<3


Sjuk...

Hejsan!

 

Sitter just nu här och har precis ätit tacopaj med mamma och Jacob. Pappa ska ut och segla med några vänner under helgen så nu är det bara vi tre.

 

I onsdags var jag i skolan som vanligt. Det hände inget speciellt egentligen, vi hade Slöjd, mentorstid, Svenska, Matte och Engelska. På Engelskan ringde taxin jättemånga gånger, de hade fått fel tid men det löste sig så jag kom hem i af:)Next G hade ingen träning den här dagen så på kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt.

 

Igår vaknade jag och hade ont i halsen. Jag tänkte att det kanske går över och funderade inte mer på det den dagen för än jag började bli snorig och hängig i skolan. Jag lyckades dock ta mig igenom skoldagen hyfsat bra, idrotten var lite jobbig men rolig:D Vi tränade friidrott, kanske inte det som jag är bäst på men det är kul och det är det viktigaste;) Hela den kvällen tog jag det riktigt lugnt. Kände mig väldigt trött och var väldigt snuvig.

 

Idag vaknade jag och hade feber. Vi bestämde alltså att jag skulle stanna hemma. Det var skönt att få vara hemma och vila och nu mår jag ganska bra:-D Next G ska åka till Eksjö imorgon och därför vill jag ju vara frisk till dess och nu verkar det som om jag kan följa med så det är bra:)

Men nu tror jag att jag har skrivit klart för den här dagen. Ska blogga på söndag eller på måndag och berätta om Eksjö!

Ha det så bra.

/Lollo<3


En rolig kväll

Hejsan!

 

Nu är jag ensam hemma, har precis kommit hem från en kompis.

I måndags var jag i skolan. På morgonen var vi ute vid Knappelskär och hade Biologi. När vi kom tillbaka var det lunch, sen Biologi i klassrummet. Vi gick mest igenom vad vi hade lärt oss på Knappelskär. Sen hade vi Språkval och SO innan vi slutade för dagen. På kvällen gjorde jag inget speciellt vad jag minns.

 

Idag var det den första skoldagen där vi bara hade vanliga lektioner. Dagen började med Matte. Sen fortsatte den med NO. Efter NO:n var det lunch, fisk. Efter lunchen var det Språkval och det var flum! Sen var det Svenska. Skolans bibliotekarie kom och redovisade en massa böcker. När alla hade lånat varsin bok var det idrott. Vi började med en massa information. Sen var det jägarboll och gympatimmen avslutades med stafett. Klara och jag bytte om snabbt och sen skyndade vi oss till bussen. Jag skulle följa med henne hem den här dagen. När vi var framme hos henne gick vi och hälsade på alla kaniner som hennes familj och deras grannar har. De hette Silver, Gucce, Minihopp, Mimmi, Våfflan och Sally. Sen fanns det två gråa hanar som de inte hade döpt än. Sen gick vi in och tittade på Sound of music ett tag. När vi hade tittat på den gick vi ner i köket och bakade chokladbollar. Första omgången blev så dålig att vi hällde upp all smet på en tallrik och satte in den i frysen. Sen gjorde vi en smet som det faktiskt gick att göra bollar av. När vi var färdiga med det bjöd Klaras pappa oss på ugnspannkaka och det var gott. Sen gick vi ut och hälsade på alla niner igen. De är så söta<3333 När vi hade gullat ett tag med dem gick vi in och åt chokladbollssmettårta och drack te, mums! Sen spelade vi piano en stund innan taxin hämtade mig och körde mig hem.

Japp, det var min måndag och tisdag, Vi hörs!

/Lollo<3


En intensiv helg

Hejsan!

 

Just nu har jag precis ätit middag och är väldigt trött. Det har varit en väldigt intensiv helg så det kanske är därför.

 

I fredags var jag i skolan och det var kul. Senare på kvällen var Jacob och jag hos farmor och Karl-Erik. På morgonen följde vi med My och hennes pappa till Norrtälje där Next G skulle uppträda. Jacob följde med som ledsagare eftersom mamma och pappa var i Täby och städade ur en gammal kontorslokal. När vi kom dit gick vi igenom schemat och lite sådant innan vi soundcheckade. Clara kom och tittade också eftersom hon bor i Norrtälje. Uppträdandet gick ganska bra med tanke på att vi inte har tränat så där jättemycket sen det blev sommarlov. När spelningen var slut åt vi i Next G lunch. Sen gick Jacob, jag, Clara och hennes bror Matias runt där och tittade lite. Det var ungefär som Tomtitt med mycket maskiner och saker man fick testa på. Jacobs och min taxi gick halv fyra. Den tog oss till Täby där vi mötte upp mamma och pappa. Vi tog vår egen bil till Trosa där vi var bjudna på kräftskiva hos Richard och hans familj. Det var jättetrevligt och vi skrattade mycket. Vi kom i säng runt ett.

 

Idag vaknade vi vid åtta i Trosa. Vi klev upp, bäddade och kom iväg strax före halv nio. Jacob skulle ha fotbollscup den här dagen. När vi hade släppt av honom åkte vi hem och åt frukost. Sen åkte mamma och pappa till Täby igen. Jag väntade på Fredrika som kom strax efter tolv. Vi var hemma hos oss ett tag innan vi åkte hem till henne. Sanna, Fredrikas kompis var också hemma hos henne. Hon har två marsvin som heter Virus och Vitamin och Virus har nu fått bebisar med Fredrikas marsvin Lennart. Det blev en kille och en tjej som hette Vilda och Ludde. Jag fick hälsa på Vilda och hon var jättesöt!<3 Fredrika hade nu äntligen fått hem Lillebror, kattungen från hunddagiset och han var också söt med massor av energi:-D Sen åkte vi och köpte varsin hamburgare som vi åt vid Nicksta. Sen åkte vi hem till Fredrika igen och tittade på I taket lyser stjärnorna. Jag har sett den förut och den är så himla bra! Sen skjutsade Fredrika mig hem. Mamma och pappa kom hem ca en timme senare och vi åt pizza.

 

Jaja, det var min helg, intensiv men rolig som vanligt.

Tack för idag<3

/Lollo<3


Skolstart och Next G-träning

Hejsan!

 

När bloggade jag sist? Just det, i måndags tror jag det var.

 

I tisdags var jag hemma väldigt mycket. På eftermiddagen var jag i skolan och kollade lite på hur det kommer se ut inför sjuan. Det var väldigt många personer där. Vi tittade på en film som handlade om mig som STV gjorde när de spelade in ”Kött på benen”. Den är från ettan. Sedan pratade vi en stund. Annars gjorde jag inte så mycket, pratade med Vickan på kvällen.

Igår förmiddag var jag hemma. Vid ett kom mamma hem. Vi åt lunch. Sen åkte vi in till stan där jag skulle på datakurs. Vi gick igenom lite olika saker och fixade en ny mail till mig. Sen åkte mamma och jag in till Globen. Där shoppade vi lite, jag fick en tröja och en kofta. Vi åt middag på ett kafé. Sedan åkte vi hem till Leif där det var Next G-träning. Vi har inte tränat sen i juni så det blev ganska pratigt och skrattigt. Men det var kul;D

Idag började skolan! Vi anlände dit klockan nio då det var upprop. I sexan splittrades alla klasser så nu är det nya. Men det är ganska många med från min gamla klass. På förmiddagen var vi mest i klassrummet där vi ska ha Svenska och SO. Våra mentorer delade ut massa papper. Tjugo över elva åt vi lunch, köttgryta. Sista kvarten skrev vi lite och sen visade de våra skåp. Vi får dela de två första veckorna nu, för skåpen räcker inte till. Sen kom mamma och hämtade mig. När hon hade dumpat av mig och Jacob hemma pratade jag med Vickan. Mamma kom hem vid tre och sen dess har jag tagit det lugnt.

Ha det så bra så hörs vi!

/Lollo<3


Äntligen hemma!

Hejsan!

 

Äntligen! Nu är vi hemma igen och det känns så himla skönt! Visst har det varit bra på sjön men det känns ändå bra att bo i ett riktigt hus igen.

I  lördags städade vi ur båten nästan hela dagen. På kvällen åkte vi till några vänner som bor i Uddevalla och sov över där.

Igår satt vi nästan hela dagen i bilen. Vi kom iväg från Uddevalla halv elva ungefär och var hemma runt fem. På kvällen packade vi upp. Jag pratade ett bra tag med Vickan också, har saknat henne och alla andra som jag inte kan hålla så mycket kontakt med medans jag är på sjön.

Idag har jag bara varit hemma. Pratade med Vickan idag igen. Vi pratade läääääänge! Typ hela eftermiddagen;D

Nu har jag precis ätit middag (korv med bröd).

Tror jag bloggar igen på onsdag eller på torsdag.

Ha det så bra tills dess!

/Lollo<3333


Lysekil igen

Hejsan!

Nu är vi i Lysekil igen. Jag sitter och lyssnar på radio. Snart ska vi spela lite kort innan vi går och lägger oss.

Sen jag bloggade sist har vi först varit i Hunnebostrand där en klasskamrat till mig och hans bror som går i Jacob klass och deras föräldrar har sommarställe. Vi var hos de en hel kväll och pratade och grillade.

Dagen efter gick vi till Hamburgsund. Det jag minns mest därifrån var Ibrahims pizzeria. Det var en kille som hette Ibrahim som drev en pizzeria som vi åt på kvällen. Hans pizzor var grymma! Vi orkade till och med att äta panacotta efter, så lätta var hans pizzor.

Dagen efter det gick vi till Fjällbacka. Där var vi bland annat och tittade på bergsklyftan som i Ronja Rövardotterfilmerna är Helvetesgapet. Vi stannade i Fjällbacka i två nätter.

Idag har vi haft gäster ombord på båten igen men bara över en dag. Det var Lasse (Lasse och Viveka som vi besökte i Lysekil), hans dotter och henne dotter. Det var jättetrevligt. De seglade med oss hela dagen. Vi släppte av de i Lysekil där vi är just nu.

Imorgon går vi till varvet där vi ska lämna Tettina. Hela lördagen kommer vi packa ur henne. Sen på lördag kväll sover vi hos några vänner. På söndag åker vi hem.

Jag bloggar igen på söndag eller på måndag.

Ha det!

/Lollo<3

Ps Tack ska ni ha farmor och Karl-Erik för alla fina kommentarer. Vi ser fram emot att träffa er snart igen. Ha det så bra till dess!


Smögen

Hejsan!

Förlåt igen för dåligt uppdatering!

Just nu är vi på Hasselösund i närheten av Smögen. Sedan jag bloggade sist har vi bland annat varit i Mollösund, Lysekil och Fiskebäckskil. I Mollösund var vi i två dagar. En dag åkte vi in till Henån och handlade mat. I torsdags seglade vi till Lysekil där vi hälsa på några vänner som har sommarhus där. Därifrån gick vi till Fiskebäckskil. Idag tog vi oss hit. Vi var varit över till Smögen och shoppat kläder. Jag köpte ett par Converse-skor som jag gillar jättemycket! Vi åt middag där också innan vi begav oss tillbaka till båten. Men innan vi hann lämna stan var vi inne i en sista affär där jag också hittade en klänning och en bolléro.

Nu i kväll har vi duschat och spelat kort.

Men nu ska jag gå och lägga mig, god natt!

/Lollo<3


På Dyrön

Hejsan!

Nu har vi precis ätit frukost och vi är på en ö som heter Dyrön. Idag ska vi till Mollösund där  vi ska träffa några vänner. Det är också där vi ska lämna båten när semestern är slut.

Sen jag bloggade sist har det inte hänt något speciellt. Motorn är helt normal nu och det har funkat jättebra. Vi har haft gäster också men de åkte igår. I lördags var vi i Göteborg och igår var vi på en liten ö som heter Hälsö. Det var mysigt där och vi hade kul. Vi spelade rapparkalja och det blev hur kul som helst. De skummaste orden var: oll, plots, kamelhopp och nakna pojkar. Ja, det är sant! Nakna pojkar var typ en klimpvälling som används mycket i Jämtland. Konstigt namn alltså:s

Men nu måste jag sluta, vi hörs om tre dagar eller något sådant.

Ha det!

/Lollo<3


RSS 2.0