Nyårsförberedelser

Hejsan!

Nu har våra vänner kommit som vi ska fira nyår med just nu sitter jag i köket och runt omkring mig lagar folk mat. Vi ska äta lamm till middag. Men nu ska jag gå och fixa mig.
Vi hörs!
/lollo<3333


I sthlm

Hejsan!

Nu är vi hos våra vänner i sthlm. Richard har också sjungit i next. Nu ska vi snart äta middag.
Vi hörs!
/lollo<3


Stan imorn

Hejsan!

Nu har jenny åkt. Ska uppdatera via datorn snart också. Imorn ska vi till stan. Jag ska på kurs och sen ska vi hälsa på några vänner.
Hörs!
/lollo<3


Jenny hänger på

Hejsan!

Hos Jenny var det jättekul! Vi satt vid datan, var i centrum och snackade. Jenny ska sova här en natt också. Hon åker imorn.
See you!
/Lollo<33


Hos mormor

Hejsan! Bloggar från min nya mobil. Vi är hos mormor. Sen ska jag till Jenny och sova över. Vi hörs!
/lollo<3


Julafton

Hejsan!

 

God jul i efterskott! Nu är julen över, eller i alla fall det viktigaste av julen. Andra år har det känts väldigt tråkigt men det här året känns det inget alls, varken bra eller dåligt.

 

I fredags var det dags att fixa allt. Hela familjen åkte och julhandlade. Sedan gjorde jag köttbullar och Jacob strömmingslåda. Vi pyntade granen och huset och skinkan blev också klar.

 

Igår, julafton åt vi lite frukost, vi äter aldrig så mycket på morgonen eftersom det är typ den dagen på året då man äter mest. Jacob och jag fick morgonpresenter. Jacob fick boken Jag Zlatan och jag fick magnetkulor som man kan göra olika figurer av. Det var rätt kul faktiskt. Farmor kom vi 12. Vi fikade och gjorde sedan i ordning till julbordet. Allt var jättegott. Efter julbordet var det Kalle ankas jul och det var lika kul som vanligt. Det känns knappt som man behöver syntolkning längre efter alla dessa år. Efter det fikade vi lite. Sedan spelade Jacob och jag. Det gick rätt bra. Vi hade några nya saker för i år men det mesta har vi spelat i alla år. Sedan var det dags att öppna paket. Av farmor fick jag ett halsband, en röd väska och en ansiktskräm. Av Jacob fick jag en mascara och en röd munktröja. Av mamma och pappa fick jag två nessesärer, en stor och en liten och en mobil. Jag har gott och önskat det så mycket. Jag har varit ganska säker på att jag skulle få en, men samtidigt varit rädd för att jag inte skulle få en och då bli besviken. Jag fick en. Tyvärr var det nog den telefonen jag minst av allt hade väntat mig och inte ville ha. Men efter lite förhandlande kom vi fram till att jag ska prova och se, annars får jag väl köpa en ny. Inte så att jag är bortskämd, det är bara det att jag blev så himla paff och tappade bort orden. Men nu känner jag mig mer optimistiskt så det kanske går vägen i alla fall. Utvecklingen går ju framåt och ska man ha en chans att hänga med så är det bäst att man gör det så fort man kan, det vet jag ju. Men jag hade nog lite för mycket förväntningar. I alla fall. Efter diskussionen som blev rätt lång så spelade Jacob och jag lite. Vi åt godis och gröt. Sedan tog vi det lugnt, höll på med julklapparna och kollade på tv.

 

Idag är det jul dagen och det ser ut som om vi får leva på julmat ett bra tag framöver. Killarna är hos båten och jobbar. Farmor har åkt hem. Ikväll ska vi till Yxlö och sova över. I veckan ska jag kanske till en kompis någon dag.

Vi hörs!

/Lollo<3


Jullov!

Hejsan!

 

Jullov! Kan ni fatta? Inte jag, haha. Men det brukar ju ta ett par dagar innan man liksom kommer in i det. Innan vi kommer dit så...

 

I måndags var det skola som vanligt och på kvällen gymmade pappa och jag.

 

I tisdags var det en riktigt slapp dag i skolan. På morgonen gjorde jag visserligen klart mitt hörförståelseprov i franska för nian, fick a! Men på Engelskan gjorde vi hänga gubbe i grupper på engelska och lyssnade på julmusik. På matten hade vi ”fri lek”. Det blev mycket riktigt väldigt mycket fri lek med spel på mobilen, flygplanskastning och spring ut och in. På idrotten körde dem andra badminton och mjuktennis, Coco och jag gjorde övningar med en sådan där stor boll. Vi hade ingen NO så jag åkte hem. På kvällen gjorde jag inget särskilt.

 

Igår började jag 09.50. Först var det julavslutning i aulan. Musikgruppen sjöng några jullåtar, rektorn hade tal och lärarna sin egen show som var väldigt rolig. Den handlade om hur man satte betygen fast på ett ironiskt och kul sätt. Sedan sjöng de ”nu är det larm igen” istället för ”nu är det jul igen” eftersom brandlarmet går väldigt ofta på vår skola. Sedan åt vi lunch som så här sista dagen innan jullovet bestod av köttbullar och makaroner. Sedan var det avslutning i klassrummet med våra mentorer. Vi fikade och fick våra betyg. Gissa om jag var nervös? Minns knappt när jag läste det första gången. Men jag är väldigt nöjd med det mesta. Ingen i klassen så vitt jag vet fick a, men jag lyckades skrapa ihop ett antal b och lite annat. Nu vet jag ju vad jag ska jobba på till sommaren och höstbetygen i åttan är ju trots allt inte de viktigaste betygen man får. Jag stannade en stund och pratade eftersom min taxi kom senare. Jag bytte raskt om hemma och åkte till ridningen. Jag red Berra och vi gjorde ett bra jobb. På kvällen åt vi lite finare middag i familjen och firade att det var lov.

 

Idag har varit en sådan där nu-är-det-lov-och-vi-har-inget-att-göra-för-mamma-och-pappa-jobbar-dag. Jacob och jag har övat lite för vad vi ska spela på vår konsert på julafton, det är en tradition som vi har haft i många år nu. Farmor ska fira med oss så det blir precis som alla andra jular fast utan Karl-Erik. Julafton är verkligen en sådan där dag där man vet precis vad som kommer hända, men ändå är det så otroligt spännande. Längtar!

Vi hörs!

/Lollo<3


En julig vecka

Hejsan!

 

Ja sure, så blev det ju inte. (Se slutet på förra inlägget). I alla fall.

 

Eftersom det snart är lov går skolan lätt just nu. I måndags började dagen med att en lärare inte dök upp när vi skulle ha NO så vi fick håltimme. Annars hände det inte mycket speciellt. På kvällen var det genrep till julton. Eftersom jag blev rätt förkyld under helgen så sjöng jag inte så mycket utan tittade mest på.

 

I tisdags var det Lucia. Efter Luciatåget hade vi mentorsdag då vi kollade på film eller tog det lugnt. Coco, jag och några andra spelade spel och var lite på datorn. På kvällen var det Luciafirande på NSS då vi fikade och stadens Luciatåg kom.

 

I onsdags simmade vi med klassen. Jag är inte jättebra på det även fast jag förstås klarar allt och så men inte med någon större triumf. Vi simmade 20 längder bröstsim och 8 längder rygg. På kvällen var det första julton och mamma och pappa kollade. Det var rätt rörigt bakom scenen men alla uppträdanden gick hyfsat bra. Först sjöng kören tillsammans med stråkarna och blåsarna, I Dreaming Of A White Christmas. Det var sista numret före pausen. Sen en bit in på andra delen sjöng bara vi Christmas Wish och I Believed In Father Christmas. På slutet sjöng och spelade alla till Dagen är kommen.

 

Dagen därpå var det dags för julton igen. Den här gången var det mindre rörigt och jag och Tina gick och lyssnade på de andra en del och de var också bra. Jag fick hjälp på scenen av en tjej som heter Anna som också sjunger i kören och det gick väldigt bra och vi hade kul. Alla låtarna gick mycket bättre den här gången och vi var mer självsäkra.

 

I fredags efter skolan var det dags för stjärnjul igen i Filadelfiakyrkan. Vi gick med samma vänner som förra året. Vi tjejer och Jacob åkte tåg in till stan och mötte upp killarna. Vi åt middag på en restaurang där alla åt Caesarsallad som var väldigt god. Konserten var helt underbar. Det är sällan jag njuter så mycket när jag är på konsert men det här är verkligen hur bra som helst. Bra stämning, mycket musik och båda körerna och gästartisterna var otroligt duktiga. Gästartisterna var någon känd sopran och en gammal idolvinnare som hette Daniel någonting. Konferencier var Dogge Doggelito. Det här är fjärde året vi går på stjärnjul och det har alltid varit väldigt bra och det här året var absolut inget undantag, tvärtom!

 

I går på förmiddagen var vi och handlade julklappar. Tro det eller ej men jag hade inte köpt en enda sak tills igår. Jag vet inte om det är jag som har haft mycket att stå i eller om det är det urtrista vädret som gör att man inte har fattat än att det ju är julafton om 6 dagar nu. Fick i af en del fixat. Nu har jag bara mamma kvar och så väntar jag på lite grejer som jag har beställt via nätet. På kvällen gjorde mamma och pappa kola. Vi åt middag och kollade på Så mycket bättre, sista avsnittet som var jättebra.

 

Idag åkte killarna tidigt eftersom Jacob har match. Mamma och jag slog först in kolan. Coco och jag ska ju gå på konfirmationsläger segling i sommar och vi har nu anmält oss och fått bekräftelse på läger på Vitsgarn. Det innebär också att vi ska gå på 10 gudstjänster innan lägret och den första gick vi på idag. Det var inte så illa. Samma präst som för tre veckor sedan då vi i familjen har som tradition att gå. Coco och jag försökte hänga med så gott vi kunde och det gick ganska bra.

Nu ser jag fram emot en lugn söndag och tre lugna sista skoldagar. På onsdag får jag mina första betyg, gissa om jag är nervös! Vet ju redan ganska många och kommer förmodligen veta ännu mer i morgon och på tisdag då det säker kommer några fler betygssamtal. Men på onsdag då det är skolavslutning vet jag allt. Det är nog bara i åttan som det är så spännande, nyhetens behag och allt det där men då får det vara så, det är ju faktiskt lite spännande.

Vi hörs snart!

/Lollo<3


Tjejhelgen

Hejsan!

 

Oj då, en vecka sen var det visst. Den här gången har jag i af en del att berätta så bered er på ett lite längre inlägg.

 

Jag hade en rätt tuff inledning på veckan med franskaprov hörförståelse på måndagen som gick väldigt bra, matteprov a på tisdagen som också gick bra och matteprov b på onsdagen som inte var så där himla lyckat. Torsdagen och fredagen hade vi inga prov och jag hoppas att jag har gjort mina sista prov för terminen nu.

 

Som jag tidigare har skrivit så har jag varit på tjejhelg. I fredags kom jag hem och la ner det sista innan jag tog taxi in till Tollare kursgård där lägret var. Jag mötte upp de andra. Jag kände nästan alla. När alla hade kommit gick vi till våra rum. Jag delade med Vickan och Clara. Vi samlades ett tag senare och presenterade oss trots att nästan alla kände alla och gjorde några lekar och övningar. Vi åt middag också som var god. På kvällen kollade vi på idol och pratade.

 

På lördagen började vi med att prata tillsammans om olika saker och göra lite övningar. Efter lunchen hade vi gymnastik. Vi gjorde mest lekar. Vi gjorde bland annat den där när man drar en lapp och så kanske det står ”huvud mot axel” och då ska någon sätta sitt huvud mot någon annans axel och så ska lappen sitta emellan och man får inte tappa den. Till slut blir allt en stor klump när det har blivit många lappar och det var rätt kul. Vi gjorde också några andra övningar. Efter middagen hade vi spa. Jag, Vickan, Clara, Sara och Julia gjorde ansiktsmasker av banan och avokado. Julia och Sara var vi väldigt mycket med under helgen. Sara träffade Vickan och jag senast för två och ett halvt år sedan och Julia har jag aldrig träffat men vi trivdes väldigt bra ihop. I af, ansiktsmaskerna. Jag har aldrig gjort egna ansiktsmasker förut men det var rätt kul men jag tror ändå att jag föredrar vanliga ansiktsmasker framför banan. Sen tog vi det lugnt en stund. Sedan hade vi pratstund och åt frukt och chips. Sedan var jag, Vickan, Clara, Sara och Julia på vårt rum och flummade jättelänge.

 

På morgonen vaknade jag med ont i halsen och var snuvig. Jag som har klarat mig undan hela hösten, i af sedan i början av den och varför i december? Jag hatar förkylningar! Nu på morgonen pratade vi genom helgen och vad som skulle bli bättre, vad som var bra osv. Det kom även en tjej som hade yoga med oss. Jag har aldrig gjort det förr men jag har hört mycket positivt om det och det var ganska bra. Först gjorde vi lite kroppsövningar som var lätta. Sedan hade vi avslappning som var rätt skön och meditation som var det bästa. Instruktören berättade om saker som hände och så satt man bara och slappnade av och försökte leva sig in i det. Det var svårt att komma upp sedan, man blev väldigt trött. Sedan pratade vi en stund och spelade piano innan vi åt lunch och sedan var det dags för alla att åka hem. Min taxi var en halvtimme försenad så jag fick vänta väldigt länge. Kom hem någon gång efter två. Nu har vi bakat två uppsättningar lussebullar och en med pepparkakor. Årets julbak gillar jag verkligen för då känns julen alltid mycket närmre. Sedan har jag och Jacob spelat schack och nu sitter jag här. Är dödstrött och blir inte långrandig ikväll.

 

I veckan är det julton så imorgon är det genrep, sen Lucia och sedan julton på onsdag och torsdag kväll. Sedan ska jag väl ha bloggat igen.

Vi hörs!

/Lollo<3


Andra advent

Hejsan!

 

Andra advent redan! Men ingen snö. Saknar verkligen snön! Hoppas det kommer lite snö till jul i af. Snart börjar ju skidsäsongen också och då är ju liksom snön ett måste. I alla fall.

 

Min vecka och helg har inte bjudit på särskilt mycket. Veckan var som vanligt. Engelskaprov och Franskaprov som jag ska göra nästa vecka istället. I helgen har vi varit på Yxlö och sovit över. I fredags var mamma och pappa på julbord och Jacob och jag sov ensamma hemma. Det gick bra. Vi skulle se Harry Potter och dödsrelikerna del 2 men det var något fel på filmen så vi kunde inte se den.

I början av nästa vecka kommer jag ha mycket att göra. Har Franskaprov och matteprov a och b-del två olika dagar. Men sedan är det ju inte så lång tid kvar till jullovet och den sista veckan brukar inte vara så intensiv. Nästa helg ska jag på tjejhelg tillsammans med några andra synskadade. Jag känner nästan alla. Det ska bli jättekul, Vickan och Clara kommer bland annat. Det var väl allt.

Vi hörs!

/Lollo<3


RSS 2.0