Nu drar det igång...

Hejsan!

 

Det är konstigt, men man börjar redan känna sig tröttare än vad man gjorde på lovet och jag tror inte bara det beror på tidiga mornar. Men på söndagar är man i och försig nästan alltid trött, i alla fall jag. Men trots det ska jag ändå ta mig tid att berätta lite om vad som har hänt dem senaste dagarna.

 

I torsdags var det fortfarande smartstart. Hela skoldagen gick åt för att skriva ihop någonting om vad vi ville bli när vi blev vuxna och vad det krävdes för utbildning osv. På kvällen gjorde vi inget speciellt, pappa och jag sprang på Lövhagen.

 

I fredags gick vi enligt schemat vilket faktiskt kändes ganska skönt. Smartstart är bra men det känns alltid lite spännande första veckan med nytt schema innan man hinner komma in i rutinerna. Vi har nya lärare i Musik och Matte-NO. Första lektionen hade vi NO. Den gick mest åt till att läraren pratade med oss så vi skulle lära känna henne. Sedan hade vi Engelska då vi pratade om vad som skulle hända till höstlovet, om vad vi skulle läsa och prata om och så läste vi såklart målen. På SO:n redovisade vi våra arbeten om våra yrken. Efter lunchen hade vi Musik där ju läraren också är ny. Det är svårt att döma de nya än så länge, man måste nästan vänta till lektionerna har börjat på allvar först. Sedan hade vi Svenska då vi läste och Matte där vi hade diagnos. När jag kom hem straxt före tre kändes hjärnan död och då har vi knappt börjat än. På kvällen gick mamma och jag ner till hamnen där det skulle vara lite förfest inför segeltävlingarna dagen därpå. Det var ganska dött. Pappa skulle äta middag med några kompisar. Mamma, Jacob och jag kollade på tv och åt fruktsallad.

 

Igår var vi nere och kände på stämningen under tävlingarna. Det var kul i hamnen. Vi umgicks lite med vänner. Jag träffade Coco från min klass. Jacob och orkestern som han är med i spelade så vi kollade på de, dem var jättebra! Sedan åt vi lunch och kollade på målgången. Vid fyra åkte vi hem och packade innan vi stack ut till Yxlö. Farmor följde också med. Vi grillade den kvällen och tog det lugnt.

 

Idag har vi inte gjort mycket på Yxlö, några grannar här hemma kom ut till oss och vi fikade, annars har det varit rätt lugnt. Vi kom hem vi halv sex. Ska försöka ta det lugnt på kvällen eftersom det är skola imorgon och allt.  In för veckan har jag inte några stora planer vilket bara känns skönt.

Vi hörs snart!

/Lollo<3


Skolstart

Hejsan!

 

Sedan jag skrev sist har det hunnit hända mycket.

 

I fredags var vi på Yxlö och sov över där.

 

I lördags skjutsade alla mig in till stora entrén utanför Gröna Lund. Jag skulle gå med USS (Unga Synskadade Stockholm). Vi gick i grupper. Clara och jag gick dock ensamma. Det regnade en del i lördags så det var nästan ingen kö alls. Vi åkte allt och lite till, till och med sakerna för dem mindre barnen haha;) Jag tog taxi hem tio över fem. Mamma och pappa var på 50 årsfest så jag och Jacob var ensamma hemma. Vi åt middag och kollade på Harry Potter och dödsrelikerna del 1 som vi hyrde.

 

I söndags gick vi upp tidigt för att åka till Yxlö igen där vi skulle ha släktträff. Det finns inte många i Sverige med samma efternamn som vi + att inte alla kom så vi var inte många men trevligt var det. Vi fikade först. Till lunch åt vi massa fisk från Rökeriet och det var jättegott. Vid fyra fem började folk åka hem. Några stannade kvar längre. Vi lämnade Yxlö vi halv sju.

 

I måndags kände man att det var sista dagen på sommarlovet vilket ju så var fallet också. Mamma och pappa jobbade, Jacob var med kompisar och jag pratade med Vickan.

 

Igår var vi i skolan klockan nio. Vi gick till vårt klassrum med mentorerna. De informerade oss om allt möjligt: nya ämnen, nya lärare, högre krav, schema och så klart en väldig massa papper. Vårt schema är inte lika bra som förra året. Vi går ju så klart längre men vi har också håltimmar som vi slapp förra året och vi har inte språk samtidigt vilket gör att vissa har väldigt långa luncher och vissa får det väldigt stressigt. Dagen slutade klockan tolv igår. På eftermiddagen pratade jag med Vickan igen. Vi var också och hälsade på båten.

 

Idag började vi tio över åtta. Vi har gått igenom värdegrunden och lekt ordlekar. Jag fick en födelsedagspresent av Sussi, en duschkräm. Vi slutade halv två eftersom vi har smartstart. Nu på eftermiddagen har jag inte gjort något alls och tänker fortsätta så hela kvällen.

Vi hörs (tänker inte säga snart för det vet jag också att så blir det inte men i af;D)

/Lollo<3


Kompisar

Hejsan!

 

Nu är det torsdag kväll och jag är väldigt trött efter en intensiv men rolig dag. Men det är väl bäst att jag börjar från början.

 

I torsdags var jag hemma själv. Coco ringde och kom över hit en stund. Vi hade kul. Hon stannade till fem. På kvällen var vi i båten och fixade henne inför helgen.

 

I fredags på eftermiddagen åkte vi ut med båten. Vi gick till Lacka, där vi hade bestämt med några vänner att vi skulle ses. Vi åt middag med dem, vi grillade hamburgare. På kvällen bastade vi. Det finns en bastu på Lacka precis vid en brygga och det är väldigt fint och mysigt där. Det var mycket folk men trevligt.

 

På lördagen stack vi ganska tidigt för att hämta Jacob på seglarlägret. Vi såg avslutningen, Jacob fick pris för han var lägrets duktigaste seglare och ansvarsfull. Stolt syrra;) Jacob visade oss runt och sen åt vi lunch i båten. Sedan gick vi till Rånö där vi träffade vännerna från Lacka igen och våra grannar. Vi grillade på berget. Rånö var en mysig ö, vi har aldrig varit där tidigare men det var faktiskt riktigt fint.

 

I söndags tog vi god tid på oss innan vi stack. På förmiddagen lyssnade jag på talbok. På eftermiddagen gick vi i af hem. Vi var hemma vid sextiden.

 

I måndags hände inget speciellt, mamma och pappa jobbade så jag och Jacob var ensamma.

 

I tisdags kom Jenny, en kompis till både Jacob och mig hem till oss för att sova över till onsdagen. Den dagen spelade vi spel, hoppade studsmatta, kollade på Allsång på Skansen och lite annat.

 

Igår på förmiddagen gjorde vi inget speciellt. På eftermiddagen var jag, Jacob och Jenny nere vid bryggan och badade. Det var ganska kallt i vattnet. Jenny skulle åka hem den kvällen men vi hade så kul så vi frågade om hon fick stanna en dag till och det gick bra.

 

Idag var vi trötta när vi gick upp. Vi badade idag också+ungefär samma saker som de tidigare dagarna. Jenny åkte hem vid fem. Nu är jag trött men har några saker att fixa innan det är dags att sova.

I helgen ska jag till Grönan och vi ska ha släktträff på Yxlö, det ska bli kul men lär bli intensivt.

/Lollo<3


Bilder på Rocky i båten


Tre lugna dagar i af...

Hejsan!

 

Som väntat har jag haft en ganska lugn halv vecka i alla fall.

 

I måndags var både mamma och pappa och jobbade så jag var ensam hemma. Jacob är på seglarläger och kommer inte hem förrän på lördag. När både mamma och pappa kom hem åkte vi till Lövhagen och sprang. När vi sprang började det regna ganska mycket så till slut var vi genomsura. Dessutom var åskan riktigt nära så det var ganska obehagligt. Jag har bara sprungit en gång under båtsemestern men det gick förhållandevis bra trots att jag kände mig trött och stel.

 

Igår var jag också ensam hemma. Jag spenderade dagen vid telefonen, med Vickan så klart;)

 

Idag har det sett ut likadant. Det kan bli ganska långtråkigt att vara hemma själv så länge men samtidigt är det lite skönt. När pappa kom hem vid fem åkte vi till Lövhagen igen. Det var jättebra springväder. Svalt och mycket syre i luften. För mig gick det bättre än i måndags och nu känns det också riktigt bra.

I helgen ska vi ut med Tettina (segelbåten). Vi ska åka på fredag, hämta Jacob på lördag och sova en natt till på något annat ställe, det är inte riktigt bestämt var än.

Ha en fortsatt bra vecka!

/Lollo<3


Roliga veckor

Hejsan!

 

Under de nästan två veckorna sedan sist har jag gjort en massa kul. Jag börjar hos Vickan...

 

Resan dit gick jättebra, att ta buss är faktiskt himla smidigt. I torsdags kväll när jag hade kommit fram gjorde vi inte så mycket. Vickan och jag spelade lite spel.

 

På fredagen gjorde vi lite allt möjligt. Vi skrev bland annat en låt som faktiskt blev riktigt bra. På kvällen åkte vi till deras stuga där några andra släktingar till Vickan också var. Vickan och jag sov själva i Friggeboden, det var jättekul och vi åt väldigt mycket godis;)

 

Dagen därpå skulle vi åka hem men Vickan och jag bestämde till slut att vi kunde stanna en natt till. Under lördagen gick vi en promenad, badade och på kvällen spelade alla kubb. Jag har aldrig spelat kubb förut men det gick väldigt bra även om man inte såg eftersom alla missar oftare än dem träffar så blev det ganska jämlikt. På kvällen plockade Vickan och jag en massa bär, både godare och nyttigare en godis.

 

Dagen därpå åkte vi hem ganska tidigt. På kvällen var Vickans föräldrar och åt på en restaurang så Vickan och jag var ensamma. Vi åt, duschade, lyssnade på musik och lite annat.

 

På måndagen spelade vi spel och på eftermiddagen hade vi vattenkrig. Det är en syn värd att se, två blinda som har vattenkrig. Ingen ser den andre, och ingen visste åt vilket håll man skulle springa för att undvika den andre. Trots det var både Vickan och jag väldigt pricksäkra så vi blev väldigt blöta. Det slutade med att Vickans pappa fick mitt gevär. Han sköt på Vickan, Vickan sköt på mig och jag sprang. På kvällen tränade Vickan friidrott och jag tittade på.

 

På tisdagen som var den sista dagen som jag skulle stanna gjorde vi inte så mycket. Jag tog bussen klockan tre. Pappa mötte mig vid centralen klockan sex. Vi tog tåget hem och var hemma någon gång före åtta. På kvällen när vi satt och åt försvann Rocky. Efter att vi hade letat länge och hunnit bli riktigt oroliga hittade vi honom. Han hade hittat några barn på en annan gata, Rocky älskar barn. Klart att det var lite obehagligt, men han mådde i alla fall bra och det var det viktigaste.

 

På onsdagen jobbade mamma och pappa. Jacob och jag var hemma och tog det lugnt. På eftermiddagen åkte vi till Yxlö. Där har vi bott tills idag. Vi har pysslat om stället lite grann och igår hade vi gäster som sov över tills idag. De är grannar till oss när vi inte bor på Yxlö.

 

Idag efter att vi kom hem har jag pratat väldigt länge med Vickan. Vi la alldeles nyss på. Nu har jag några få saker kvar att göra innan jag ska gå och lägga mig.

Ha det så bra!

/Lollo<3


RSS 2.0