Åre och ännu en skolvecka

Hejsan!

 

Nu har vi varit i Åre och åkt skidor och ännu en skolvecka är snart slut. Först tänkte jag skriva lite om Åre.

 

Jag var i skolan på förmiddagen. Tåget gick vid två-tiden. Det var en rätt bekväm resa upp borsett från att det var ganska högljutt från vissa. Lägenheten var jättefin. Vi packade upp, och kollade lite på tv innan vi gick och la oss.

 

På natten hade det snöat mycket vilket gjorde att de inte hade kunnat pista under natten. Underlaget vart därför rätt konstigt. Det gick inte att åka särskilt fort så vi åkte nog ungefär lika dåligt allihopa den dagen. Vi flyttade mycket på oss den dagen vilket gjorde att vi inte fick så bra flyt i skidåkningen. På kvällen var vi hemma, åt en massa mat och spelade kort.

 

Dagen därpå var underlaget bättre, särskilt på förmiddagen. På eftermiddagen började det bli mer uppkört. Vi tog oss bortåt mot en av äggliftarna. Vi åkte några åk där innan vi tog oss hemmåt. På kvällen var vi på en restaurang som hette Broken. De hade de största hamburgarna jag någonsin skådat, och då överdriver jag inte. Jag tog en för barn (hälften så stora som dem för vuxna) och jag var så mätt att jag mådde illa efterråt. Men det var dem godaste hamburgarnas jag ätit på väldigt länge;).

 

På söndagen åkte vi bara på förmiddagen men det var den finaste skidåkningen på hela helgen. De hade pistat riktigt bra och vädret var också schyst. Tåget gick vid halv fem. Efter lite strul med var alla skulle sitta eftersom dem hade gjort om numreringen i hela vår vagn fick vi tillslut en kupé. Det var jätteskönt att få sitta lite avskillt. Resan hem var ganska dämpa, alla var rätt trötta. Vi kom hem till Nynäs vig ett-tiden på natten.

 

Skolan dagen därpå var okej vad jag minns, bortsätt från att jag var lite trött. På kvällen följde jag med mamma på kurs med Rocky. Det var andra kursdagen och det var ganska kul, fast kallt!

 

På tisdagen var det också lugnt. Någon förening som var mot rökning var i skolan och pratade lite, det var rätt intressant. Efter idrotten som var dagens sista lektion kom än från syncentralen på mobillityn, jag fick en ny daisy-spelare som man laddar ner talböcker på istället för att ha dem på skiva som på min gamla. Visserligen lite krångligare men det är mindre än hälften så stor som min gamla vilken är mer praktiskt.

 

På onsdagen var det än ganska kort skoldag, vi slutade 14.10. Jag var hemma några timmar innan vi åkte på Next G-träning. Det var kul och vi övade inför konserten på båten när Leif fyller 50 år.

 

Idag var den en väldigt lång skoldag. På SO:n jobbade vid med antiken. Jag och två andra tjejer skriver om guden Apollon så vi letade fakta om honom. På matten jobbade vi med bråk. På NO:n jobbade vi med skelettet och olika djur. Efter lunchen hade vi vikarie på idrotten. Det gick inte så bra, vår klass är ganska lugn men tyvärr inte när vi har idrott.  På språkvalet trodde hälften av klassen att vi hade läxförhör och hälften att vi inte hade det. Jag var en av dem som inte trodde det eftersom läraren inte utttryckligen hade sagt det. Som tur var hade jag rätt, ingen förhör. På elevensval satt jag mest och hade tråkigt och pluggade lite till Engelskaprovet tills imorgon. Jag kom hem vid fyra. Jag var hemma ett tag. Vid halv sju åkte vi till kyrkan för att förbereda lite inför begravningen imorgon. Jag ska sjunga Halleluljah och spela piano till. Jacob ska spela What a Wunderfull world tillsammans med en av Karl-Eriks döttrars son. De är hemma hos oss nu och övar, det låter redan jättebra och de har knappt börjat. Hoppas jag kan lära mig spela så bra någon gång. Förutom begravningen imorgon blir den här helgen ganska lugn, jag har ingen aning om vad vi ska göra. Vi får se, kan vara skönt att inte ha något inplanerat direkt. Vi hörs!

/Lollo<3


Rocky

Hejsan!

 

Det här inlägget blir inte så långt eftersom jag har mycket att göra. Tänkte bara skriva lite om programmet igår.

 

Vi tyckte att det blev väldigt bra. Det kändes som att det speglade vår familj bra, det kändes också seriöst samtidigt som det var kul och ja, Rocky bor hos oss nu. Fick inte skriva om honom innan programmet hade sänds. Han är en helt underbar Chihuahua, vi trivs jättebra med honom och han är den mest keliga, sötaste och mest tillgivna hunden i hela världen. Innan programmet skulle vi aldrig kunnat tänka oss en Chihuahua men nu känns han verkligen som en del av vår familj. Han är väldigt lugn och cool för att vara Chihuahua, vilket också är en fördel. Det är dessutom en fördel när vi är ute på sjön. Vi kan inte ha en stor hund, det skulle aldrig fungera i vår vardag. Därför är Rocky helt perfekt, även fast vi kanske inte hade tänkt oss en så liten hund från början. Men det här känns verkligen rätt. Han har bara bott här i två månader men det känns som om han alltid har bott här på något sätt. Hoppas han stannar hos oss länge nu<3333

Nu måste jag kila, vi hörs efter att jag har kommit hem från Åre.

/Lollo<3        

Ditt och datt och roligt i veckan...

Hejsan!

 

Nu är vi precis hemkomna från en konsert i Sorunda kyrka. Det var orkestrarna från kulturskolan som spelade. Jacob var med och det lät jätte bra! Tidigare idag har jag varit hemma, pratat med Vickan och tagit det ganska lugnt. På förmiddagen var mamma, jag och farmor och tog en sväng i hamnen.

 

Den här veckan har varit som vanligt, rolig men häktisk. I måndags gymmade vi och jag spelade piano. I tisdags var det kör på kvällen. I onsdags var det Next G-träning. Den var inte särskilt rolig eftersom vi skulle ta ut nya solister, det innebar att vi som redan hade solo fick sitta och vänta, det gav ingenting alls. I torsdags var skoldagen lång och dryg. På kvällen pluggade jag en del. Pappa och jag var hos farmor en stund också. Fredagen var bra. På Svenskan skulle vi redovisa en intervju som vi hade gjort. Jag hade intervjuat pappa om hans resa runt jorden som han gjorde för ett tag sedan innan Jacob och jag kom. Det gick jättebra. På kvällen sov jag och Jacob hos farmor. Vi lagade mat och servade henne, det gick jättebra. Dagen därpå gick vi upp tidigt. Jag är ju med i SRF:s ungdomsråd och vi hade möte. Mamma och jag åkte taxi in till stan. Mötet var bra. Först gjorde vi övningar som gick ut på att få bättre självförtroende. Sedan fick vi öva självförsvar vilket var väldigt roligt. En i teamet som undervisade oss i självförtroende tog på sig en väldigt stor dräkt som var gjord av kuddar. Sedan fick man slå på honom haha, jag garvade rätt mycket;) Sedan fick vi köttbullar till lunch. När Vickan och jag skulle på toa upptäckte vi veckans schema som satt uppe på väggen. ”Vet du?” sa Vickan. ”Nej, vadå?” sa jag. ”På måndagar har dem korsfästning!” ”Nej, det går väl inte?” ”Jo, kolla!” Jag kollade. ”Vickan, det står korgflätning!” hahahaha;D Sedan fick vi testa GB:s nya glassar. Jag provade en som var vaniljglass med jordgubbssås och chokladtopping, den kändes väldigt vanlig så den var ingen höjdare direkt. Men sen provade jag en Magnum som smakade karamell och nötter med choklad, super god! De sista timmarna pratade om vilka förändringar vi ville göra inför kongressen i oktober. När vi hade skrivit ner några förslag och diskuterat lite övrigt var mötet slut.  Pappa och Jacob kom och mötte upp mamma och mig i stan och vi åkte och hälsade på några vänner som vi inte har träffat på ett tag. Jättekul att se dem igen!

 

Idag har det som sagt varit rätt lugnt, det brukar vara så på söndagar.

OBS! Ville bara säga att vår familj är på TV på tisdag. Programmet sänds klockan 20 till 21. Det handlar om att skaffa hund och det var det vi spelade in i januari. Vi är med i program nummer två. Hoppas det blir bra. Kommer kännas lite konstigt att se oss alla fyra en hel timme i TV men det blir nog kul.

Det var nog allt tror jag. På torsdag åker pappa och jag tillsammans med två kompisar och varsin dotter till Åre och åker skidor tills på söndag. Vi har gjort det i ganska många år nu men det här är första gången vi åker till Åre, tidigare har det varit i Sälen. Nu ska jag sluta tjata, vi hörs!

/Lollo<3


Hänt sen sist...

Hejsan!

 

Nu är det lördag och jag har riktigt tråkigt. Är hemma med Jacob och har ingen idé om vad jag ska göra. Mamma och pappa är på båtmässan och kommer inte hem förrän ikväll. Tänkte i alla fall berätta lite om vad jag har gjort den här veckan.

 

Den här veckan har känts ganska seg, kanske för att det precis har varit lov. I måndags var det skola. På eftermiddagen spelade jag piano. Mamma och jag hoppade över gymmet eftersom jag hade ont i knäna och vi båda kände oss lite krassliga. På tisdagen var det kör då vi övade inför konserten som är i slutet på april. I onsdags var skolan som den skulle. På kvällen var det hur-barn-ska-kunna-påverka-vuxna-så-att-de-lyssnar-mer-mötet. Det var ganska bra. Vi är typ 6 stycken nu och alla fungerar bra med alla. Sen var det Next G-träning. Vi gjorde inte så mycket enligt mig, sjöng mest och kollade på Shanti Shanti-videon som nästan är klar. I torsdags gjorde jag en hemlig sak, berättar mer i framtiden om det. Igår var jag på fest oss Coco som fyllde 13 år. Vi var 7 tjejer, några från klassen och några från Cocos dansgrupp. Först drack vi en välkomsdrink. Till middag fick vi Tortellini. Sen var det charader, vilket jag var riktigt dålig på;) Efter efterrätten gick vi ut en sväng för att få lite frisk luft. Det var en hel del backar som var väldigt hala som det gick långsamt att gå uppför men fort nerför;D Sista halvtimmen var vi ganska trötta. Min taxi kom någon gång efter elva. Det var jättekul oss Coco:D

 

Idag har jag inte gjort något vettigt, bara varit hemma. Ikväll när mamma och pappa har kommit hem och vi har ätit ska vi kolla på finalen i melodifestivalen.

Imorgon vet jag inte mer än att vi ska till kyrkan för att höra på när de läser upp Karl-Eriks namn. Bloggar någon gång i framtiden, tänker inte säga när eftersom man aldrig vet när jag har tid och ork...

/Lollo<3


Hos farmor

Hejsan!

 

Nu sitter jag hemma hos farmor. Vi har varit här på middag och haft jättetrevligt. Idag har vi i familjen också varit ute på Lövhagen och grillat korv med hunden, jättemysigt.

 

Igår var vi hemma och tog det ganska lugnt. På kvällen var vi hos farmor och handlade lite. På kvällen tittade vi på melodifestivalen och åt godis, gott!;) Fredagen var också rätt lugnt vad jag minns.

 

Imorgon är det skola, suck! Det kommer kännas konstigt att komma tillbaka till det normala livet igen. Det här lovet har ju varit väldigt bra men också sorgligt. Jag tror ändå att det kommer kännas rätt skönt att komma tillbaka till vardagen igen.

Bloggar mer i veckan så  ha det så bra till dess!

/lollo3


Ett oväntat slut

Hejsan!

 

Den här skidveckan blev inte som planerat. Vi kom till stugan på söndag kväll. Den var mysig och väldigt gammal. På måndagen åkte vi skidor som planerat. Det var jättefint väder, en riktigt bra skiddag. På tisdagen var det ännu bättre skidåkning. Vi var i backen redan vid nio då liftarna öppnade och fick på så sätt till lite manchesteråkning. Innan vi skulle äta lunch trillade jag, skrapade upp ansiktet och gjorde illa knäet lite grann, men det funkade i af att åka skidor den dagen. På kvällen när vi hade ätit middag ringde Karl-Eriks dotter som var hemma och hjälpte farmor och Karl-Erik när han var så sjuk och sa att han hade dött. Vi blev väldigt ledsna och vi visste inte vad vi skulle göra, om vi skulle stanna i Tänndalen eller åka hem. Morgonen därpå bestämde vi oss för att åka hem trots att det var tänkt att vi skulle åka på söndagen. Vi var hemma hos de vid åtta. Då var farmor, Karl-Eriks båda döttrar och pappas bror redan där. Pappa stannade där och sov över. Idag ska begravningsbyrån komma hem till dem, hela vår familj ska också vara med.

 

Vi saknar alla Karl-Erik eftersom han och Farmor alltid fanns där och hjälpte mig och Jacob när vi var små och alltid har varit som en farfar trots att han egentligen inte är det. Trots det sorgliga känner vi alla ändå att det här var det bästa som kunde hända. Karl-Erik blev dålig för två månader sen och därefter har han blivit sämre och sämre. Cancern satt i bukspottskörteln, vilket är svårt att göra något åt. Samtidigt som det är tråkigt och jobbigt tror jag ändå att det var bra istället för att han skulle behöva ha ont i några månader till. Farmor var där och samma dag som han somnade hade han varit uppe en del, ätit lite och suttit ute på balkongen. Sedan på kvällen orkade han inte mer och somnade där efter. Saknaden är stor men vi ska försöka att göra det bästa av situationen nu och se till att han får en riktigt fin begravning. Karl-Erik blev nästan 83 år gammal och trots att han till slut fick cancer så har han varit väldigt pigg för att vara så gammal. Man vet ju aldrig heller vad som händer efter döden, kanske finns han fortfarande kvar här.

 

Och nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra av resten av det här sportlovet, vi får se vad man kan hitta på. Har blivit rätt förkyld så jag kanske bara får ta det lugnt. Skriver mer snart!

/Lollo<3


RSS 2.0