Gott Nytt År!

Hejsan!

 

Oj, länge sen jag bloggade alltså! Vi har precis renoverat arbetsrummet där datorn står och därför har jag inte kunnat blogga på flera dagar.

 

Nu är det nyårsafton och vi ska ha en massa gäster hemma hos oss. En barndomskamrat till pappa och hans familj och Richard och hans föräldrar. Just nu är de andra ute och fixar mat i köket och jag har tråkigt. Sen sist har det varit väldigt lugnt trots att det har gått så lång tid. Mamma och pappa har jobbat en hel del och jag och Jacob har därför fått vara hemma.

 

I onsdags var Richard och de andra hemma hos oss på middag och på förmiddagen var pappa, jag och Jacob och badade i Ösmo.

 

Igår var jag och Fredrika inne i Farsta, Fredrika köpte presenter och jag var med. Sen fikade vi i Västerhaninge. Annars har det varit väldigt lugnt som sagt.

Nej nu hinner jag inte skriva mer, vi hörs snart!

/Lollo<3333


Julen

Hejsan!

 

Nu är det juldag, sorgligt men sant. Jag har haft en jätterolig jul hemma med familjen och farmor och Karl-Erik.

 

På morgonen väckte mamma och pappa oss vid halv nio. Efter frukosten fick vi varsin morgonpresent, jag fick ett Kallahaspel och Jacob en bok. Sen spelade Jacob och jag Kalaha ett bra tag. Halv tolv kom farmor och Karl-Erik. Vi pratade lite allmänt innan vi åt lunch. Maten var jättebra, vi hade gjort det mesta. Efter det gick vi och såg Kalle Anka, en gammal goding som aldrig blir sämre för varje år utan tvärt om bättre och bättre tycker jag;) Sen fikade vi och Jacob och jag spelade för de andra. Sedan var det dags att öppna paket! Jag fick två halsband, ett armband, ett USB-minne, en plattång, två t-shirtar, en tubhalsduk, en underlagskräm, ett par skidbyxor och ett par byxor som man ska ha under överdragsbyxorna. Sedan tog vi det lugnt, tittade på våra presenter och Jacob och jag spelade lite mer. Farmor och Karl-Erik åkte vi nio. Jag längtar redan till nästa jul men det har varit en jätterolig jul som jag hoppas blir lika rolig nästa år.

 

Idag har det varit en riktig slödag, i alla fall för mig. På förmiddagen gick vi en promenad på Lövhagen. Sen åkte vi hem till farmor och Karl-Erik och fikade där. Sen åkte vi hem, åt lunch och jag pratade med Vickan i fyra timmar ungefär, haha;) Nu på kvällen har vi tittat på Harry Potter och ätit fisk till middag.

Måste kila nu, vi hörs!

/Lollo<3


Lov!

Hejsan!

Nu är det lov! Sitter här med min dator som jag egentligen har i skolan. Jacob sitter bredvid och kollar på filmklipp på datan och vi lyssnar på musik.

Igår var det en kort och bra skoldag. Först samlades vi snabbt i klassrummet och sen var det avslutning i aulan. Lärarna gjorde en jätterolig show, super! Sen samlades vi i klassrummet innan vi hade en snabb lunch. Sen träffades vi en snabbis och fikade i klassrummet innan det var lov! Hemma tog jag det lugnt. På kvällen åkte vi till Hesselby för att fira pappas bror som fyllde år.

Idag har Jacob och jag varit hemma och tagit det lugnt. Mamma har precis varit här och vi har ätit lunch. Senare idag ska vi åka och hämta pappas nya bil. Ha det bra så hörs vi snart!
/Lollo<3


Stjärnjul

Hejsan!

 

Nu är det söndag och vi har precis fikat.

 

Igår var det dags att gå på Stjärnjul igen. Vi tog tåget in till Stockholm och mötte upp våra vänner utanför Filadelfiakyrkan där konserten skulle vara. Konserten började 17.30 och höll på i två timmar ungefär. Det var superbra!  Det var två körer som det alltid brukar vara och tre gästartister. Jessika Andersson, någon operasångare och en gospelsångare. De två var sådär men Jessika var jättebra och körerna lika så. Den konserten kommer jag komma ihåg länge. Vi tog tåget tillbaka och våra vänner tog bilen. En dörr på tåget gick sönder så vi blev lite försenade men när vi kom hem hade vi och våra vänner en liten fest hemma hos oss. Vi åt lite småplock och pratade, jättetrevligt.

 

Idag gick vi upp någon gång före nio. Jag har mest legat upp på rummet och slöat, gud vad lat jag är;D Annars ska vi inte göra något speciellt, ska hjälpa mamma lite nu och sen ska vi slå in lite paket.

Ha det!

/Lollo<3


Längtar till jullovet!

Hejsan!

 

Nu sitter jag här och har ganska tråkigt. Ikväll ska vi på konsert med några vänner. Konserten heter Stjärnjul och vi har som tradition att alltid gå på den så här dags före jul. Några andra bekanta till oss är med och sjunger i kören. De har alltid en gästartist varje år. I år kommer bland annat Jessika Andersson och det blir säkert jättekul för det brukar det vara! Nu känns det verkligen att det bara är en vecka kvar till jul. Vi har bara en och en halv skoldag kvar eftersom vi går full dag på måndag men bara från 09.30 till 12.00 på tisdag och sen är det lov!

 

I onsdags var det skola igen och min gamla kompanjonlärares sista dag sen hon började med mig när jag började i skolan. Nu är en av våra mentorer min kompanjonlärare istället. Dagen började med Syslöjd, jag sydde fast ärmarna på min tjocktröja som jag syr och nålade en hel del. Vi har missat så mycket slöjd under höstterminen att vi förmodligen kommer ha några extra gånger nästa termin vilket passar mig bra eftersom jag är långt ifrån klar än. Sen var det Mentorstid och Svenska då det inte hände något kul alls eftersom de andra kollade på film. Efter lunchen var det Matte och sen Engelska. När dagen var slut åkte jag hem ett par timmar innan mamma och jag tog bilen in till stan för nästa möte med det där bokprojektet om hänsyn till funktionshindrade barn. På vägen hem köpte mamma lite julklappar och vi åt på Macke Donken.

 

Igår var det veckans längsta och segaste dag. På förmiddagen hade vi SO då vi började med våra häften om systerreligionerna, Matte då Klara var min kompanjonlärare vilket hon faktiskt klarade väldigt bra med undantaget att vi knapp hann räkna någon matte alls, haha;), NO då vi... fattade inte så mycket:S Till lunch var det julbord. På Idrotten hade vi vikarie, vilket var väldigt kul. Vi gjorde bland annat övningar då vi tjejer fick rida på killarnas ryggar och en då vi tjejer ställde oss på ett led mitt emot varandra och höll varandra i händerna med vilka vi bar en kille i taget. På Språkvalet såg vi en film som hette Taxi, Coco syntolkade med all heder;) Sista lektionen var det Elevens val, läraren var sjuk så de flesta gick hem med undantag för Sussi och jag som satt och pluggade medan vi väntade på min taxi. På kvällen var mamma, pappa och jag på kulturskolan och tittade på årets Julton som Jacob var med i. Det är en musikuppvisning från kulturskolans sida och det sägs vara jättebra och det var det också.

 

Igår började dagen med SO, sen Engelska och till sist Svenska. Efter skolan besökte Mamma, pappa och jag ett gym för de som behöver hjälp av en sjukgymnast, inte för att någon av oss behöver det men det var det enda stället jag fick komma in på eftersom jag egentligen är lite för ung för att gå på gym. På kvällen åt vi lite snacks. Sen lagade vi Tacos som Jacob och jag skulle äta själva eftersom mamma och pappa skulle på någon fest. När de hade åkt spelade Jacob och jag lite ihop, sjöng Singstar så det dånade, (nästan bokstavligt faktiskt) och spelade Fifa 11. Mamma och pappa kom hem vid tio.

 

Idag tog vi sovmorgon på typ en kvart, vi gick upp 08.45. Efter frukosten åkte pappa och Jacob in till stan och mamma till centrum så jag blev ensam hemma. Nu har mamma kommit hem och jag har just inget att göra.

Nej nu måste jag sluta, det här tog ett tag att skriva. Ha en trevlig helg!

/Lollo<33


Juliga dagar

Hejsan!

 

Nu har vi precis ätit middag, fisk med potatis och det var gott. Jag har haft ett par lugna men väldigt juliga dagar sen i lördags.

 

I lördags var vi hemma hela dagen och bakade pepparkakor, lussebullar och satte ihop vårt pepparkakshus som faktiskt blev rätt bra. Resten blev också bra:-D

 

På söndagen bakade vi också en hel del. På förmiddagen var vi också ute och gick på Lövhagen. Där träffade vi på farmor och Karl-Erik så de följde med oss hem ett tag. Sen gjorde vi tryffel och kola. Kolan har vi gjort ett antal år nu och den blev riktigt bra. Tryffeln blev också väldigt bra trots att det var första gången.

 

Igår var det Lucia och det märktes i skolan också. Först var det luciatåg i skolans aula. Sedan var det pyssel. Det hela var en tävling där man jobbade två och två. Man skulle konstruera något av tandpetare och ärtor. Ett ganska kul arbete om man kom på vad man skulle göra och hur man skulle göra det, vilket Sussi och jag inte riktigt lyckades med men tillslut bestämde vi oss för att det kort och gott fick bli en kyrka. Till lunch fick vi gröt så jag åt inget utom grönsaker. På eftermiddagen såg dem andra på Sagan om ringen, jag och min lärare satt och beställde böcker och pratade. Dagen slutade vid ett. På kvällen var det Luciafirande nere på NSS (Nynäshamns segelsällskap). Luciatåget var jättebra och det var hyfsat mycket folk där.

 

Idag har det varit lite mindre jul men en helt vanlig skoldag. Matte, NO, Svenska, Språkval och till sist Idrott då vi jobbade med kondition. Jag hade också en timmes Mobility innan mamma kom och hämtade mig. Nu har jag varit hemma och vilat, är så trött!

/Lollo<3


Roliga dagar

Hejsan!

 

Lördag förmiddag och vi är hemma och tar det lugnt. Pappa och Jacob är på innebandymatch med Jacobs lag.

 

Jag har verkligen hunnit med mycket sen sist. I tisdags var det en helt vanlig skoldag förutom att Idrotten var inställd så de andra fick sluta tidigare. Min lärares och min taxi gick 14.50 till Centralen. Där ifrån tog vi tåget upp till Söderhamn där Vickan och hennes mamma stod och väntade på oss. När vi hade släppt av min lärare vid vandrarhemmet där hon skulle bo åkte vi hem till Vickan. Vi flummade en hel del och åt två skålar popcorn.

 

Dagen därpå började skolan 07.45. Först var det Franska där vi lyssnade på en del låtar och jag försökte plugga glosor utan någon större framgång. Sen var det SO då de målade sina gipsmasker som de hade gjort. Inte heller då fick jag särskilt mycket gjort. På Engelskan jobbade jag med en berättelse som jag har skrivit på Engelska. Till lunch fick vi Chicken naggets, super gott!;) Sista lektionen var det Idrott. Det var pardans men jag fick som tur var dansa med Vickan:D Först dansade vi någon skum rysk dans. Sen dansade vi vals, foxtrot och sist bugg. Bugg var ganska svårt med alla snurrar. De slutade redan 12.40. Vickan, jag och våra lärare gick till Wayes Coffee och fikade. Sen gick vi runt lite på stan innan tåget gick tillbaka till Centralen. Vi hade verkligen jättekul hos Vickan, hennes klasskompisar var jättesnälla och skolan var också mysig. Hoppas vi kan göra om det här snart. På Centralen mötte pappa upp oss och vi tog tåget till Södra där det var Next G-träning, den sista för i år.

 

På torsdagen var det skoldags hemma igen vilket kändes lite konstigt. Men dagen flöt på som den brukar, orkar inte skriva med några större detaljer. På Franskan gick brandlarmet och vi visste att det inte var övning så det blev fullständigt kaos eftersom vi inte har haft en enda brandövning på skolan sen jag började där i sexan. De enda gångerna vi har behövt springa ut är när larmet har gått på riktigt, dock aldrig med några allvarligare konsekvenser. Det var det inte den här gången heller, någon hade satt på larmet som tur var. På kvällen var vi på konsert i kyrkan, det var saxofon och klarinettavslutning. Jacobs saxofon skar sig och musiken hackade, trist men det gick bra i af.

 

Igår var det kort skoldag. SO då vi kollade på film om religion och vi tjejer fick vår andra spruta mot livmoderhalscancer, aj! Engelska då vi hade läxförhör och fick tillbaka provet, jag fick 99/100, yes! Och Svenska då vi läste. På kvällen gick vi på julbord med hela familjen och det var jättegott.

 

Idag ska vi bara vara hemma och baka en massa godis, pepparkakor och lussebullar till jul, jättemysigt ska det bli!

Vi hörs!

/Lollo<3


Åker imorgon!

Hejsan!

 

Nu har jag precis pluggat Engelska ett tag med hjälp av pappa. Snart ska jag packa för imorgon åker jag till Vickan igen!

 

Idag började skolan 08.10s om vanligt. På Bilden gjorde vi gipsavtryck, jag gjorde avtryck av min hand, det blev ganska bra. På Svenskan kollade jag igenom min berättelse lite snabbt och sen läste jag. På Engelskan gick vi igenom ett nytt kapitel som handlar om Storbritannien, skolorna där och traditioner och sånt. Till lunch fick vi Chiliconcarne. Sen var det en väldigt stökig NO lektion som gick ut på att koppla sladdar men det var som sagt kaos. På SO:n, dagens sista lektion såg vi klart Prinsen av Egypten. När jag kom hem satt jag uppe på mitt rum och pysslade. Sen åt vi middag och så har jag pluggat som jag skrev.

Imorgon kommer jag inte hinna skriva eftersom jag kommer vara borta. Jag och min lärare ska åka tåg från Centralen upp till Söderhamn vid halv fem. Jag sover hos Vickan och min lärare på ett vandrarhem. Får berätta mer när jag kommer hem, vi hörs!

/Lollo<3


Fredagen och helgen

Hejsan!

 

Nu har jag precis pratat med Vickan i telefon, kul som vanligt. Jag ska åka till henne på tisdag och vara i hennes skola i Söderhamn på onsdagen, jag lääängtar! Ska bli så kul! Sen jag bloggade sist har jag hunnit med en del, så här kommer lite av det.

 

I fredags var det ganska lugnt i skolan. På SO:n såg vi på Prinsen av Egypten, en jättebra film. På Engelskan jobbade vi med Grammatik och på Svenskan som var veckans sista lektion läste vi. På kvällen hade vi fredagsmys med familjen med god mat och snacks.

 

På lördagsförmiddagen var jag hemma och tog det lugnt. På eftermiddagen var vi nere på julmarknaden i hamnen, det var ganska trist så mamma och pappa skjutsade Jacob och mig till farmor och Karl-Erik där vi skulle sova medans de var på julbord. Hos farmor och Karl-Erik åt vi middag, godis och glass och pratade.

 

Idag vaknade Jacob och jag vid halv nio. Efter frukosten kom mamma och pappa ganska snabbt och hämtade oss. Vi var hemma i några timmar och tog det lugnt innan vi stack iväg för att hälsa på några kompisar i Tyresö. Vi åt middag och hade jättetrevligt som alltid när vi är med dem. Vi åkte hem vid fem för pappa skulle spela tennis. Hemma lyssnade jag på talbok och har nu pratat med Vickan.

Nej nu måste jag sluta, vi ska äta kvällsfika snart. Ha det!

/Lollo<33


Lite segt...

Hejsan!

 

Nu sitter jag här och gör absolut ingenting alls. Har jättetråkigt, det är inte bra att ha för mycket fritid ibland.

 

Sen jag bloggade sist har det inte hänt något speciellt varken i skolan eller hemma. I tisdags var jag i skolan och sedan hemma. De andra fick sluta tidigare men jag fick vara kvar eftersom jag hade Mobility. Hemma tog jag det lugnt, minns i af inte att jag gjorde något speciellt.

 

I onsdags var vi på en teater på kulturskolan med klassen. Den var ganska bra, den handlade om hur man kan påverkas av att vara med i fel gäng och vad konsekvenserna kan bli utav det. När vi kom tillbaka till skolan hade vi en kort lektion innan det var lunch. Efter lunchen hade vi vanliga lektioner, dvs Matte och Engelska. När skolan var slut stannade jag kvar igen, den här gången för utvecklingssamtal. Det gick bra, jag hade uppnått alla målen och så där. När vi kom hem åt vi en snabb middag. Precis när vi skulle gå ut för att sätta oss i taxin för att åka in till stan för Next G-träning ringer Leif och säger att träningen är inställt. Samtidigt lite skönt, vi får ses nästa vecka istället.

 

Idag var det den längsta dagen på hela veckan. På SO:n skrev jag om Mose, ganska kul men jag kunde det mesta som stod i texten redan. Sen var det Matte då jag gjorde diagnosen och sen NO då vi tittade på några filmer. Efter lunchen var det Idrott då de andra spelade Volleyboll och jag gjorde olika bollövningar. När vi hade duschat sprang vi upp till Språkvalet som naturligtvis redan hade börjat. Vi jobbade i övningsboken. Under sista lektionen som var Elevens val repeterade vi inför lunchkonserten på vårterminen som vanligt. När jag kom hem var mamma och pappa i Globen för att kolla på nytt golv. När de kom hem åt vi middag. Sen har jag haft tråkigt tills jag har bloggat. Imorgon ska vi ha fredagsmys med familjen. På lördag ska vi åka och hälsa på några vänner som kommer hit från Australien. På kvällen ska jag och Jacob sova hos farmor och Karl-Erik och på söndag ska vi till några andra vänner och hälsa på.

Aja, jag bloggar mer om det när helgen är över. Vi hörs!

/Lollo<3


RSS 2.0